Jul 22, 2010

Timbang Berat Blog

 :: mintak halal ye gambar ni yayie..tehee~ ::




Setelah menukar template, aku harus pastikan blog kesayangan ku yang comel lagi funky lagi jelita lagi da bommmm adalah mesra pengguna...*hidung dikembang kempiskan..hins hins~*

Cuba korang taip ayat² yang memuji diri, korang akan dapati ianya satu tabiat yang menyeronokkan....lalalalalala~

Aku perlu pastikan blogku tidak terlalu berat dan mengambil masa yang lama untuk loading sebab kalau aku sendiri pergi ke blog yang lambat loading sehingga mengambil masa LEBIH dari 5 saat, sudah tentu aku akan tekan button 'x' di sebelah atas tu...Lepas tu aku akan meneruskan perjalananku ke blog yang lain......miahahaha~

Oh jangan salahkan daku tapi daku tidak punyai banyak masa untuk terjah semua blog dalam satu hari, that's why terpaksa abaikan aja blog² yang terlalu berat......^_^

Dan hasil daripada alat penimbang cakerawala yang begitu canggih dan up-to-date di alam maya serta dikuasai oleh pihak Webmaster adalah sangattttttttttttt memuaskan....



***

****

******

********

**********

************

***

****

******

********

**********

************



















Memang CANTIKKKKK!! loading tak sampai 2 saat!! yeeehhhaaaaa~ Semua orang pun suka!!! weeeee~  \(^_^)/  *Sila klik gambar untuk menimbang berat blog anda juga...*


Tapi ada juga sesetengah blog yang TAK BERAPA nak berat sangat macam aku ni, still lambat nak loading....yang aku tahu dari pembacaanku yang mantap sehingga terlupa untuk siapkan kerja, kemungkinan masalah internet.....Bak kata pepatah era 20-an versi gadis remaja ayu,

"kalau dah guna berukband manakan sama lajunya dengan tigerband...."
  
HAHAHAHAHA~

oke itu cuma metafora bagi menyedapkan bahasa.....


Sekian sahaja carutan dariku sekadar memenuhi kepuasan hati dengan hobi yang sangat unik iaitu menaip blog...

papai~







16 comments:

mizz sue said...

terasa ringan jer tgok blog u...weeeeeee...

Lya Colours said...

bgs la memudahkan pengunjung
hihi

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
huhu tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
btol btol ^_^

Amy Syaquena said...

betul la amy follow kamu pun cepat je..jemput ke teratak sinar raudah ye...

y@n@ M!B said...

:Amy Syaquena:
hehe kamu guna streamyx kut tu cpt.. ^_^

ct odah said...

ingt kan nk timbang berat yana...hehehe...eh jeles nyer tgk dslr tu,,,uwaaaaaa

y@n@ M!B said...

:ct odah:
berat sy ringan gak..huhuhu~

oh tu dslr kazen..pjm je..^_^

JULYA said...

baru ku tau blog pun ade beratnye ye

lionteen said...

blog lionteen mcm berat jer..
huh:(
mcm ne nk buang warning cntent tu yek?

ribena.illina said...

blog zra pon mesti ringan jek kn kn? sebab slu tulis pendek2 jekk..hahaha~ *apekah?*

Mr Noble said...

salam.
line laju pon tak guna kalu pc kita lembab. so mmg bagus la sebab blog ni tak heavy :D

y@n@ M!B said...

:JULYA:
hehe~ =)

y@n@ M!B said...

:lionteen:
oo lionteen kena setting blog..nnt yana ajar eh =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
aa blog zra mmg ringan tu syok terjah..lajuuuu jek..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
hehe poin yg bernas gak tu ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015