Aug 19, 2010

Dua Hari Menyepi, Hari Ni Kembali Aktif...yeehaa~

Dua hari tak jengah blog......kerana dua sebab::


1)  Kelmarin, iaitu hari Selasa....aku digemparkan dengan pemergian uncle ku (abang ipar mak aku)...Innalillah...

Setahu aku uncle ku takde masalah kesihatan yang ketara macam darah tinggi ke, kencing manis ke etc...Tiba² je dapat call dari mak aku jam 1.30pm (kurang lebih) cakap dia dah meninggal *sigh*   Sangat terkezut ingat aku salah dengar....tapi tu lah hakikatnya...

Arwah tinggal di Melaka...makanya terpaksa la aku amek EL, kira kerja half day je lah...Sampai Melaka aku tanya sedara² lain what is the cause of death??  erm rupanya arwah ada ULSER di bahagian perut!! Lambat pergi treatment...By the time sampai hospital dah terlambat...ulser tu pecah, jadi bleeding dalam perut dan menyebabkan heart attack!! tu lah penyebab kematiannya -__-'





Alhamdulillah, barakah bulan Ramadhan, jenazah sempat dikebumikan sebelum berbuka...kiranya on time jugak la...time imam baca doa azan pun berkumandang...berbuka kat kubur, minum air mineral je dulu....


Disini saya ingin memberi pesanan pada kawan², especially yang amalkan diet sampai tak makan...STOP doing that! kamu kena makan!! cuma kuantitinya saja dikurangkan....sehari makanlah lebih dari 3 kali pun...takpe...as long as kamu kawal kuantiti yang diambil...paham??!! *oke tergarang jap...huhu...*

Bukan ape, ramai yang pandang remeh bab pemakanan ni....aku pun risau kalau tak makan on time...gastrik melampau woo sakitnyaa...adeh~ 





2)  Semalam, aku cuti...sebab malam tu aku sampai rumah dari Melaka dah pukul 3.30am...ngantuk gilerrr weh! dah la aku yang drive...ayah aku letih sangat malam tu...parents aku tido baek punyer dalam kereta...aku kena drive sorang...tsk T___T  *takpe, banyak pahala anak solehah tambah² bulan pose...tehee~*

Pagi tu aku sms my superior, cakap nak datang kerja lambat...tetibe dia reply, "you take rest for today...no need to go to office.." 

yeaaahhooo!!! \(^_^)/   terus sambung tido...zzzzzzzzzzzz~



Kat rumah pulak takde internet, mak aku bawak broadband pergi opis...makanya agak bosan la walaupun ada Astro, tapi on weekdays mana ada cerita best sangat...so aku pun kemas la rumah...hehe...

Sebab terlalu rajin semalam, siap mop bilik, tukar posisi katil, rak sume, lipat kain, menyapu, lap habuk pehh macam² la aku buat semalam, udahnya hari ni aku sakit pinggang...miahahaha~ tak menahan sungguh!

Ingat senang ke nak kemas rumah?! Aku respek la para bini yang somi² mereka tak reti nak tolong buat kerja...asek goyang kaki je....sangat ampeh!  orang laki kena tolong tau bini/mak/kakak buat kerja...tu baru sayang keluarga...setakat cari duit, orang lain pon pi cari duit gak...*kompem la gadis gadis ayu di luar tu akan menyokong saya...aww~ ^_^*




Petang tu pula, dak encem bawak pergi berbuka pose kat Pearl International Hotel....thanks babe lanje ai...I lap u more lah...*wink²*  Aku akan update pasal buka pose tu nanti...tunggu dak encem ai transfer gambar dulu...Sangat best sebab jumpa orang² yang femes!

Siapa?? wait until next entry *dah gaya sis Posh ni..hohoho~*   \/(^_^)






6 comments:

mizz sue said...

amboi...syoknye dia bebuke tmpt best2..su xberkesempatan lagi nk bebuka ngan tunang tercayang...auwwww...kak firdaus masuk hospital tau kan? denggi.dah nk dekat sminggu.hospital serdang

y@n@ M!B said...

:mizz sue :
hehe..orang lanje haruslah tak menolak =)

oo yeke..sian dia..dugaan bulan pose..kim slm kt dia nnt yeh~

syirakhalid said...

wah, untung badan ada buah hati belanja berbuka kat hotel ;p

Along Tapa said...

yeee... laki kena tolong buat kije...baru la meringankan beban bini....n kalo rasa malas nak buat, apalah salahnya kalo carikkan bini tu "kawan"....ehehehe

komen yang kompem buat aku kena penampor bugis dengan budak pompuan~~~ :p

Blog nostalgia budak Muor - Cerita sepoi-sepoi bahasa

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
hehe alhamdulillah =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
haha ko mmg sengal =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015