Jul 25, 2010

Pink Potato

:: Aku tak tahu bila dan kat mana mak aku beli kentang ni, tetibe je ada dalam peti ais...hohoho~ ::



First time dengar dan lihat kentang berwarna pink...Mentang² sekarang macam dah gila PINK! awwww~ Terus jadi rajin gilerrr nak memasak tadi sebab teruja tengok kentang kaler pink...huhuhu~

Oh aku tinggal sorang kat rumah hari ni sebab parents ku ke Kuantan...ayah ada program, mak pula saja suka² nak follow ayah...hohoho~  daripada aku pergi makan kat luar sorang² macam looser, baik daku geledah peti ais dan masak apa yang ada...jimat pun jimat...sedap lagi...walaupun sardin jek...wink²~

Tapi rasa kentang ni sama je macam kentang lain...kena search lagi kat google apa yang menyebabkan warnanya menjadi pink.....?? @_@









Any idea???



20 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

da mcm epal da sy tgk..

Mr Noble said...

betul tu sugar2 kapas strawberry,
nmpk mcm apple. bentuk dia bulat2 cam epal ke?

ribena.illina said...

masak pe tu sis ari ni?
lorrr meh la kuantan jejalan umh zra..heeeeee~

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry:
mula² tgk pon sy ingt epal..hehe~

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
erm rupa dia mcm epal sikit, mcm buah plum pun ada.. =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
sardin je..campur kentang sket..tehee~

nnt la sis terjah rmh zra eh =)

meo188 said...

erm... first time gak dgr... apakah?

jap, nk g tanya pakcik wikipedia

syahira ariff said...

wush
first time tgk kentang kaler pink

kalau mak sis ada beli sayur pink pulak,sila post kat saya yer.

jane said...

comey''

hahhahhaah

Anne Boleyn said...

salam..

1st tym tengok kentang kaler pink. tapi rasa nya still sama ekk??

ingat kan epal tadi. hehe

p/s: 1st time komen di sini. jemput datang blog HLN balik kay. :)

Mr feckry said...

gua pun tak pernah jumpa

Lya Colours said...

kentang ni ada sifat kewanitaan yg lebih kot sbb tuh dia pink
hohohoo

y@n@ M!B said...

:meo188 :
ye ye sila ty..hehe~

y@n@ M!B said...

:syahira arif:
eh ofkos la kena upload kn..unik tu..huhu...

klu ada kebun kaler pink lagiiiii sis ajak syahira dtg..ngee~

y@n@ M!B said...

:jane:
ek..hehe~

y@n@ M!B said...

:Anne Boleyn:
aah rasa dia sama je =)

thanks 4 dropping by..nnt kita visit u balik kayh ^_^

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
soh tunang yu carikan..hoho~

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
gitu eh..haha..owner kebun suka pink kot =)

MiMiEy :) said...

cumilnya.
syg nk makan.
hahaha

y@n@ M!B said...

:MiMiEy :):
hehe dah msk kuali nnt syg TAK mkn lak...=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015