Oct 22, 2012

Jalan-jalan Naik Bas Double Decker


Untuk hari ke-2 dan ke-3 di London, kita guna tiket Original London Tour untuk transport ke mana² lokasi pilihan...tiket Original London Tour ni tak sama dengan bas-bas biasa tau...memang ada bas khas untuk London Tour...aku baca entry Redmummy dulu dia naik Big Bus...still guna bas double decker...cuma aku tak sure apa beza tiket Big Bus dengan Original London Tour...maybe korang boleh gugel sendiri la eh  =)



Seawal 10 pagi dah keluar rumah...lepas breakfast, naik bilik amek apa² yang patot, lepas tu terus jalannnnnn! stesen untuk amek bas London Tour pun sangat dekat dengan hotel kami...untuk bas London Tour memang open top...ada setengah bas double decker yang belah atas tu tertutup...tak besh! kita nak amek angin London...ngeee~  :p

Sejuk takyah cakap la kan...sebab tu aku selubung anak aku dengan selimut...tapi dia bukan nak pun berselubung gitu...dia nak melasakkkkkk je...grrrr~



Stop yang pertama ialah Marble Arch...arch ni agak femes la jugak...aku tak tahu sejarah dia apa...tapi sebab memang ada dalam list "tempat² untuk dilawati" so kitorang terjah je la kan...amek² gambar...kekeke~  comel kan Zafirah time ni??  :p



Stop seterusnya, kita pi muzium Ripley's...tak masuk dalam pun sebab kena bayar...kitorang cuma pi tempat² yang free jek...wakakaka~  save bajet maaa! :p


aku tak ingat apa nama bangunan ni...sekian terima kasih  :p



Lepas dah penat berjalan kita berhenti makan jap...terima kasih mak mertuaku bekalkan kami sambal ikan bilis dengan rendang daging...time jalan² memang kitorang bawak je bekal...sebab susah jugak nak jumpa kedai makan halal bila tengah berjalan² tu...aku tahu restoren halal area hotel je...tempat lain memang tak tahu...so bawak bekal lebih selamat! :)  Zafirah makan biskut je...hewhew~


berlatar belakangkan Big Ben...bukan ben ashaari  :p


oke dah penat menaip...hahaha~  next entry kita cerita naik city cruise pulak ye...

tata~!  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Anum said...

wah seronoknya

Fazlinil Irma said...

Big Bus dia x byk laluan yg disediakan banding Original Tour..

pastu big bus kena tunggu lama dkt stp pit stop dia baru boleh naik nak pegi tempat lain..

Jd jgn ambik Big Bus. Rugi.. :)

ct cheery said...

umm...bestnyerrr

Cik Eka said...

bestnyaaaaaa

rasa nak g je.tapi takde duit..hahahahaha

Miza Yusof said...

Seronoknya. Teringin nak g :)
Aktif pulak Zafirah (tengok gambar je) tak sejuk ke dia ? hehe

hazman fadzil said...

good3x... ujang dah kurang amik gambar ala2x gegar....ekekeke

Mira Adzlia said...

bestnyer..jeles..jeles ~~

aizamia3 said...

gile ohsem.. suka dengan dak Zafirah tu..;)


psstt: tak dan nak jenguk lagi kat sini sepuas mungkin.. sibuk dengan kertas atas meja kat office ni..;)

Ujang9897 said...

siot hazman..hahaha


syamimihaziqah said...

Seronoknya seronoknya seronoknyaaaaa dapat jalan-jalan kat London! :3

aTy _faRed~ said...

aarrrggghhhh...jeles ngan zafirah...!!!

nabilah_2908 said...

Zafirah tengah melasak la eh masa ambil gambar yg last ni..huhu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015