Aug 28, 2010

Restoren Mohd Chan Abdullah, Bangi

Semalam aku berjaya organize satu majlis berbuka dengan kawan² sekolahku..yeayy! walaupun tak ramai yang join, dalam 10 orang gitu, tapi aku rasa happy! bukan senang nak kumpul ramai² cemtu..tambah² yang dah jadi bini orang tu kan...komitmen banyak so memang payah laaaa nak jumpa...hehe...thanks korang!

oke sebenarnya tugas aku lebih pada arrange tempat berbuka dan makanan...BFF aku, si burung Dodo tu yang tolong contact² orang... thanks dayah...eh dodo..ngee~  ^_^

Aku pilih restoren ni pun sebab dah lama tak makan chinese cuisine...muslim punya..harap maklong! ^_^
tengok menu pun sangat menarik....dan ternyata bukan sekadar indah khabar dari rupa....memang sedap pon weh!

Aku tak snap pun gambar makanan sebab lupa!! excited sangat jumpa membe² terus lupa pasal blog...??hahaha~  jadi aku curik aja gambar menu di website Chan Abdullah  *wink²*




:: Stim Siakap 'Cheong Zheng'...macam 3 rasa kut...cuma tak pedas... ::





 :: Daging masak black pepper...lembut je daging dia...sangat sedap!! ::





 :: Thai chicken ::





:: Telur 'Fu Yong' aka telur dadar...hehe~  ::




Selain dari tu kami order, Lemon Chicken, Kangkung Belacan (gambar tiada dalam web)....Ada jugak membe aku yang order wantan BBQ mee and nasi ayam...dorang kata sedap....nyum nyum~

For beverages, macam² kitorang order....aku tak hengat la dorang order apa..hehe~  Bukan semua menu ada dalam website...so pergi je restoren tu untuk order =)




 :: Free style!! tak sangka aku ghelak sampai nangis...sengal tol dayah ni...hahahaha *tiba² dayah yang salah..ngee~*   yang pakai tudung purple tu kan, anak beliau adalah sangattttt comel...Aneesa nama diberi...huhu...  ::




 :: ini adalah Aneesa...serius cute weh...tak puas kish pipi dia..gebu..muka fotostat mak dia...hahaha` ^_^ ::





:: Semua ni dak kelas aku je..masa form 3 dulu...hehe...2 orang sudah jadi mama...err aku bila lagi?muwakakaka tak menahan gatal kaooo~  ^_^    *aku nampak tembam la pakai tudung tu..adeh..*
1st time bawak dak encem jumpa kawan² sekolah aku...hehe~  asek aku je ikut dia kan...lalala~  ::





Overall aku boleh cakap, food kat sini memang sedap!! service pun mabelessss I tell you!! tukang masak memang pure chinese (muslim lah kan). So makanan pun idak lerr pedas....hehe~

Selalunya kedai makan kalau nak cancel menu last minute mesti dorang tak bagi...alasan dorang, "dah print resit lah", "dah key in dalam sistem lah..."   mengada je....kat sini tak kisah...macam semalam, aku order plain rice 11 pinggan, tapi since yang datang 10 orang, then ada 2 orang kawan aku order meal sendiri, so dah 3 nasi berlebih...kitorang cakap nak cancel dorang relek je...walaupun nasi tu dorang dah siap hidang atas meja...NO argument...nice! ^_^

Next time aku akan datang lagi...nak try rasa semua menu yang ada...yummiieeeee!! \(^_^)/





P/S:: Hari ni aku berbuka kat Melaka (Bukit Serindit)...ramai² dengan adek beradek mak aku...mak aku masak ayam rendang...baunya pehhhh...menusuk liang lobang hidungku sampai ke tekak....?!!  hohohoho~


31 comments:

Mr Noble said...

wau! pasni bleh pegi :D

ribena.illina said...

wah wah wah..then bile pulak nak dtg kuantan? blanje zra?
HAHAHA

Lya Colours said...

weuu best nye dapat jumpa geng2 sekolah kan
ada yg da beranak pinak
kite je yg solo
huhuuhu

dodonut said...

wakaka..banyak benor nama aku..tima kasih yana wat mkn2 ni.aku minta ampun psl kes gelak nangis tu. automatically n drastik aku wat cmtu. pape pun mmg best. Jom raye ni buat konvoi lagi..

Along Tapa said...

wei...berbuka kat melaka bukan nak roger....takpat la nak join~~~ hehe

Blog nostalgia budak Muor - Cerita rumah baru lagi

Fitrah Adnan said...

nmpk sdp je...hurm..bleyh tgugat iman tgk gmbr2 makanan ni sume...nyum3

syahira ariff said...

thai chicken tu napak sedap sgt2!

telur dadar tu tak buat mcm resepi sheila rusly ker?
letak mayonis utk lebih berkrim
lalala

y@n@ M!B said...

:Mr Noble :
pergi pergi..mmg takkan rugi =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina :
haha tak pi la kuantan..adek sis ada kat sana..pi la jmpe dia..dia kt uia..ngee~ =p

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
hoho tau xpe...trus rs mcm xmo solo gak..buleh? ^_^

y@n@ M!B said...

:dodonut:
hehe ko pon byk tlg arrange gak =)

aku pon terkezut ko minum air aku..pehtu wat muka comel...tu yg xthn glerrr nk ghelak...hahahaha~ =p

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
lorr ko duk area bkt serindit ke..mana aku tau..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:Fitrah Adnan:
nmpk sdp, rs pon sdp..hehe~ =)

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
rs dia pon mmg sgt sdp..

alemak sis lupo ty chef la dia guna apa...hohoho~ =p

sugar2 kapas strawberry said...

sdpnya ikan siakap tuh..haihhh..kecur

DuniakuAbstrak said...

tlg la jgn seksa batin makan aku time bulan2 puasa nih

huhuhuhuhuhuhuhu

d_tieah said...

Terase lapo plak perut eden ni ha..
~yana, awk kena tak dalam entry sy..
x igt yg mn 1, sbb smlm sy buat 4 entry sekaligus..
Huhu..

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry:
huhu mmg sedap =)

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
haha..ko baca smbl tutop mata..boleh? =p

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
hehe~

okeyh nnt kita usha ye..insyaAllah ada ms sy wat...tq =)

ribena.illina said...

xknal ngn adk sis..kalo knal xpe gak..hehehehe~

hamzah ian said...

sedapnya.. nyam2

Mr.Z said...

kreatif betul orang buat telur dadar tu.. hehe

Anne Boleyn said...

aloo..kat bangi lerr. jauh ler pulak. best kan dapat bekumpul ngan kawan-kawan masa sekolah. :)

POSH76 said...

I pernah breakfast terai kat bukit melawatinyer outlet nanti nak terai kat Bangi pulak la..sis banjer buleh hehe

Rinna said...

Wahh bestnya gathering ngan kawan2..havoc kan..bila jumpa ramai2 gini.. :)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
haha...dia dah xupdate blog dia dh skrg..bz nau =)

y@n@ M!B said...

:hamzah ian:
nyum nyum ^_^

y@n@ M!B said...

:Anne Boleyn:
satu lg outlet kt bkt melawati..hehe~ try ty pacek gugel =)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
sis punyer pasal xde hal lah..syok gak dpt jmpe sis nih..hehe~ *wink²*

y@n@ M!B said...

:Rinna:
mmg havoc! hehe~ \(^_^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015