Oct 4, 2012

Anak Dara Kuat Berpeluh




Ni lah anak dara yang dimaksudkan...
setiap kali time menyusu bukan main lenjun kepala tu dengan peluh...
lepas tu tangan duk garu² kepala...
gatal agaknya bila berpeluh gitu...hahaha  comel~!


Walaupun duduk dalam kereta dengan suhu aircond 16 degree Celcius,
atau dalam bilik yang berhawa dingin...
tetap jugakkkkkkk kepala tu berpeluh...heran aku!!
ikut perangai papa agaknya...
sebab aku ni jenis yang susah sangat nak berpeluh... :p
kang halakan aircond direct ke kepala dia takut sejuk sangat pulak...
tak pepasal dapat penyakit anak aku nanti...
baby mana reti kawal suhu badan kan?
jadi kita biarkan je lah dia berpeluh...
metabolisme tinggi agaknya..
haaa yang tu ikut mamanya...
mama dia memang tinggi metabolisme...
sebab tak pernah lagi menggemuk...
asal makan terus hadammmmm~  hohoho~  v(^^,)"


Kalau tidur malam pun macam tu...
tilam, bantal segala yang terkena badan dia mesti basah...
lepas tu bau masam! grrr~


Aku nak tengok kat London sok macam mana...
kalau dia berpeluh jugak maknanya...
maknanya...maknanyaaaaaaaaaaaaaaa...
maknanya apa??????

kita bermastautin kat London je lahhh!! 

lalalalala~  v(^___^)"







p/s::  lagi 5 hari...pfftt~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Anum said...

baby sehat :)

Baiduri said...

sama ngn tasneem pon b'peluh jgk time mnyusu... tido mlm2 smpai basah bantal...huhu
wah, lg 5 hari zafirah nk naik belon ke London...beznye =) smoga sumenye slamat...

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

comelnyer zafirah..merah habis muka2 tue....hahahaha

Mr feckry said...

berpeluh tu makna die ni memang ade darah atlet..ade ke?

YanaUjang said...

klu darah atlet tu ikut papa lah..mama dia atlet kuang lentang ats katil je tau..kehkehkeh :p

Mira Adzlia said...

oh..kita sama kdr metabolisme tgi...hihihi...zafirah bpeluh byk tnda sihat & gagah..hihi

ct cheery said...

maknanya ikut mama dia la..metabolisme tinggi...hehe

Liyana said...

Samela faiq pun kuat peluh. Tido mlm psg kipas pun kuyup pale tu..ish masam

Zura@Iwan said...

Irfan pun mcm tu...suka berpeluh kt kepala..time minum ss lg bpeluh kt kepala....

lps tu dia akan garu2 la kepala dia...haha..

Nur Zahidah said...

sama dengan bby kite, Raisha. Sebab tu kadang2 rasa oh, sebab tu kot rambut Raisha tak lebat, halus je sebb kuat peluh, kalu rambut lebat mesti lagi rimas kan kalau peluh peluh..hik!

hazman fadzil said...

perghh... kalau gitu kena keje kat kedutaan UK - office kat LONDON la nampaknya...

CikNaa said...

suke tgk baby garu2 kepala, serius comel =)

Cheyan said...

Sama arr mcm anak I, nenen ja kepala peluh2..hehehe

nabilah_2908 said...

oh..itu sudah bangus..tak payah risau kalau pasal berat badan...

rasa nak makan..makan je...xpayah nak diet bagai..hehe.. :)

eima said...

baby semua cam tu .. klu ikut kajian dan aku baca baby byk kelanjar peluh sbb bdn die kecik so epedermis pun tak luas so kelanjar peluh byk dan diorg sgt mudah berpeluh..betui ke aku xplain ni ...gitu2 la lebih kurang nye...hahahaha


dulu zaman alisha bf pun gitu ....

PUAN SUE said...

ala..jgnla duk london..hih..nnt rindu camne..huhu

Juliet said...

Eh, same lah! I ingatkan anak I jer :) Normal la kot kalau ramai anak pon kepala berpeluh :D

aTy _faRed~ said...

Ye ar....!! Mmng bb mcm tu kot kuat peluh..dulu kan ai ingt biler die tidor cmfoter basah..ingtkan kencing bocor2..!! Hehheh

aizamia3 said...

as long dia sihat Alhamdulillah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015