Oct 22, 2012

Hati-hati Bila Jumpa Manusia Bertopeng di London!



Orang yang bertopeng ni maksud aku...grrr~  dorang ni memang aim tourist je...asal nampak tourist dia terjah je sambil cakap, "take a picture...take a picture..."

Tourist innocent macam kitorang ni pun layan je lah kan amek gambar bersama beliau...bila nak jalan je tiba² mala'un bertopeng ni bersuara...

"2 pounds...2 pounds..."

ewahhh mintak sedekah ghopenyeeeee!!! demyu!!! 2 pound macam sikit je bunyinya...cuba kali dengan 5 dah jadi RM10 okeh!! aku dah risau...yelah kita ni kat negara orang...kalau kat negara sendiri boleh je nak belasah mamat gini...tapi kat negara orang??huwaaa  dalam hati menjerit panggil makkkkkk!! T__T

dak encem pun sedikit risau bila dia mintak duit gitu...kebetulan lak dak encem memang takde duit pecah...aaa kat sana duit² semua memang dak encem pegang...kat aku ada 20 pound je aku letak dalam poket...tu pun in case of emergency andaikata terpisah dengan dak encem...duit tu guna untuk amek publik transport balik ke hotel...gitu lah perancangan kitorang bila ada emergency...tapi Alhamdulillah takde pun kejadian terpisah²....hehe~   passport pun dak encem pegangkan...aku memang melenggang je jalan² kat sana...dak encem bawak pouch yang ikat kat pinggang tu...lebih selamat la kan...

bila dak encem cakap, "no change..."  and dia just hulur 20 pence je *20 sen lah maksudnya*, orang tu still mintak 2 pound...2 pound...hehh sepuk tau la!! last² kitorang malas nak layan kitorang berambus je...jalan laju²...grrrr~

So pengajaran untuk korang yang membaca ni...dan aku juga...kalau pi negara orang, jumpa orang pelik² gini...toksah layan...jalan je laju²....hehh~  dunia..dunia...  =.=









p/s::  ada sesiapa duk Singapore tak?? kita nak pi visit ni...hekhek~  ^__^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

nabilah_2908 said...

mujur la org bertopeng ni x kejar...huhu..

aTy _faRed~ said...

noted..walau tak tau ar zaman biler dapat gi london nih..heheh...[masih jeles] ;p

diana said...

amboi...
nak pi s'pore pulak..
memang bercuti sakan nih..heheh

farra8979 said...

bestnya pegi london... cuma kena hati2 la kan sebab negara orang.. extra careful. ^^

hazman fadzil said...

perghhh... hampir2x nak kena pau ngan anynomous yekkk... kalau pegi singapore tu confirm nak terjah USS kan... betul tak ?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ceh..ingat free..

hahaha..bajet encem 10 hengget dia paw rupanya.

aizamia3 said...

fuh.. nasib baik dia tak kejar kan.. risau.. nak pulak ada bawak dak Zafirah tu.. huhuhu..

shoes.handbag.closet said...

baiknyer baby g jln2

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. woahhh takutnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015