Oct 23, 2012

Breakfast yang Sama Selama 5 Hari

Sepanjang stay kat Holiday Villa, aku perasan menu breakfast kat situ sama je hari²...English breakfast...sedap dan sihat...cuma tekak melayu macam aku ni rasa tak puas je makan breakfast light light gitu *macam tekak gajah je bunyinya  :p*

Hari pertama sampai tu takde lah breakfast...kitorang check in pun dah pukul 10.30am...makanan² semua dah masuk dalam prot orang lain je...kuikuikui~  start hari kedua sampai lah hari ke-6 kita duk breakfast menu tuuuu aje lah...cekidautttt~


 cereals coklat...kat Malaysia pun ada jual...memang holiday villa menyediakan menu² dari Malaysia dan Chinese cuisine...apa tah nama cereals ni...ada banyak flavor dan banyak jenis cerelas sebenarnya...tapi aku berkenan dengan satu ni je...


roti bakar...roti pun ada macam² jenis...ada yang jenis macam ni dan ada jenis yang berbentuk² tu...apa tah nama roti tu...nak bakar boleh, nak panaskan sahaja boleh...toping pun ada macam²...nak letak cheese pun boleh...tapi tekak aku cuma terima letak butter dan jam blackcurrent je...huhu~ 


black coffee for moi! sebab takmo ngantuk² time berjalan² *padahal selalu jugak aku menguap..*  cuaca sejuk kot....sedap membuta jeee...LOL~  :p 


 fresh orange for dak encem! ada jugak jus tropicana...dak encem memang minum jus jus je...aku kureng gemar! sebab manis...muka ai dah cukup manis...sebab tu tak suka makan benda manis...lalalalala~


yougurt perisa strawberry, blackcherry dan orange tak silap (dalam gambar amek 2 perisa je lahhh)...setiap hari kitorang sebat 2 botol bawak masuk bilik...tak pun sebotol angkut bawak jalan² kot lapar tengah² jalan nanti...sementara mencarik restoren halal alas perut dulu dengan yougurt...udahnya balik Malaysia pun angkut berbotol² yougurt...sebotol siap pecah dalam bag...habis baju² berlumur yougurt..duh!  (-__-")


Zafirah makan apa???


kan aku dah cakap dia makan biskut je!! hahaha~  Zafirah kat sana tak boleh makan...tak tahu apesal...aku ada bawak bekal nestum cerelac, tapi dia muntah lepas makan...aku bagi dia yougurt pun dia muntah...padahal kat Malaysia elok je dia makan benda² tu...memang sebelum pi London Zafirah tengah sakit (klik)...takut badan dia tengah tak sedap tak pun perubahan cuaca tu dia jadi muntah bila bagi makan...hehh~  kadang² aku bagi dia gigit² roti bakar...yang tu dia tak muntah...hihi~  dan Alhamdulillah, bila balik Malaysia hilang terus kahak², selsema dia tu...habis keluar time dia muntah²...lepas tu badan susut...yelah tak makan...bagi susu badan je...sekarang aku bagi la dia makan balik...masak bubur untuk dia...kasi dia gemok balik...hewhew   ^__^


Kat hotel Holiday Villa ada je menu nasi lemak, roti canai....dah kata dorang sediakan Malaysian and Chinese cuisine...tapi aku tak berani order sebab aku rasa menu² selain buffet ada extra charge...walaupun takat 6-7 pound...tapi bila convert duit mesia...aihhh RM30-40 untuk breakfast sahaja...? wuiii rugi²...baik beli benda lain...kekekeke~  :p








p/s:  susah payah transfer gambar ke pendrive tetibe "file cannot open" pulakkkk...grrrrr~  esok je lah aku story pasal city cruise  =)


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Muhamad anuar Marsib said...

Bestnya dapat duduk dekat Holiday Villa..

Kesian dekat Zafirah.. Tak biasa dengan cuaca dekat sana..

Apa pun Syukur Alhamdulillah.. Semuanya kembali pulih...

Senarai Peserta terkini Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2..

♥ Nana BamBam ♥ said...

seronoknyer jalan2 kat sana..

bukan selalu yedakk dapat bercuti..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak lbh suka cereal tu berbanding choc curnch yg lbh keras nk dikunyah..haha.dasar pemalas nk kunyah.

eiii geram!! dah byk rambut dak comey tu

Zura@Iwan said...

perubahan cuaca la tu..then zafirah x sihat..tht why x lalu mkn tu..

nabilah_2908 said...

bis tu sepanjang kat sana..ada makan nasi tak??

nabilah_2908 said...

bis tu sepanjang kat sana..ada makan nasi tak??

aizamia3 said...

tapi syukur balik Malaysia dak Zafirah dak Ok.. ;)
takpe.. pasni bagi dia gemuk balik.. hehehe.. ke mak dia yang akan muncit nanti.. hahaha..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, kesiannya makan benda yang sama je. heee kesian lagi zafirah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015