Oct 30, 2012

Portobello Market


Destinasi untuk hari ke-4 di London ialah Portobello Market...dalam 30 minit dari Holiday Villa....tempat ni macam uptown...tapi waktu pagi...macam pasar tani, tapi bukan jual sayuran...jual souvenir dan baju-bajuan...hehu~



Zafirah macam biasa, mentido je kerjanya...apa lah yang ko nak harapkan dari babies...tidur itu ialah cara mereka membesar...bagus pun dia tidur...releks sikit nak berjalan...hewhew~



Dak encem membeli souvenir....jangan gatal duk tanya mana souvenir korang! babap kang...kitorang memang tak bershopping sangat pun kat sini...beli pun untuk diri sendiri dah ahli keluarga terdekat...dan juga kawan² yang dah pesan beli something dan dihulur jugak wang saku...kalau takat cakap mulot, kita balas pun guna mulut jugak...barangnya nan ado...ngerti?! bwahahaha~  :p

Selain souvenir ada jugak kitorang beli baju...macam jaket dan kot yang super duper gojes...beli bukan nak pakai...tapi untuk dijual...wahh giteww...tapi entah bila aku nak promote barang² untuk dijual tu pun tak tahu lahhh (-__-")



Dalam 30 minit je budak bertuah ni mentido...tengah papa membelek² souvenir tercelik lah mata bulat dia...comelllllll anak mama ni tauuu!! ^_^



Kedai makan "MAKAN"...ini restoren Malaysia...makanan dalam ni pun makanan orang Malaysia...tapi kitorang tak masuk lah sebab masa ni prot masih kenyang...baru lepas breakfast kat hotel... =)


cantik kan anjing tu?? hihi kat sini tak pernah nampak kucing...nampak anjing je...mungkinkah kucing tak tahan hidup di negara yang sejuk?? itu yang kita tak tahu  :p


Lepas beli souvenir yang ala kadar, kita jalan² tengok² kedai, lepas tu terus berambusss...macam tak banyak benda menarik untuk dishopping kat sini...untuk mereka yang minat beli barang² rare mungkin sesuai lah jalan² kat Portobello Market...but not for us  (^^,)

Next stop ialah Stadium Chelsea...! sila tunggu next entry...sekian terima kasih  :p








p/s:  pagi ni ai ada meeting kat Mayland Tower, KL...boringgggggg!!  -.-


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Huda said...

comelnya zafirah bila bangun dari tido tu, mata bulat je, cam anak patung

Anum said...

syok jalan2

Cik Eka said...

kita tggu next entry plak..

comel bulat2 mata zafirah..sejuk2 sedap tdo kan.. hehe

hazman fadzil said...

okey gak Zafirah mentido kan... kalau die merengek sure leceh kan

eima said...

kesian kat kami yg sudi tekan like tu ... hmmm heheheh

YanaUjang said...

ikhlas itu lebih baik =)

aizamia3 said...

alamak.. (tepuk dahi jap..)
patutnye baca dari bawah ke atas.. tapi ai baca dari atas ke bawah.. maka komen pun rasa macam lintang pukang pulak.. ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, heee bestnya shopping timeeeeeeeeeee :)

Siti Aminah Muhammad Imran said...

kt umah adek skrg ni asyik jumpa kucing je keje nye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015