Aug 11, 2010

Syaitan Bercuti Sebulan...yeayy!!

Bapak setan ...

yang besarrrrr kepala dengan ini mengisyhtiharkan bahawa.... 
PUBLIC HOLIDAYS untuk semua  


untuk Sebulan ( No Overtime!! and No Replacement!!! )

Maka dengan ini ingin diberikan sedikit pesanan kepada MANUSIA::







Kalau tengah beratur panjang di kedai mamak 

di waktu puncak...

BUKAN 

yang suruh!!!!








Kalau ada Runner yg tolong beli bekalan

dia tak de kena mengena dengan 







Kalau tak reti² nak buat amal ibadat...

BUKAN
yang dok bagi korang malas tau!!!







Kalau dok pakai terdedah sana-sini....

BUKAN
 yang suruh dan

BUKAN

 yang suruh tengok!!!







Kalau dok pi berkepit sana-sini dengan awek/balak siang malam.....

BUKAN

yang bagi line!!!








Kalau suka boros sangat shopping raya....

BUKAN
 yang suruh!!!








Kalau tak habis² mengata orang.....

BUKAN

 yang bagi idea!!!!








Kalau tak habis² suka berdengki kat orang.....
memang BUKAN

 yang duk cucuk!!!!







And last but not least....
kalau berblogging, facebooking, twitter-ing 
dan yang seangkatan dengannya....
di waktu bekerja....

juga BUKAN

yang hasut!!! huahuahuahua~






Maka MANUSIA , 

ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan diri anda, 
KENALI lah diri anda, 
BERBUAT BAIK lah dan 
SUCI kanlah diri anda.....

Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........
Renungkanlah....
Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau 
anda masih menunggu!!!!

Tunggu siapa lagi....??


atau


tunggu apa??hehehe~




Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!! 
Ada juga yg suka merungut Zakat mahal .....
Ini pun takde kena mengena dengan








Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kami pun dah letih Overtime....



Akhir kata - SELAMAT BERPUASA dan BERIBADAT .........................

We Will be Back to office after Ramadhan ....MUAHAHAHAHAHA~









Wähäi tetämu Rämädhän...
Untukmu rähmät & mäghfiräh..
äirmätä täubät, dendängän tädärus, selimut täräwih dän bäntäl tähäjud! 
Mogä mewärisi JännäH..
Jädikän Rämädhän yg bakal menanti ini yg terbäik 
kerana kitä täk pästi äpäkäh ädä lägi Rämädhän utk kitä lepäs ini.. 
Kemääfän di pohon dariku







P/S:: aku mungkin tak dapat nak blogwalking sangat..kelajuan internet adalah macam haremmm...grr grr..oh sabar sabar...memang menguji iman di bulan puasa -____-'

20 comments:

encik_syaiton_kucing said...

tolong sy cik yana...

sy telah di ikat...

help

syahira ariff said...

sudahkah anda menyelesaikan zakat fitrah?
ada cara yg mudah dan pantas untuk menyelesaikannya.
sila sms kan kredit RM 10 ke nombor saya.
terima kasih.

Along Tapa said...

wah...nak ambik part time pun tak boleh ke??
mmg cuti secara keseluruhan eh??

Blog nostalgia budak Muor - Aku termenung

Hamzah Ian said...

setan ade ke takde je bagi gua.. hahaha

DOA BERBUKA PUASA oleh Hamzah Ian

y@n@ M!B said...

:encik_syaiton_kucing:
hahahahampeh meo~

makdara TERDIVA said...

bulan ramadhan syaitan/jin dirantai..jd x leh nak salahkan syaitan kalau masih terjadi perkara2 yg tak diiginin..yg salah ialah nafsu dalam diri kita sendiri..
kita yg harus mengawalnye dengan akal..bukan dengan prasaan..

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
wah wah..sejak bila jd pemungut zakat..ish³ -___-'

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
hahaha ko ty la bos setan tuh..huhu~

y@n@ M!B said...

:Hamzah Ian:
ecece...gud gud ^_^

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
btol tu sis..nafsu lg kuat dr setan..camne tu..hehh~ -__-

manggosteen said...

setan mmg dah cuti..
tapi nafsu tak penah dpt cuti..
jd gunakan akal dengan sebetolnya..

POSH76 said...

syaitan takde tapi still maless nak beribadat saper setan sebenarnyer ni hehe

Salam Ramadan yer sis

Mr Noble said...

apsal tak kluar gamba? broken link ke?

aleena said...

haha bagos2 n3 nie:)

nway selamat menyambut Ramadhan ya:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kenapa tak tampal kat dinding senang baca

y@n@ M!B said...

:manggosteen:
yup..betol³

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hehe tau xpe...

thanks sis =)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
erk copy dr emel..slalu jd cemni hehh~

y@n@ M!B said...

:aleena :
thanks...u too =)

y@n@ M!B said...

:b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
erk..kt blog lg best baca..hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015