Jul 25, 2010

Saya Baru Belajar Guna Picasa

Selama ni edit gambar guna software Photoscape je. Itu pun bukan edit sangat, just tambah watermark je...hoho~

Sekarang nak try belajar guna Software Picasa pulak...tengok page orang lain cantik je edit² gambar guna picasa....cousin aku pun cakap Picasa best dan senang....ermmmmm~  Mungkin kalau dah selalu guna boleh jadi senang kut...

Makanya, inilah hasil daku menggodek² picassa....1st trial.....tak perlu la letak harapan yang tinggi....nak ghelak kuat² pun daku tak kesah...silakannnnnnnnnnnn~ huhuhu~


Tetapiiiiiiiiiii puji-pujian amattttttttttt dialu-alukan....lalalalalala~








Cubaan Pertama::











Cubaan Kedua::







Bagi aku yang kedua tu macam oke sikit sebab tak nampak serabut...Sangat sesuai kalau nak buat header untuk blog kan...ngee~

Kalau ikut citarasa aku, pandangan aku la kan, picasa ni sebenarnya biasa biasa je...takde la best mana pon...Aku tetap suka photoscape! *ngaku je la kaoo tak reti guna sebenarnya*  miahahahaha~  *waklu~*













P/S:: Oh selamat bershopping kepada kalian yang bekerja dengan Gomen dimana kalian telah menerima habuan gaji pada hari Khamis lepas.....


Tak gheti gheti nak belanja aku??? aku tak dapat gaji lagi weiii........hohohoho~


14 comments:

ribena.illina said...

wow! pencinta photoscape gak upenye sis ekk..da agak daaa! sbb zra pon ske gak photoscape dlu..tp skg dah picnik plak..sis da penah gne picnik x? heheheh~


cantek2 wat header.heeee~

Mr Noble said...

eh cantek la tu.
utk editing yg canggih2 i x guna photoshop, sebab photoshop heavy. i guna gimp :)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
picnik ek?hehe nnt sis try guna..xpernah guna foto editing selain photoscape la..huu~

thanks zra!! ^_^

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
huhu tenkiu...

nnt try guna photo editing versi len plak..tenkiu 4 sharing =)

meo khan said...

wah makin terer...

eh2... shah rukh khan :D

syahira ariff said...

sy selalu guna photoshop,agak sulit sket
BTW,photoscape mmg lgi simple dan mudah kan



p/s :gambar ke 2 tu kalau buat header,cantik jugak sis
=]

sugar2 kapas strawberry said...

picasa adlah software wajib.hihi

picasa sng dan cun ;)

y@n@ M!B said...

:meo khan :
haha mana ada terer..br nk blaja nih..=)

y@n@ M!B said...

:syahira ariff :
ramai ckp photoshop sgt best tp sis mmg xreti guna aa..huhu~

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry:
hoho gitu eh..sy ni br nk blaja guna picasa =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

PHOTOSCAPE TATAP DHATI :p

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
yeah! ^_^

ribena.illina said...

yup2..picnik pon salah satu yg paling senang jugak la..hehehe! caiyok2!!! =D

MiMiEy :) said...

cantiknya akk edit.
saya suka yg no 1 tu.
kreatif kreatif :)