Aug 21, 2010

Saiz Pakaian Kita

Biasanya yang suka shopping baju ni perempuan lah...laki pun ada tapi jarangggg jaranggggg...huhuhu~
Di bulan puasa yang mulia ni haruslah beringat pada yang suka bergaya sangat tu...apa lah salahnya berhenti ber-seksi²...alah sebulan je ponnnn~  at least hormat la pada orang lain yang nak beribadat....

Pernah sekali aku nampak sorang awek kat bazar precint 2, Putrajaya....baju yang dipakai mak aihhh jarang kaooo...nampak bra dia kaler hitam...pehh...awek tu pulak pakai tudung...??!! hehh lagi la konpius...orang sekeliling duk usha²...kurang pahala orang yang melihat (2 kali) itu....huhuhu~

Awek tu tak sedar ke dengan hanya pemakaian boleh mendatangkan segala macam fitnah?? orang duk mengutuk, mengumpat, mengeji...memang berdosa la orang² yang mengutuk sume tu, tapi si awek yang mengundang keadaan itu, 20 kali dosa dia dapat.....kot (sila betulkan saya jika salah...masehhh~)

Yang aku tak paham, dia bersiap tak tengok cermin ke?? takkan tak perasan?? pakwe dia pulak kenapa tak tegur?? syok ke tengok awek pakai baju jarang² gitu?? seronok ke awek jadi perhatian orang ramai atas sebab yang TIDAK baik???

atau......

dia memang dah biasa pakai jarang² gitu...hadoyyaiii~  memalukan gadis² suci yang memakai tudung seperti saya....walaupun awek tu akan cakap, "biar la aku tak kaco kao pun..mak aku pun tak bising..ko pulak kecoh terlebih.."

oke fine! tapi kalau tak ditegur aku pun diheret masuk HELL sama kao lah...aaargghh takmo takmo!!
kurang² bila dah tegur ni dosa aku dah lepas...jadi terpulang pada kamu kamu mahu tersentap atau tidak....blueh~  -___-'


Hakikatnya, macam mana trendy, mahal sekalipun pakaian kita, akhirnya hanya satu pakaian je yang kita akan pakai untuk mengadap Maha Pencipta.......











renung²kanlah....pesanan untuk aku juga ^_^

Happy weekend y'all!



30 comments:

syahira ariff said...

betul2
skrg nie trend muslimah pakai legging
ketat dan jarang smacam ja
betul la sabda nabi,
umat skrg berpakaian seolah olah telanjang

cesss,berkhutbah la plak,
hehe
=]

Mr Noble said...

patut u amik gamba je, biar dia malu sket. pastu baru terhegeh-hegeh nak tutup2

manggosteen said...

hurm..da la berdosa..
pastu menambahkan dosa org yg tgk..
huhu.

Along Tapa said...

teringat lagu klasik...baju jarang nyanyian R.Azmi..masalah ni dah jadik masalah negara ari zaman 50an dulu..huhu~~~

Blog nostalgia budak Muor - cerita sepoi-sepoi bahasa

Fitrah Adnan said...

org camnilah yg menyebabkan org lain bsgka buruk kpd org yg memakai hijap ni...tp kdg2 saya akui..girl yg free hair 2 lbh sopan gaya pakaiannya cuma dia tdak memakai tudung shj..huhuhu...ini juz pendapat...melalui pengalaman...

sekian,mekaseh..hehehehe

ribena.illina said...

betol jugak tuh kan
zra penah jumpe kat kedai time nk beli mknn berbuke
bju jarang nmpk bra
zra tgk 2 3 kali
zra pon tgk 2 3 kali
pe tah laki kan kan kan?
hehehehehhehe~

Mr feckry said...

berapa lai kain kapan nak pakai ek

mizz sue said...

xsuke tren skang yg suke pki legging tu..pelik sgt la tgok..tdung atas kpala..bawah ketat walaupn baju labuh..

meo said...

meo suke gadis2 pakai jeans dan berrtudung... simple jer...

meo said...

meo suke gadis2 pakai jeans dan berrtudung... simple jer...

Hamzah Ian said...

hahaha..bazar skrg ni mmg macam macam.. ish.. adoi la..

Lya Colours said...

kesian model, baju paling besa pon kene jugak, last2 bungkus teruss
hahaha

Anne Boleyn said...

emm..yang pakai legging tapi bertudung tu pon salah gak ekk?

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
yg pakai legging tu mmg xmenahan..hehe..mcm xkena je fashion tu..=)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
huhu next time kena standby camera =)

y@n@ M!B said...

:manggosteen :
haha tau xpe

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
huyoo ada lagu eh..ko lahir tahun bila sbnrnya??hahaha~ =p

y@n@ M!B said...

:Fitrah Adnan :
hehe ada btol jugak tu..sy pn ada je kwn² yg free hari..tp dorg berpakaian ikut keadaan la..=)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
hahaha..sis pon tgk awek tu 2-3 kali gak...klu laki kasi double la kut..ngee~

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
err yg tu tgk saiz bdn plak kut..wallahu'alam =)

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
erm tu lah =)

y@n@ M!B said...

:meo:
ouh tu fashion sy tu..lalala~ ^_^

y@n@ M!B said...

:Hamzah Ian :
tu lah..aduyaii -__-

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
hehe..model tu dibayar tu =p

y@n@ M!B said...

:Anne Boleyn:
xtau la nk ckp slh ke x..tp nmpk sgt pelik..klu ai pakai legging mesti dgn baju kurung..kira mcm seluar dlm..haha~ =p

Hamzah Ian said...

aaaa...taktau pe nak ckp.. har har..

i'm shin... i'm inesen said...

tu ar... perempuan kekadang x pasan.. depa pk depa berpakaian tp sebenarnya bertelanjang..

y@n@ M!B said...

:i'm shin... i'm inesen:
erm..kena ada org tegur tu =)

makdara TERDIVA said...

bazar ramadhan bukan setakat pesta makanan tapi pesta melaram jugak..haha!

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
haha yelah kut =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015