Jul 21, 2010

Deco Emel dan Browser :: Bagi Nampak Colourful dan Funky

Setelah digemparkan dengan pertukaran template yang dulunya kusam which aku pun tak paham kenapa aku pilih template tu at the first place...lepas tu menyesal..hehhh~  kini ku rasa sangatttttt berpuas hati....
Sebab::

1)  Tulisan makin besar.....letih kaooo nak teliti tulisan halus².... almost juling mataku...@_@

2)  Nampak kemas.......aku memang tak letak banyak widget kat blog takut berat...kena bagi mesra pengguna gitu...oyeah oyeah!

3)  Nampak gurlish........wakakakaka memang tak menahan...gurlish??apakah?? oke kaler pink sebenarnya menunjukkan kejelitaan, kelemah-lembutan dan keayuan seseorang...siapa tak setuju sila nyahhhhhh kaoooo dari sini!! miahahaha~

4)  oh tiada...sampai no 3) je.....lalalalala~




Tak cukup dengan tukar template....tangan ni duk gatal nak tukar background email jugak! ish³~  *hei yanamib, kerja kau yang berlambak tu bila nak siapkan huh??dah kena tegur dengan senior pun still nak terhegeh² laghik?? *waklu~

Oh abaikan daku berhalusinasi dengan imej imej di bawah sedar sehingga terbawa² ke dalam penulisan blog...ngee~

Ini lah wajah email ku setelah bertukar background......weeeeeee~ \(^_^)/

******

***********

**************

*********************

******

***********

**************

*********************






Sila rujuk entry di sini untuk mengetahui cara² mengubah background di email....oh dukacita ku maklumkan, aku menggunakan gmail.com....untuk email lain macam hotmail ke, yahoo ke aku tak tahu ye...diulangi, saya TIDAK TAHU!! sila search sendiri...lalalalala~


One more thing, uols perasan tak browser aku juga sangat santekkkkk! huhuhuhu~  tak abis abis vangga aku nih...*wink²*

Silalah ke Personas Gallery untuk menukar wajah browser anda daripada yang biasa biasa kepada yang weewwiiiittttttttttttttttt~  \/(^_^)









:: Contoh 2 design yang berbeza...menarik bukan?? sekarang aku guna design yang atas gambar bunga² pink, sebab bila bukak blog nampak sume kaler pink...sejukkkk mata ai memandang...mmuuaxxx~ ::





Lepas download function kat Personas Gallery, kena restart Mozilla dulu...then, klik je kat 'Tools' untuk pilih design macam mana untuk dijadikan background browser *sila rujuk gambar di atas*.....mudah bukan??

Oh sekali lagi dimaklumkan, hanya browser musang berapi atau dalam bahasa Latin disebut Mozilla Firefox sahaja yang boleh menggunakan function di Personas Gallery.... Siapa yang takde lagi tu, pi download sekarang!! ^_^









P/S:: Kredit to Mr Ariey sebab aku tahu function ni pun dari blog dia..  Dah lama oke aku tahu cuma baru sekarang nak share dengan uols uols sume...muehehe~


20 comments:

mizz sue said...

saye pun suke pink..hihi

Lya Colours said...

wahh cantik la layout baru

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
hehe pink comey =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
thanks lya ^_^

ct odah said...

wah mmg sejuk la mte tgk..ala2 gegirl gtu..hehehe

lionteen said...

simple..
mmg besh!:)

JULYA said...

ye saya setuju. blog anda sgt chantek sekarang. membuat daku ingin membuka dan membacanya hari2. wah

syahira ariff said...

sayangnya sy guna yahoo mail!!
T________T
BTW,cantiknya browser tu
pinky give me 5!
kaler pink gitu
hehehe
sy pakai browser 'chelsea fc',lama dah nie jaman EPL lagi tak tukar2


alhamdulillah,blog da dapat dibaiki
update pun dapat muncul dkt link
hehehehe =]

y@n@ M!B said...

:ct odah :
ai mmg gegirl..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:JULYA:
ecece...tenkiu tenkiu..mmuaxx~

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
gi buat acc gmail satu..hehe~

ada ek browser tu??hahaha vuta IT gitu lerrr..tau mozilla dgn IE jek..ngee~

y@n@ M!B said...

:lionteen:
thanks lionteen ^_^

meo188 said...

erm, wah... mkin vogue cik yana. (a.k.a urban)

huhuhuhu :)

mahira oya said...

amboi...smngt tukr ye..

syirakhalid said...

sonang ajo caranya nak tukar browser ni ghupenya...
ira dah tukar dah pun..hehe ;p

y@n@ M!B said...

:meo188:
haha vogue lah sgt =p

y@n@ M!B said...

:mahira oya:
syokkk..hehe~

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
gud gud ^_^

Mr feckry said...

wa, eden torai nanti

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
torai jgn tak torai =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015