Oct 19, 2012

Emirates Stadium Tour

Kitorang sampai hotel dalam pukul 10am gitu...terus mintak check-in awal sebab taknak buang masa...memang dah plan dari Malaysia lagi nak terjah Emirates Stadium hari pertama sampai London...dengan tak mandinya, just angkut bag masuk dalam bilik, pi toilet membuang apa yang patut...aku siap tukar jersi Arsenal bagai...arahan dak encem!! semua orang kena pakai baju Arsenal~! hahaha~

Tanya receptionist hotel macam mana nak pi Stadium Arsenal...laju² jalan pi Queensway naik subway...bagus jugak agent kitorang sewa hotel betul² tengah² town...subway pun dekat je dengan hotel...dalam 10 minit berjalan kaki...agak leceh mengangkut baby dengan stroller bagai naik train sebab kena turun naik tangga...bukan semua stesen ada lif...dan bukan semua stesen ada escalator...aku tak kata la leceh bawak baby....aku kata stesen tu yang leceh sebab tak baby friendly...paham??  =)

Dalam 15-20 minit perjalanan, sampai lah kami ke Stesen Arsenal...*yeyyy!*



Aku idak lah teruja mana sebab aku tak paham pun bola sepak ni...kekeke~  aku teruja sebab dah sampai Arsenal je~  v(^__^)"    Zafirah mentido sepanjang perjalanan...jet lag kot...nampak tak tangga kat tepi tu?? tangga tu agak tinggi sebenarnya...jenuh mengangkut stroller dengan Zafirah yang lena tidur dalam tu...haiyaa  awat la dorang tak sediakan lif ke~  =.=



Kitorang amek tour yang paling murah...self-tour...dalam 17.50 pound seorang...baby free of charge! *pheww*  untuk self-tour, kita tak perlu orang untuk escort  masa jalan² dalam stadium..just follow the sign je...and setiap sorang akan diberi macam walkman tu...untuk kita dengar penjelasan pasal stadium dan setiap point yang kita pergi...Zafirah masih tidur masa ni...baguihhhhh anak mama! =)



Staff yang menjaga salah satu point tour...dia  nampak Zafirah celik mata je laju² dia nak dukung...eh orang sini semua suka kat Zafirah...semua orang yang jumpa Zafirah seronok mengagah dia...semua geram nak menggomol dia...kekeke~  abeh Zafirah tu memang jenis peramah...kalah papa...dia sangat seronok bila orang tegur dia..kalau orang tak tegur, dia sendiri akan tegur orang...gitewww~  ^__^



Satu family berbaju Arsenal...papa jugak yang suruh bukak jaket sebab nak kasi nampak baju Arsenal tu...hehh~  eh Zafirah tu pun memang berbaju Arsenal okeh! satu set siap dengan topi bagai...beli kat KWC...


Aku nak closed-up gambar baju Zafirah sebenarnya...tapi TERinterfrem sekali muka papa...hahaha :p


:p



Sementara papa amek feel, lepaskan jakun dia kat dalam stadium sempat lagi aku menyusukan Zafirah...hihi~  well ni lah tanggungjawab seorang ibu...bila anak dah lapar, kita bagi dia makan...tak kira di mana pun kita berada...yang penting, aurat terjaga! aku takde pun nursing cover...sebab aku bertudung...jaket dengan tudung tu dah cukup untuk menutup aurat aku masa menyusukan Zafirah...bila niat kita baik, insyaAllah dipermudahkan urusan kita...selama aku kat London, memang takde masalah aku nak menyusukan Zafirah merata² dan di tempat awam...kat sana takde nursing room...yang ada baby changing room je...so pandai² la fikir jalan...nak bagi anak sendiri makan, buat apa nak malu...ye dak??  *proud to be a breastfeed mom!*  ^__^


siap masuk player's dressing room bagai...cantik!! sangat luxury...


gift shop...papa sanggup laaa beli 2 bijik keychain...hadiah untuk diri sendiri katanya...kekeke~  apa² je lah papa!! :-)



Lepas letih jalan² dalam stadium, kitorang pi melantak kat restoren berdekatan...kat London memang senang nak cari Halal food...cuma tak sedap je lah kan...hoho *jujur sungguh aku ni*  yelah takat makan fast food...walaupun 2-3 pound satu set sekali dengan air...hehh serius tak sedap!  -.-'


Lepas makan patah balik pi stadium...papa tak puas posing...penuhkan memory card dengan gambar papa je lah....bila lagi nak sampai sini kan...alang² gitu...hekhek~  lepas tu masuk museum pulak...boring! staff yang jaga pintu masuk pun heran tak sampai 5 minit masuk museum dah keluar balik...wakakakaka~

oke tu je cerita pasal stadium Arsenal...next entry kita cerita round² kota London untuk redeem tiket Original London Tour...tata~!  (^^,)








p/s:  kita taip pelan²...sabar ye...hihihi~



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Rozuan Ismail said...

wah, sakannya berjalan kat London.huhu

K O R I E said...

bestnya zafirah, kcik2 dah g jjlan kt sana ;)

Aku Ibu Muda said...

akak baca stiap entry london ni..tp ni baru nk tinggal komen...hihihi.... feeling2 ke london jugak la walau hanya baca entry yana :)

hazman fadzil said...

gaya UJANG posing tu memang boleh blah laaa..tercapai la hasrat dihati dia tu kan

nabilah_2908 said...

best lah kalau Zafirah friendly..mesti ramai yg suka..

sesetengah baby...nak berkepit dgn mak ayah je..bila org lain dtg dekat..dia bantai melalak...mmg org dh taknak dah lepas tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015