Aug 30, 2010

Merajuk Apa la Si Maxis Tu..............

Seharian tak online...entah kenapa internet kat opis tak boleh connect...Opis aku ni guna line Maxis tak kira la line telefon ke, fax mahupun line internet...kalau ada yang tanya, "kenapa tak guna streamyx?? lagi oke pe...."

Jawapannya adalah kerana kawasan Puchong ni dikira wilayah Maxis...ala dalam bahasa Jerman disebut, Maxis Territory....jadi dorang macam tak bagi gunakan perkhidmatan lain selain Maxis (untuk company lah).... Aku pun tak faham apa motif diadakan wilayah² untuk line telefon/internet ni...huhuhu~  *sumber dari officemate aku... ^_^*

Bayangkanlah 8 jam duk opis TANPA mengintai internet...!! perghhhh...HELL HELL HELL I tell you!! tak boleh digambarkan dengan kata²...bosan+mengantuk+seriau (apa ni?) + mati kutu+mati akal...oh nyawa dalam badan masih hidup...Alhamdulillah....\/(^_^)








Macam ni la lebih kurang ghope aku kat opis tadi...cute kan....miahahaha~ *lempang laju²*   mentang-mentang esok cuti merdeka, Maxis cuti sehari awal tu...adeh la~  nak kata server down tak mungkin sebab line telefon elok je...biasanya kalau server down jangan harap la nak dengar telefon berdering....

Internet ibarat otak di bahagian tengah...huhuhu~   terasa macam katak bawah tempurung bila seharian tak terjah belog orang, tak baca status facebook kawan², baca email berantai...buleh gitu?? ngee~  Memang aku tido je kat opis tadi...tak semangat langsung nak buat kerja!!  T___T

oke since aku tengah online sekarang, akanku cuba jengah blog korang nanti k...broadband kat rumah adalah ditahap kurakurabarulepasbersalin.... kena banyak bersabar -______-'


Apa² pun aku nak ucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-53 pada uols² yang mempunyai MyKad sahaja....sekian!! err korang.........pi.......tarawikh ke.....pi.......tengok konsert.....?? tetttttttttttttttttttttttt~


peace!  \/(^_^)







28 comments:

Lya Colours said...

selamat menyambut kemerdekaan jugak !!!

nurulonew said...

haha,sme la ngan sy kalu x on9 or surfing internet bosan tu akan singgah :)haha XD sy 2-2 x pegi..ouh~sadisnye! :P

Along Tapa said...

selamat hari kebangsaan...dengan jujurnya aku cakap dua aku tak p...aku pegi minum2 kat area MBMB...haahaha

Gorengbaek - Cerita rumah baru lagi...

manggosteen said...

selamat menyambut hari kemerdekaan..

ribena.illina said...

merdeka merdeka sis! heeee

kesiann..patut la x jenguk blog zra kan? rindu sis

*lempang laju2..tru gaye sis*..HAHA!

zra tdo sudaaaaa mlm merdeka..hahaha~

y@n@ M!B said...

:Lya Colours :
selamat selamat =)

y@n@ M!B said...

:nurulonew:
hehe..same la kita..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
aku pon dgn jujurnya ngaku 'kita serupa lah'...hehehe..tp aku tak pi minum, duk dpn pc update belog...?? ngee~

y@n@ M!B said...

:manggosteen:
tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
aww terharu ai ada org windu...*wink²* ^_^

Mr Noble said...

selamat merdeka!

nabilah_2908 said...

dpt bygkn betapa bosan nya bila kt office tkde intrnt...

tk call service centr ke tnya knapa xde line..?

boleh lak main wilayah2 nih...huhu..

selamat hari merdeka..!!! :)

jiwa jiwang merdeka said...

sy dulu2 pakai maxis berokband masa mula2 keluar dulu...

kemudian tukar celcom...

kemudian.... wimax

kemudian...

dah takpakai berokband...

guna streamyx

tp... digi berokband ok jg... tp tak pakai, bagi kat gadis pujaan ati pakai...

syg sgt2 kat die...

ailabiuuu.....

syahira ariff said...

alalala
mesti muncung seharian kat ofis kan
menderita betul takleh guna internet
sabar sis
maxis nak uji iman sis tu
ekekeke

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
ntah la..biasa kerani yg wat calling² ni..hehe~

y@n@ M!B said...

:jiwa jiwang merdeka:
wah byknye version brokband..huhu~
err bila nk bg brokband satu kt sy??lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:syahira ariff :
haha tau xpe..terpaksa wat countdown bila nk blk..huhu~

DuniakuAbstrak said...

baru 1 ari..kalau seminggu? kalau sebulan? kalau setahun ko takbleh pakai intenet camne?

haha

POSH76 said...

takde tenet leh pengsan oooo...happy merdeka sis...hehe

POSH76 said...

takde tenet leh pengsan oooo...happy merdeka sis...hehe

lionteen said...

idup tnpe tenet,se sunyi giler kan..
hehehe...

slamat hr merdeka:)

d_tieah said...

Itu la..
Lain kali, kalo line x elok ko berdoa banyak2 ye..
Huhu..

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
klu cemtu aku kena booked awl² sepital org² sunyi..hohoho~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hoho tau xpe =p

y@n@ M!B said...

:lionteen:
sgt sunyi..tsk tsk~

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
huhu aknku cuba nnt =)

syirakhalid said...

adoi la hai~ memang mati kutu mati akal bagai...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015