Jun 25, 2013

Gathering Mommy Gojes!

Assalamualaikum...

Ahad lepas aku join gathering group mommy gojes....ekceli group ni ditubuhkan khas untuk blogger yang bergelar mak/mama/umi/ibu...eh senang cite kalau ko ada anak + blog boleh la join group ni....  :)

Ikutkan dah banyak kali dorang ni ber-gathering...ala macam bila ada mommy yang buat besday party anak ke, qiqah anak ke, aa gathering kat situ je lah....tak pun jumpa kat mana² mall ke...tapi satu pun aku tak pernah join....bakal menteri gitu asek busy manjang...  :p

Kali ni punya gathering tah kenapa aku bersungguh sangat nak join...rasa rugiiiiiiii lah kalau tak dapat join...maybe sebab tengok list yang akan hadir agak meriah...tu yang lagi membuak² perasaan teruja untuk ber-gathering...ye aku tau ayat aku agak poyo di situ...kehkehkeh~

Plan asal, admin set venue kat Taman Layang², Selayang...tapi kan tiba² lak jerebu melanda....sebagai parents yang prihatin dengan kesihatan anak², ramai² pakat mintak tukar venue ke indoor....so last minute plan, hari Sabtu baru admin confirmkan venue at Kidzoona, AEON Setiawangsa, AU2....syukur sangat dengan pertukaran venue sebab hari Ahad tu memang teruk gila jerebu! MasyaAllah...kesian anak²  :(




Aku sampai sana dalam pukul 10am gitu (kurang lebih)...sebab dalam plan cakap berkumpul pukul 10am...konon kann....kahkah~  lagipun dari Bangi ke Setiawangsa tu bukan jauh nau...jalan pun tak jem...tu boleh sampai cepat...pastu aku macam segan gila nak bertegur sapa dengan mommies gojes lain....dak encem yang bagi arahan suruh aku beramah mesra...tu pun agak berpeluh gak ketiak aku nih...nebes punya pasal....bahahaha~

Bukan apa, aku ni jenis pelupa sikit....takat borak kat FB, chatting macam kenal sangat...bila jumpa depan² aku jadi blur...bila dorang sebut nama baru aku cam dorang sapa...aa gitu...kenal by nama...tapi not by rupa...mahap lah ye....penyakit ai ni memang tak jumpa lagi ubatnya...kui kui kui~   :p


 sebelah kiri tu, Iman...anak dara Yumie...aktiffff! tak tau macam mana Yumie marathon hari² dengan anak dia....kompem fit mama Yumie ni....kihkih~  


First time hangkut Zafirah masuk Kidzoona....mula² tu seronok la dia duk main² ....bila dah ramai anak² gojes terjah masuk terus dia jadi takut....bergerak setempat je...kalau nak jalan mengharungi orang ramai disuruhnya mama papa dukung...takmo jalan sendiri....erm Zafirah mendemam masa ni....sebab tu kot moody manjang...ko akan perasan semua gambar² Zafirah dalam entry ni nan ado yang senyum...semua masam mencuka...hehh~  -.-'


 baby boy tu anak Leenda....ensem oii! ramah pulak tu....kemain dia nak berkawan dengan Zafirah tapi anak aku buat dekkk je...nak lari lagi ado! haiyaaa~  -.-'


 suka tau usha orang cenggitu....haishh~   tu belakang tu sis Aini membantu anaknya menjadi engineer...EH!  :p


 Zafirah the builder...bakal engineer dalam keluarga kami...insyaAllah   :)


 1...2...3....weeeeee!!
eh sama pulak kaler gelongsor tu dengan baju Zafirah...ngeee~  


 "mommy aty cakap menan ni boleh asah skill menulis..."


naik car...papa tolong tolak...hikss~


Zafirah dan papa~


Letih jugak la melayan si anak main dalam Kidzoona ni....aku yang berpeluh lebih! Zafirah relekkkk je...cisss~   sebenarnya idak la banyak nau mainan dalam ni....tapi sebab bebudak especially yang baru dapat kaki ni sebok nak berjalan hulu hilir...kita pulak kena pimpin dia melasak...tu jadi mengahhhh!

