Aug 19, 2010

Berbuka Bersama Artis

oke sambungan entry sebelum ni (sila scroll je ke bawah...).  Since dak encem pon dah transfer gambar...haruslah terus update sebelum cerita jadi basi...ngee~


Jadi, semalam aku berbuka di Pearl International Hotel, KL.....






Sejak berkenalan dengan dak encem, ni lah 1st time dia bawak aku pergi makan kat hotel...dia bukan lah seorang yang suka bermewah...even aku ajak pergi restoren mahal pun dia dah bising, "bazir la yana, gi tempat² biasa dah la..."    Tu la ayat yang selalu keluar dari mulut dia....

Bila dia ajak berbuka kat Hotel, ofkos la aku pelik, blurrr....rasa macam, "betul ke laki aku ni..." hehehe~ bukan la nak pandang rendah kat dia...sebab aku kenal dia seorang yang sukakan kesederhanaan....so aku syak mesti ada something...macam ada event apa² ke....

Bila aku tanya, dia jawab, "tengok je la nanti...surprise!"   

grrr tension lak aku...suspen pon ada...hahaha...







:: HAH! ni lah surprisenya....berbuka anjuran Muzik.fm....hohoho~  dak encem ai memang rajin dengar Muzik.fm....berbaloi jugak la jadi pendengar dapat jugak makan free....huhuhu~  Thanks Muzik.fm ^_^ ::






Ekceli Muzik.fm meraikan anak² yatim dan yang kurang bernasib baik (which aku tak faham in terms of what sebab yang hadir ialah kanak² berbangsa India). Tapi anak² yatim tu beragama Islam lah dari Kajang..apa tah nama institut tu...huhuhu~   Apa² pun usaha murni ni haruslah diberi penghargaan...banyak weh pahala meraikan anak² yatim ni....

Orang² yang femes yang hadir adalah cik YANAMIB dan pasangan.....miahahahaha~  layan layannn...bukan senang nak jadi femes....ngee~

oke oke....yang femes bukanlah menteri atau sultan atau agung....tapi artis...ofkos...hehehe~  Ada tiga orang semuanya....dan harus saya tekankan di sini, ketiga² artis ini adalah TIDAK sombong...very-the-friendly I tell you...I loikee! \/(^_^)








:: dak encem yang sudah gemox bersama Rina...ini lah pertama kali aku kenal Rina...hehe~ ::




:: Ini ialah Nubhan... student AF tahun bila pun aku tak ingat...huhu~  beliau adalah sangat comel..aku takde bergambar dengan dia pun sebab dia macam pendiam...aku pun macam segan nak menggedik dengan dia...boleh gitu?? hahahaha~ =p ::






:: Pujaan hati dak encem...memang gilo kalau aku nak memuja Heliza..miahaha~  aku minat jacob je...lalala~ Betapa bezanya muka artis dengan non-artis kan...maknanya aku kena jadi artis jika mahu kelihatan santekkk...*waklu*  secara tak langsung ayat tu menjadikan aku telah memuji Heliza santekk..ngee~ (-_-") ::




Kali terakhir aku jumpa dan bergambar dengan Heliza adalah tahun lepas...*motif ungkit?*



:: klik gambarajah untuk melihat entry aku berjumpa Heliza buat kali pertama...*wink²* ::






Gambar makanan memang aku tak snap sebab seat kitorang kat bahagian yang agak gelap...tengok la gambar semua pecah²...maklong la tak mampu beli dslr...tsk~   Lagipun agak segan sebab tak kenal orang...huhu~




:: tengok kan dah cakap camera dari hp Nokia memang tak santekkk...BB gak terbaekk...miahahaha~ Tak caya?? cuba compare gambar kat bawah ni... ::




:: oke lepas ni ramai² beli BB...yeayyy~ ::





Papepon thanks a lot to my beloved dak encem sebab sudi membawa saya berbuka di hotel...makanan memang banyak dan sedap especially kambing bakar!! nyummm~  Terima kasih juga to Muzik.fm kerana menganjurkan acara seperti ini....


Sekian sehingga berjumpa lagi...wassalam~ ^_^



30 comments:

cha said...

hee i suka kalau berbuka kt hotel bole mkn lama-lama mcm tanak balik hehe.tp sempta plak benti kejap solat kt surau hotel :P

Mr feckry said...

laki pakai blackberry nampak jambu

y@n@ M!B said...

:cha:
berenti solat tu kira utk turunkn mknn..pehtu smbg balik..hehe~

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
yeke..mcm smart je..huhu~

am-rie said...

jarang layan muzik fm..
Nokia tak setting night mode kot..hehe

lionteen said...

rina tu sp yek?

mizz sue said...

yana lagi cantek dari heliza...bak kata aspa..weeeeeeee.....ayat nak bg yana kembang

y@n@ M!B said...

:am-rie:
haha klu ada night mode dah lama set..=p

y@n@ M!B said...

:lionteen:
err artis dari AF gak...kut...tak tahu AF bila...huu~

y@n@ M!B said...

:mizz sue :
haha mmg dah sedia kembang ni..ngee~

makdara TERDIVA said...

akak x penah jumpa si awal..tapi mak akak dah penah jumpa..siap borak2 lagi..x aci tol!

dan x penah lg berbuka kt hotel..sedih.. :(

Along Tapa said...

yeeee betul...nokia punya camera memang tak best~~~

Blog nostalgia budak Muor - Cerita sepoi-sepoi bahasa

Anonymous said...

RINA nie kembar pada si RINI(af7),ai pernah jd pemuzik jemputan bidan terjun dorg time kt poli dulu..=)

Rinna said...

Wahh glamer laa yana yer berbuka pose ngan artis..curlast..gitu.. dik.. :)

POSH76 said...

wow glemer u berbuka dgn artis gitu...u kalau mekap kalah heliza hehe

Hamzah Ian said...

wow.. dpt jumpe artis.. nice

awang_meo said...

herliza.... ailabbbiuuuu!!!!!

DuniakuAbstrak said...

oh masa ni aku berbuka kat hotel lain bersama peminat2 berderet2

yg benar,
artis kacak

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
awal mmg peramah sgt..mmg best jmpe dia..happening je =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa :
yezzzerr..ko mesti pakai sony kn..haha~

y@n@ M!B said...

:Anonymous:
oh trima kaseh lah tlg promosi diri..hoho~

y@n@ M!B said...

:Rinna:
hahaha glemer lah sgt kan =p

y@n@ M!B said...

:POSH76:
aww..terus rasa nk bli set mekap..ngee~ =p

y@n@ M!B said...

:Hamzah Ian:
hehe~ =p

y@n@ M!B said...

:awang_meo:
erk feminat heliza gak?? wow! =p

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
ceh..xmenahan statement ko..haha..aku doa la impian ko jd artis tercapai...*wink²*

ct odah said...

wah bes nyer...nk pkwe cam ni gak...hahaha

nabilah_2908 said...

wah....meriah tak majlis berbuka tu..?

sy pun minat dgn Heliza..cantik..hehe..



jom ke APA KATA HATI pulak,
SI DEMOK MARU

y@n@ M!B said...

:ct odah:
hahaha..pi cari cpt! =p

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
meriah gak...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015