Aug 1, 2010

Orang Gila Terlepas Masuk Shopping Mall Dapat Hadiah Misteri

*sila baca sampai habis*


Tadi aku ke Mines Shopping Mall...Saja jalan² dengan dak encem..plan nak tengok wayang, tapi tak kesampaian sebab ramai nyerrrrrrr manusia!!! adeh la~ -___-'

Bila dah tak tahu nak tengok apa, singgah ke McDonald beli ice cream sundae...Since weols baru balik dari kenduri kahwin kawan aku kat Serdang, so masing² dah kenyang, tu beli ice krim je..kira desert lah tu....menambahkan lagi lemak dalam badan...weeeee~ \(^_^)/

Booth ice cream kat mines ada dua...satu kat tingkat atas sekali, satu lagi kat level 2...yang level 2 tu sekali dengan restaurant, dekat dengan KFC and Food Court...Siapa pernah pergi Mines tahu lah kawasan tu kan....hehe~  Weols pergi yang kat tingkat 2.....

Tengah kitorang beratur tu tetibe dengar orang duk jerit²...ternampak sorang amoi ni tengah marah² orang...tapi kitorang tak nampak siapa yang dia marah...sebab time tu semua orang tengah makan dengan famili and kawan² masing²....

Boleh dikatakan setiap 30 saat mesti amoi tu terjerit² marah² orang...seolah² dia sedang berhalusinasi atau sedang mengalami delusi yang sangat dahsyat macam tengah gado dengan orang gayanya...*gila bajet lawyer ayat aku...huakakaka~*






Ada sekumpulan teenagers (awek² arab) beratur kat belakang aku macam pelik tengok amoi tu so diorang pun usha la kelakuan amoi tu....ala macam bila kita tengok something weird mesti nak tatap lama² kan...curious gitu @_@

Amoi tu ternampak orang macam pandang dia semacam, terus dia jerit² marah orang tu pulak...kesian aweks² arab tu...hehe~ *cute*  oh amoi tu umur dia dalam lingkungan 40-50an...idak la tua sangat...entah la...tekanan jiwa kut... hurmm~

Staff² Mcd nampak amoi tu macam tu diorang terus call security...yelah kesian customer yang datang...orang nak makan kena pulak dengar orang lain duk terjerit², bebel sorang²...hehe~ Bila security datang, dia cuba suruh amoi tu bangun, pergi tempat lain....udah security tu pulak yang kena tengking...haha...kesian kesian....

Security tu pun call la kawan² dia yang lain guna walkie talkie...macam panggil backup gitu...dia pun tak berani kut nak halau amoi tu macam tu je...amoi tu still terjerit² marah²...memang nampak muka dia, mata dia tengah marah...kesian pun ada aku tengok...hehh~   Security tu bengang dia pun jerit, "woii senyap lah!!"

Tapi memang sia-sia...amoi tu balas balik...dah la amoi tu tak reti cakap melayu kut...semua yang dia bebelkan dalam bahasa cina...hahaha...siapa nak faham?? Security tu pulak berbangsa India!! (-_-")

Tak lama lepas tu aku pun dah dapat beli ice cream aku.....................lepas tu......





































aku pun balik la!! takde keje kut nak melangut kat situ semata² nak tengok nasib amoi yang malang tu...MIAHAHAHA~   *sila lah kecewa dengan kisah aku...lalalalalala~*  \/(^_^)


Korang try la buat ending sendiri...ending yang aku rasa terbaik aku bagi hadiah....

serius ni weh...aku tak pernah lagi buat giveaway apa² kat blog nih....hehe... Tulis je ending kamoo kat komen entry ni okesss....

Good Luck!!  ^_^



*tetibe tergerak naluri nak buat giveaway..tak tahu la ada orang baca ke tak nih..hehe~  bantai je la kan*  =)

24 comments:

ribena.illina said...

lepas tu..sis yana g tampo lelaju jek cine tuh. sebab skg sis tgh bulan mengambang. marah x tentu pasai.
HAHAHAHAHHA

*melalut gile sambungan* hahahaha!

cobaannnnn~

=D

zuar said...

hahaha..sengal je.ingatkan orang gila tu yg dpt hadiah.

ni endingnye.

amoi tu cakap kat kat security..jgn kacau aku.aku saje buat2 gile..bg orang tengok.aku nak bagi hadiah sbnrnya.sape yang kena marah ngn aku tadi, aku bagi hadiah la.hadiahnya body glove(penampor 5 jari)muahahah

Hariz said...

Cool N Nice :)

New Entry Prof-Hariz
Nuffnang Pilih Kasih

sugar2 kapas strawberry said...

ahahaha..barulah satu malaysia..kekekekek..india cina ada skali

Mr feckry said...

tinggi darjat amoi tu sape tahu kan

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
hehe ikutkn mmg nk tampo..tp takut amoi tu bertindak ganaz lak..ngee~

y@n@ M!B said...

:zuar :
wahahahaha~ sume org nk jd gila cemtu sbb leh dpt adiah dari.....security..ngee~ =p

y@n@ M!B said...

:Hariz :
tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry :
haha 1 Malaysia yg tak berapa nak tenteram.. =p

y@n@ M!B said...

:Mr feckry :
tinggi darjat..apakah? -__-'

Wan Gerrard said...

Cik Yana sebenarnya tengah nyorok dari amoi tu, sebab amoi tu jiran die=P..
lepas dapat ais krim je, cik yana terus belah dengan harapan amoi tu tak tegur cik yana.. yela sape nak ngaku jiran yang suka marah2 orang lain.hehehe
Amoi tu setelah diperiksa telah kehilangan beg tangan die dan tiada wang untuk pulang ke rumah, jadi mengambil inisiatif untuk ke rumah orang gila dulu sebelum pulang ke rumah sendiri.
Beginilah bila tak mahu menerima pertolongan orang lain.hahaha

Gerrard reka cerita sendiri je^^

Mr Noble said...

eh tadi pegi mines jugak, takde pon org gile? yana reka citer sendiri eh? :p

meo_chipmunk said...

mkn aiskrim suap2 ke? huhuhuhu :p

Along Tapa said...

oh..ending dia kalo nak best, mestilah hepi ending..so aku amik rangkap akhir lagu masa budak2 dulu...

"nenekku kawen dengan anak raja"...erk..sesuai tak??

Blog nostalgia budak Muor - Rumah baru........ke?

y@n@ M!B said...

:Wan Gerrard:
hehe tenkiu for that story..menarik..hehe~

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
time u dtg org tu dah kena halau kut...xpun dia blum smpi McD lagi..huhu~

y@n@ M!B said...

:meo_chipmunk:
hahahaha..suap² mulut sendiri je oke..tpt awam xseswai nk menggedik sgt..ngee~ =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
hehe..mcm xde kena mengena je kn..=p

lionteen said...

la...
igt amoi tu dpt hadiah..
hehe..

cpt2 idea kluar..nk menang ni..hehe

ending nye,amoi tu pun ikut la yana balik..sampai je umah,yana mndikan die,bg die mkn,then bwk die g blai polis..hahaha

y@n@ M!B said...

:lionteen:
hehe..gud idea =)

dotblogspotdotkom said...

endingnye.... seme org tak tau melainkan yang ada kat soping mol tu... sbb kamu pun dah balik.. kamu mana tau...huhuhuhu

zuar said...

tq cik yana atas saguhati yg diberikan.hehe

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
hehe guard tu je yg tau =p

y@n@ M!B said...

:zuar:
ur welcome..jgn lupa emel ur address =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015