Oct 30, 2012

Stadium Chelsea ler pulakk!


Hari pertama dah pi Stadium Arsenal...hari ke-4 kita pi Stadium Chelsea pulak...dak encem BUKAN peminat Chelsea...tapi sebab tiket masuk free, guna London Pass...so terjah aje lahhh...tak rugi apa pun...hehe~



Terjumpa student² Malaysia...macam biasa, Zafirah menjadi bahan gomolan orang ramai...siapa suruh cute sangat kan...keh³~  tapi masa ni dorang dah habis tour...so jumpa kejap aje...bagi² salam, interview 2-3 soalan then kita teruskan misi melawat stadium...  ^_^



Masa ni Zafirah mogok apa tah takmo duduk dalam stroller...sejuk sangat barangkali...nak berpelukkkk je...



Bila papa tengok mama terkedek² jalan dia pulak amek turn dukung Zafirah...kui³~  berlagak je papa takmo pakai jaket...padahal sejuk kot masa ni...tapi siapa yang suka sejuk tu memang boleh je tak pakai jaket...hehe~

oh aku dengar orang sana memang die hard fans kalau menyokong sesuatu kelab bola...so jangan nak gatal pakai baju kelab lain kalau ke Chelsea...atau mana² stadium lah...kang tak pepasal kena baling botol air...hoho~  sebab tu dak encem pakai jersi Malaysia...selamat maa...lagipun bangga siot pakai baju Malaysia... ^__^


Macam biasa segala benda yang perlu berurusan dengan orang memang aku yang handle  =)



Untuk tatapan korang yang nak tahu harga tiket untuk Chelsea Stadium Tour..kebetulan masa kitorang sampai memang nak dekat 1.30pm...so tak payah tunggu lama²...kat stadium Chelsea memang kena ada orang yang bawak kita jalan² dalam stadium...tak macam Arsenal, kita boleh jalan sendiri² (self-guided tour)



Korang tengok gambar belah kiri, nombor 2 ke bawah tu...gambar padang...dorang memang jaga gila padang dorang...kawasan padang yang tak kena cahaya matahari, dorang akan letak fake sun untuk jaga kesuburan rumput dorang...tu yang palang² putih tu lah fake sun....dahsyat kan??


teruk betul lah mamat ni amek gambar kitorang...tak center! hehh~  -.-'


changing room untuk pemain² kelab jemputan...kiranya bila ada match, player² dari kelab luar yang dijemput akan bertukar baju, berurut, bermandi-manda semua kat sini...buruk je bilik ni...Arsenal punya lagi lawa...ngeh³


Chelsea player's changing room *aku dah bosan sebenarnya...lapar pun ye jugak...grrr!* bilik ni cantik sikit dari yang tadi...tapi still tak dapat lawan Arsenal punya changing room...wakakaka~  eh aku tak bios tau...aku cakap ni FAKTA! berdasarkan pemerhatian aku lah...aku dah masuk dua-dua stadium aku tahu lah mana cantik, mana buruk! hahaha~


ni lah stadium guide kami...aku nak amek gambar sorang patutnya...tiba² pulak dia berdiri sebelah aku...kahkah~  eh serius tau! -.-'


seat VIP dan segala penonton...Zafirah sempat lagi beramah mesra dengan orang...dia cakap bahasa dia je...orang lain tak faham pun dia pedulik apa...wakaka~  :p


smart pulak gambar² ni...hekhek~   yang gambar last tu...cuba cari mana dak encem? :p



Lepas habis round stadium Chelsea, kita pi lunch area London Dungeon...tempat ni takde tiket free so kita tak masuk...lagipun tempat ni macam agak horror, takut tak boleh bawak baby...rugi je...so amek gambar kat pintu masuk pun jadi lahhh...ermm kalau lah penjara Pudu, KL tu buat macam ni mesti menarik...ni gomen pi runtuhkan pulakk...nak bina kondo kononnya...memang berhantu la kondo tu nanti...lalalala~

kbai~!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Anum said...

syoknya

careno said...

fuhh.... mlm ni nak mimpi g london gak laa...

MAY said...

untung la.seme pree..~

Nur farahiza said...

wahh bestnyee

aizamia3 said...

ohsem.. ;)
dah tak tau nak komen ape.. ai layan je semua gambar n story kot2 lepas ni rezeki dapat ke sana.. kan kan kan.. ;)

hazman fadzil said...

seat vip player tu kalau buat seat keta pun sedap kan....keh3x

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya masuk stadium chelsea!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015