Oct 23, 2012

Nestle Cerelac Untuk Zafirah




Ni lah nestum cerelac yang aku pernah mention dalam entry Breakfast tu...patutnya nak beli Anzen Rolling Oats (packaging biru)...tapi tak jumpa...merataaaaaaaaaaaa kitorang cari...Jusco, Giant, Carrefour...pelbagai cawangan dah kitorang pi, Alamanda, Equine, Bangi...eh merata lah senang cite...bila dah tak jumpa tu aku rembat je Nestle Cerelac...cerelac pun cerelac lah janji Zafirah boleh makan masa kat London...gitu lah perancangan aku sebenarnya...mana dan aku nak memasak bubur, nak blend bagai kat hotel London tu...lain la aku duk rumah orang...huhu~




Masa mula² bli memang aku bagi Zafirah test rasa dulu...nak tengok tekak dia boleh terima ke idak...selama Zafirah dah boleh makan solid food belum pernah lagi aku bagi makanan segera kat dia...semua makanan dia ialah homemade cook! semalas², se-bz² macam mana pun aku tetap usaha untuk memasak untuk Zafirah! cuma part nak pi London ni memang aku runsing sangat pikir perihal makanan dia...haihhh~



Gigihlaaa aku membancuh nestum cerelac niii...kat kotak tu tulis je beras & sayuran...padahal hakikatnya benda ni nestum...grrr~  bancuh sikit je...sebab nak try rasa je dulu...



aummm...muka pasrah menelan cerelac...tapi oke je dia makan...siap boleh bergelak ketawa bagai...memang takde dia muntah² lepas makan...so memang sah la cuaca London yang buatkan tekak dia tak selesa...tambah pulak dia memang tengah sakit before ke London tu...tak sedap badan ke hape...tapi aku tak risau Zafirah tak makan...sebab dia masih menyusu badan sepenuhnya...sebab tu walaupun badan makin kurus, tapi dia punya melasak ya ampunnnn!! gerammmmm sangat!! syukur Alhamdulillah... (^^,)








p/s::  elok je hari nak fly pi London, kitorang jumpa Anzen Organic Rolled Oats kat Max Value, Damansara...cettt~  tapi tak dan nak packing masuk dalam bag...so sampai sekarang terbiar je lah oats tu atas meja makan rumah mak...maybe akan dicuba masa jalan² raya haji ni kot...ngeee~


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

nabilah_2908 said...

sedap eh Zafirah? nk sikt..hehe.. ;-)

sukasukatulis said...

kali ni dimaapkan...pasni xmo kasik cerelac kat zafirah tau~!! kalo hang nk p travel lagik hang prepare la home made finger food utk dia... mesti dia suka sbb mama dia buat dengan penoh kaseh sayang tok dia.. hahaha~ ^_^

mrs kayrul said...

pasrah jer muka zafirah tue..

YanaUjang said...

aku bg oats je pasni..aku nk simpan cane home made food tu..ank aku bkn reti mengunyah lg weii..fly 12 jam lak tu..takut basi jek..kt hotel sana lak mana ada fridge..huhu klu travel dkt2 oke la aku nk memasak..dlm mesia senang nk angkut2 mknn =)

eima said...

syukur die nk mkn...anak rfuse terus nestum ni....

sukasukatulis said...

o0o0 home made finger food tuh contohnye mcm biskut² la puan yana ooiii..hehehe~

diana said...

maisara dulu kalau suap nestum mesti tak berak..heheh

aizamia3 said...

belum cuba lagi nak bagi dak Nuha makan apa.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015