Aug 13, 2010

Deco Rumah Dengan Menyorokkan Segala Perabot!!

Eh eh bukan aku sorok perabot macam setiap kali ada kenduri atau tahlil kat rumah, mesti sorokkan perabot supaya senang orang ramai duduk bersila dan bersimpuh di atas lantai....huhuhu~

Maksud saya di sini ialah perabot 'disorokkan' bagi menjimatkan penggunaan ruang di setiap sudut rumah....very efficient I tell you! *hah kalau dah kuar bahasa omputih tu bajet gempaq sangat lah idea tu...lalalalala~ *


 :: menarik bukan?? bilik tidur boleh juga dijadikan tempat belajar...terima kasih Google ::



Setiap orang PASTI inginkan sebuah tempat kediaman sendiri yang direka begitu indah macam bila ada orang bertandang ke rumah, kepala tak akan pandang ke bawah, sebab mata duk melilau tengok keunikan dan keindahan deco dalaman.... dan akan mengeluarkan kata² seorang yang 'perak' aka jakun macam,  

"WOW santeknye rumah orang ni..."

"kreatif nye owner dia"

"macam mana perabot ni berfungsi??"

"canggihnya rumah dia...."

"cantik ...menarik...da boommm bom BOMM!! "  

*MIAHAHAHAHA~  *lempang laju² (-_-")*



Sila tonton video di bawah untuk mendapat nilai kekaguman ditahap maksima!! \(^_^)/



























Menarik bukan??? Saya juga sudah menge-TAG video ini kepada seorang lelaki yang saya rasa layak untuk dijadikan somi saya, di facebook supaya beliau akan faham kehendak saya menginginkan rumah yang begitu unik dan ala ala berteknologi ini  *waklu*  Macam rumah dalam movie kan...huhuhu~  ^_^

Untuk keterangan lanjut boleh terus ke website penganjur




sekian~










P/S:: Sekarang kat Puchong tengah hujan yang sangatttttt lebat, siap ada ribut petir lagi kaoooo...dah lama tak hujan macam ni...barakah mungkin...Jadi di kala hujan adalah afdal untuk BERDOA...dan aku berdoa agar dimurahkan rezeki di bulan Ramadhan supaya dapatlah aku cepatkawen dan men-DECO rumah ku macam dalam video di atas....amin~

35 comments:

Mr Noble said...

skang ni rumah makin lama makin kecik, mmg sesuai aa design camni

nabilah_2908 said...

betul kt Mr Noble tu...harga rumah punya la mahal..tp ruang..alahai..

mmg sesuai sgnt la ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEHEBATAN CINTA

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
kena cari kwsn kg br dpt rmh besar kut =p

ribena.illina said...

zra nak jugak macam tuh!!!! hehehe!
asik sebut pasai kawen jek kan sis ni
haaaaaaaa cam ade bau2 nasi minyak dah ni
hahahahah~

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
hehe..tu lah..tgk penduduk gak kut =)

ribena.illina said...

wahhhhhhhhhhh komen same la pulak! siap jam pun same! heeeeee~

1.03!!!

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
huaahhh aah laa...br pasan! mmg sehati sejiwa lah kita..bahahaha~ =p

ada ns minyak sok sis bg zra rasa sket eh..ngee~

ribena.illina said...

sehati sejiwe? auwwwwww...trharu! hahaahhaha~

oooo boleh gak tuh..buat berbuke ngn nasi minyak sis kasi..gud! hahaha~

JULYA said...

julya dah tgk kat post FB yana
dulu mmg nak katil camtu
kan dalam cite badshaah ade katil lipat jadi almari
hehe

syahira ariff said...

bestnyerr rumah mcm nie
menjimatkan ruang,kemas dan plg penting
dpt sorok barang2 di beberapa tmpat rahsia
yessssssssssssss

syahira ariff said...

puchong nga hujan yer?
tlg doa kat saya supaya dpt mkn ayam golek yer sis bulan ramadhan nie
kuarga tgh jimatkan duet.hehe

Lya Colours said...

beli umah kecik2 je skrg ni, sbb sume benda leh lipat2. hohoho

sugar2 kapas strawberry said...

kreatif mmg kreatif..but...cm leceh la cket kn??

kena bukk bukk..simpan tu simpan ni dlu utk change that furniture..but utk rumah kecik yg nk jimat ruang mmg boleh la kn.. i like.. :)

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

mak aihh..best gile umah cenggini..gile kreatif pakcik tu..seb bahek dah tua..ngeh2

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
wah nk berbuka ns minyak..over lak dia...dush dush! muehehe~

y@n@ M!B said...

:JULYA:
cite badshaah?? haha..hindustan eh??ngee~ bukan takat katil je tu, meja mkn, coffe table sume leh alih², sorok²...best! ^_^

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
sorok brg ape tu syahira??hep hep...=p

ceh doa nk aym jek..huhu...sis doakn ye...amin~ =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
akn dtg lipat rmh lak...hehe~ =p

meow_deco_deco said...

wah... nanti kawen, buat nasik beriyani, lauk kambing, pecal, papadom dan sirap... nyum2....
nyum2...
nyum2...

lapar, lapar, lapar, lapar, lapar, lapar....

meow_deco_deco said...

wah... nanti kawen, buat nasik beriyani, lauk kambing, pecal, papadom dan sirap... nyum2....
nyum2...
nyum2...

lapar, lapar, lapar, lapar, lapar, lapar....

meow_deco_deco said...

wah... nanti kawen, buat nasik beriyani, lauk kambing, pecal, papadom dan sirap... nyum2....
nyum2...
nyum2...

lapar, lapar, lapar, lapar, lapar, lapar....

meow_deco_deco said...

wah... nanti kawen, buat nasik beriyani, lauk kambing, pecal, papadom dan sirap... nyum2....
nyum2...
nyum2...

lapar, lapar, lapar, lapar, lapar, lapar....

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry:
aa tang melipat² tu mmg agak leceh buatnya xsempat, bz..abes berterabur sume..hoho~

tp utk future used mmg menarik la kn =)

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
cpt² bli rmh ye citah...yg ang pi tgk pacek tu watpe?? sengal tol minah ni..hahahaha~ -__-'

mizz sue said...

xsabo nak tgok umah suami isteri itu..huhu...cepat2..

y@n@ M!B said...

:meow_deco_deco:
alaa sy xminat ns beryani la..ns minyak gak terbaekk! huhu~

=)

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
hahaha..ada rezeki lebih sok insyaAllah boleh buat rmh cemtu..doa²kn ye.. =)

manggosteen said...

tapi kos makin mahal la kowt,..

POSH76 said...

canteklah deko camtukan....sejuk jer mata memandang kalau kemas2 ni hehe

y@n@ M!B said...

:manggosteen:
ye kut..bkn senang nk design cemtu..huhu~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
btol²..rs seronok duk rmh =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam kilang perabut kat sungai buluh

Along Tapa said...

jadik jepun la kita lepas ni~~~

Blog nostalgia budak Muor - Kau sungguh menusuk kalbu

y@n@ M!B said...

:b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
ada ek cemni? haha~

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
best!! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015