Jul 2, 2010

Kalau Binatang Pun Ada Facebook..............

Pernah tak bayangkan kalau binatang juga ada keupayaan untuk menggunakan komputer??

Kemudian luaskan lagi imaginasi anda dengan membayangkan sekiranya binatang juga gila Facebook macam manusia....agak-agak apa la yang dorang akan post untuk status dorang kan...ngee~ ^_^


:: contoh facebook untuk seekor gajah...muehehe~  *maseh pacek gugel* ::



Aku boleh bagi contoh status yang bakal di-post oleh binatang² sekiranya mereka mempunyai Facebook...

CHECK IT OUT!! 





Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...


Cicak : isteriku tersepit pintu


Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."


Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...


Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa



Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...


Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!



Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?


katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..


ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..


Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.


Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.


Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi


Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2


Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles


Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!



Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.



Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah


Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.


Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.


Sotong: Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut


kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..


Lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....



Itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....


Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.


Ikan parang: Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok


Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(


Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah


Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.


Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?


Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?



 :: sangattt cute oke rodens ini...huhuhu~ ::



Sumber: email




hehehehehe sila lah senyum selebar²nya di hari Jumaat yang penuh barakah ini ^_^

Happy weekend to all!! jangan lupa datang Wisma CNi Ahad ni yeh..ada open day...sila rujuk entry di bawah *wink²*

28 comments:

dotblogspotdotkom said...

huhuhu.....

ari tu ada bloger buat tajuk nih.. tp tak de gambo... huhu..

TQ fren...

Lya Colours said...

nak buat kan la pesbuk utk ikan dlm kolam kat umah
ngehehehhe

syirakhalid said...

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

yg ni tak blh blah..haha

Mr feckry said...

best juga...tapi kalau depa ada otak la

DuniakuAbstrak said...

ok da baca..nak balas ni..

pecah pasu
pecah pinggan
pecah peti ais
abis la mak aku mengamuk nanti

itik-ari ni adalah mlm terakhir kita bersama sebbab bsok kita akan disembelih secara berjamaah, mari kita adakan party buih sebagai tanda kenangan kita bersama...hahahaha

y@n@ M!B said...

:dotblogspot.com:
oh ada eh..hehe..ni kire mcm surat berantai gak la kut =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
aa buatkan la..hehe bagosnye tuan gini =p

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
hehe babi hutan tu memang gedik =p

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
depa mmg ada otak, xde akal je..heee~

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
cis ko dah menghancurkan seni pantun..huhu~

lionteen said...

hahaha..
bhaye ni..
nnti cyber cafe pun pnuh dgn binatang je..
hehehe

Thoha said...

salam..
kreatif betul siapa yang buat ni..
memang tergelak jugak ar..hari2 kan kita main facebook tengok status orang yg macam2..hari ni baca status binatang macam real pun ada..haha :)

embun d tengah malam said...

gila hebat u ni

imaginasi yg hebat

serius

i tersenyum

ticnube said...

kompom serabut dunia nih.. wakakak

meo kucing said...

huhuhuhu...

nak cipan gak!

y@n@ M!B said...

:lionteen:
tau xpe..busuk je..heee~

y@n@ M!B said...

:Thoha:
salam...
hehe thanks for reading it.. =)

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
imaginasi org len ni..heee~

y@n@ M!B said...

:ticnube:
kompem aa..binatang menguasai cyber..ffuhh~ =p

y@n@ M!B said...

:meo kucing:
alemak xde nama cipan eh dlm tu..ngee~

NiZaM Limited said...

haha..nice share cik yana..lawak2..
aritu ade blog tulis pasal apabia superhero ada fb..tu pon lawak gak..

papepon jgn terlalu taksub dgn facebook..macam2 bnda bleh jadi..

nak tau..jom terjah sini..

http://nizamlimited.frenzyfm.my/facebook-lebih-banyak-keburukan-berbanding-kelebihan-ini-hujah-saya.html

green said...

bayangkan..







bila mayat dalam kubo pun ada fb.


agak2 pe update status dorang? haha

Stargone said...

haha! canggih la macam tu.. saya sendiri takde facebook

ribena.illina said...

hahahaha
ntah2 nati de yang jatuh cintan ngn binatang
sbb ayt lebeh powerrrrrr
HAHAHAHA~

y@n@ M!B said...

:nizam limited:
superhero??hehe ala dorang tu manusia gak..ngee~ xmo kalah ni =p

y@n@ M!B said...

:green:
oke yg tu agak menakutkan utk bayangkan..huhu~

y@n@ M!B said...

:stargone:
lorr best pe fesbuk..heee~

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
erk jatoh chenta??huishh bahye² =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015