Tapi mengah² pun daku tetap enjoy sebab tengok anak² orang lain aktif ya Allah geramnyaaaa...semua comel²....rasa nak peluk sorang², gigit pipi sorang²....gegege~  aku tak amek pun gambar anak and mommy gojes lain sebab snap gambar pun pakai henpon je...lupa lah nak bawak kamera mahal tu...wakaka~  snap pakai henpon ni tak feel sangat nak snap banyak²...bagi aku laaa....aku pun duk mengharap ihsan bakti orang lain tuk share gambar kat group je...huhu~  :)



oh ada jugak sesi bertukar² hadiah....aku beli hadiah Sabtu malam...gila last minute...nasib lah kat Bangi bersepah kedai baby...aku main rembat je mana yang aku rasa menarik...yang boleh pakai lama...hehe~  hadiah aku tu nombor 13...harap mommies yang terima hadiah tu suka lah ye....blur sangat nak mencarik hadiah sebenarnya...  :)


aku dapat hadiah bernombor 8....hadiah apa?? tu nanti kita cerita lain entry...kihkih~  :)


group photo! say cheeseeeeeee!!


kami tau kami gojes....mihmihmih~  :p


ni pulak geng bapak² gojes yang sporting habis hangkut binik² gojes ber-gathering...pastu tolong jaga anak sambil snap² gambar sementara binik² bergosip...kehkeh~  mereka lah tulang belakang group mommies gojes...mekaseh...mekaseh!  ^_^


lepas sesi group photo, tukar² hadiah, ada sesi memotong kek besday Qaleef Eeman...anak Aty....aku tak stay lama masa ni...lepas nyanyi lagu besday terus salam, laga² pipi semua orang...ada hal lain pulak lepas tu...ramai cakap kek Qaleef sedap...oke mengidam tiba²...sobsob~  


Oh mekaseh Aty bagi gift yang super best! belum guna lagi...nak tunggu pindah rumah baru guna...hihi~  :)

Apa² pun aku sangat puas hati dapat join gathering gojes kali ni....rasa tak puas berkenalan dengan semua orang....sebab sibuk melayan anak yang mendemam bagai...jeles tengok korang yang bergosip² bagai...haihhh~  tunggu lah next gath....akan ku pastikan aku join sekali bergosip dengan korang...muahahaha~

Geng gojes rock yaw!! hugs ketat²!  \(^__^)/



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

SweetLikeWhat said...

seronok jumpe yana..kurussss betul yana..jelesss tau..
zafirah sangat comel dengan baju merah die..dapat jugak jumpe zafirah..sebelum ni tgk kat blog jer..
papa hannah kata best sembang ngn suami yana..ekekkee

Nurzakiah Hanum said...

happy time

CikNaa said...

kesian tau zafirah aritu..
ciknaa tak dapat dengar suara dia langsung.. eh papa dia nape tetibe pendiam? apekah?lain bebenor watak dlm blog nye tu.. ngeeeeee...

PinKy MoMMa said...

hahahaha nasib baik cik naa pun perasan naper ujang sangat bersopan santun di ari kejadiaan..mcm tak percaya :P

zafirah tu kalau tak demam mesti lg penat mamanyer kan..merah mak ngah hehehe

yUmiE AzuRa said...

eh ada gmbr iman enter frame dlu.haha.
mmg aktiff sesgt ank dara tu.klu g jln2 xlarat mama die ni nk lama2 klu xde papa die.haha.
tp mama die x fit pn.lemak berleluasa di sne sini.huhu

Fazleyatul Aini said...

seronok zafirah yeee

UMIE SUE said...

jeles :(

mOoN said...

beshnyeeer...ada group rupanyaaa.. :) nak join jugak...

diana said...

rajin nya join gathering..kalau akak jumpa sorang dua boleh la..ramai2 malu la..silap2 tak bercakap langsung akak..hahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum yana...seronoknya mummy2 semua ni gembira bersama anak2 mereka...;)

aDisH.sHidA said...

best nya kumpul ramai2 dengan bapak n anak sekali...

mrs kayrul said...

seronok tengok mommies berghatering nie...i is malu nak join...hehehe

Rozuan Ismail said...

nanti nak buat gathering bujang2 gojes lah

cha said...

bestnya tunggu i ada anak nanti i join k huhu

aizamia3 said...

wah kesian ai..
camane ai tak tahu.. huhuhu.. :(

With Julia said...

Glad to meet you mommy zafirah....
Malu tau Umi Qi bila dok dkt2 gan mommy zafirah nih....sbb u sgt kurus dan lawooooo....perghhh umi Qi rasa tercabar lemak mok2 byk hahahha...suka tgk zafirah, wpun muka so serius tp suka tgk mimik muka dia....manisssssssss cm gulaaa....next time kita gosiip ye...hehhe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, bestnya ada geng mommies ni! hihiih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015