Aug 24, 2010

Namamu yang Unik

Korang pernah pergi Sabah?  Aku pernah sampai sekali je...walaupun sekali, aku menetap kat sana hampir 2 bulan jugak lah....vangga vangga~  hins hins  =P

Cerita ni agak dah basi since aku pun dah ada life yang lebih best sekarang *motif?*  Pengalaman berada di Sabah memang menarik....cuma aku TAK suka dengan manusia² bodoh sombong yang aku jumpa sewaktu menjalankan tugas di sana *ayat cari gado ni..lalalalala~*

Memang niatku untuk share info ni dengan uols...asek simpan je gambar² ni dalam enset...nak delete sayang...bukan senang nak dapat gambar macam ni....nak simpan dalam pc macam semak je, sebab tak berapa penting sangat sebenarnya...lain lah gambar aku beraksi di atas Gunung Kinabalu...yang tu ofkos lah PRICELESS!! miahahaha~

Akhirnya aku memilih untuk mengabadikan aja gambar² ini di dalam blog...mudah! yeayy~ \(^_^)/

















Tu je pon gambarnya....huakakakaka~   hape korang ingat aku nak letak gambar aku beraksi atas gunung Kinabalu?? nanti korang kata aku riak, gedik, poyo, perasan, ayu, gojes....miahahaha *masalahnya kau ada ke naik gunung Kinabalu hah??!!  *dush dush dush~*   (-_-")

oke ini adalah nama bagi sekolah di daerah Tenom...kalau korang pernah minum kopi Tenom tu, aaa aku pernah lalu kat kilang dia....lalu je pon, tak sempat nak singgah *sebenarnya takde siapa sudi bawakkan...tsk..oh terasa looser sekejap T__T *

Time ni aku singgah di PPD (pejabat pentadbiran daerah), Tenom...kat bawah bangunan tu ada banyak peti surat untuk setiap sekolah di daerah Tenom...yang 2 nama kat atas ni paling menarik minat aku...so aku snap la gambar...weeee~ ^_^

Kalau korang tak percaya pergi je la search kat Google nama² sekolah ni...aku malas nak bagi link...lalala~ Nombor talipon pun ada kut² la ada yang nak jadi cikgu sandaran kat sekolah² pedalaman...hehe...murid² kat sekolah² pedalaman tak ramai tau...standard memang tak sampai 100 orang pun satu sekolah...senang nak kawal...huhuhu~



Tiba² terfikir nak makan apa untuk berbuka hari ni...lalalalala~




36 comments:

Along Tapa said...

naib baik takde nama SK Goreng Baek...kalo tak, terkedu gak aku...hahaha~~~

Blog nostalgia budak Muor - cerita berbuka puasa

syirakhalid said...

teringin nak pegi sabah...

cha said...

hahaha lawak gakla nama sekolah dia.nasib bkn SK mata air :P

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
ko jd la pelopor..ngee~

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
smpn je duit..ada tiket murah sebat je..huhu~

y@n@ M!B said...

:cha:
kann..tau xpe ^_^

Lya Colours said...

eh dekat melaka ada nama sekolah lesung batu
tp x perasan plak sekolah rendah ke menengah

nabilah_2908 said...

hehehe...SK Baru Jumpa...hahaha...macam mana la agaknya dpt nama ni kan..? hehehe..


jom ke APA KATA HATI pulak,
KAD RAYA

makdara TERDIVA said...

teringin nak bergambar atas puncak gunung kinabalu..nak g hanimun kat sana.. :)

POSH76 said...

kiut jer nama2 tukan....harus jejak ke SABAH ni bah hehe

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
oo ada ek? hehe..tu sekola pedalaman ke? =)

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
tu mesti org² kg yg bg nama..=)

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
honeymoon ats gunung.. wewiitt~ ^_^

y@n@ M!B said...

:POSH76:
mmg harus bah..hehe~ =)

Mr feckry said...

ape ke pelik

Amy Syaquena said...

akak masih belum berkesempatan ke sabah lagi insyaallah kalau ada rezeki nak juga rasa ke sana..ramai yang kata best kat sane..

cipan_sabah said...

risau bile cik yana tunjuk gmbr eksiden ari tue.

sek baek cik yana masih bleh berblogging lepas tue.

take care

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

setiap 6 bulan sekali kesabah atas urusan kerja tapi tak sempat jalan jalan.. rasa nak mengular lain kali

Mr Noble said...

uniknya nama skolah di sana :D

d_tieah said...

Along:
Ko sebok je nak bajet diri femes kan..
Haha..

Yana:
Beruntung ek dah sampai Sabah..
Aku nak jg..
Dr Miri-Sabah dah ade bas..
Tp kena ade pasport sbb lalu Brunei..
Erm..
Pantai kat Sabah terbaek tu yg teringin sgt..
Btw, pelik2 je sklh tu..

Anne Boleyn said...

hehe unik nama. SK baru jumpa. :) hana tak pernah lagi smapia ke sana belah sabah sarawak. huhu

lionteen said...

menarik btui nm skul nye..
hehe

Amni said...

cuma aku TAK suka dengan manusia² bodoh sombong yang aku jumpa sewaktu menjalankan tugas di sana<<< hehe... orang salah faham ni, boleh gado betul ni... lalala... =P

syahira ariff said...

sk baru jumpa tu terbaikla
heee~
sis pegi kat sabah 2 bulan sbb tugas ek?

y@n@ M!B said...

:Mr feckry :
menarik la =)

y@n@ M!B said...

:Amy Syaquena:
insyaAllah..view cantek..mmg xde lah kt semenanjung =)

y@n@ M!B said...

:cipan_sabah:
ai terharu la..huhu..thanks cipan..eh meo..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
mengular tu wajib...rugi gi tpt org tp x berjaln =)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
kannn =)

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
wah ada bas eh? senang la..tp letih kot jaoh tu..huhu..

ada rezeki sok bley je nk gi =)

y@n@ M!B said...

:Anne Boleyn:
byk mende unik kt sabah..best! =)

y@n@ M!B said...

:lionteen:
hehe~ ^_^

y@n@ M!B said...

:Amni:
haha siapa mkn cili dia rasa pedas la kn..lalala *muka inesen* =p

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
aah ada kerja kat sana masa tu..jaga site =)

DuniakuAbstrak said...

kalau ada sekolah nama 'sekolah garu-garu' kan best

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak :
ko la jd pelopor..tp aku xmo anto ank aku pi blaja kt c2..huahuahua =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015