Jan 14, 2013

Belajar Tateh~



Gini la gaya Zafirah bila nak dapat 'kaki'....dia dah bosan mengengsot, nak jalan....tapi disuruh mama papa or sape² je yang ada dekat dengan dia pimpin tangan...kemain seronok dia dapat jalan guna kaki sendiri...lepas tu jalan terkedek²...perut dulu yang ke depan...macam mana la nak stabil kalau prot tu ke depan dulu sayang oiiiiii....hahahaha~

Aku ada beli walker untuk Zafirah...aku letak kat rumah babysitter since kebanyakan masa Zafirah diluangkan di rumah bs...kat rumah aku takde walker...agak membazir nak beli walker sampai 2 bijik...lain la dapat anak kembar...ehehh~  (^^,)"



tu gaya mulot eksaited ler tuh...hamboihh hamboihhh...lepas tu bising menjerit² bila dapat 'jalan'....huhu~ Aku pernah cuba biar Zafirah berdiri sendiri, tanpa aku pegang tangan dia...menggigil² kaki dia nak tahan berdiri...hahaha~  bila jatuh dia nangis...dia macam takut gilerr ah nak jatuh...padahal jatuh atas pampers tebal bukan sakit apa pun...gatal aihh nangis² manja...dah serik kut nak jatuh lepas tragedi 14 Oktober tahun lepas?? kekeke~  *keji tau mamanya nih*  :p

Hari ni genap 11 bulan umur Zafirah...

HAPPY BIRTHDAY YANG KE 11 BULAN CAYANG!!!

Rasa cepat sangat masa berlalu....sekejap je dah besar anak dara aku sorang ni....semoga cepat jalan sendiri ye sayang....mama tak larat hari² nak pimpin tangan Zafirah berjalan  *sok dia dah boleh berjalan aku lak letih main kejar² dalam rumah...hahaha~*   takpe...takpe...yang tu kita fikir kemudian....yang penting Zafirah kena cepat jalan!! nanti dah pandai berdikari sendiri, mama bagi adik...EH!! tettttttttttttt~  :p

kbai~!  v(^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Mira Adzlia said...

dah 11 bln da zafirah..jap je...hihi

Nur Emilya said...

Semoga zafirah dapat adek cepat2. #ehhh hahaha, alalala comeynya dia!

UMIE SUE said...

hepi besday cayang!! zafirah

Aty_Fared said...

Ai pon nak qaleef cecepat jalan..mcm senang sit...eerrr..kot la senang..heheh...

MAY said...

Kjp masa blalu..

BlueiceButterfly said...

comelnya..nanti dah pandai jalan sendiri puas nak kejar lak..hehe :)

eima said...

zafirah dah boleh merangkak belum ni ....

mama ila said...

hihihi..da dapat kaki nanti..lagi lah penat kejar dia..hihihi..ila pun tgh tunggu jugak nie bila lahh adikk nak dapat kaki..kalau pegang2 kat kerusi or almari..laju dah jalannnyer

farra8979 said...

so cute zafirah... mulut excited tu yg wat lg geram. hihihi...

mrs kayrul said...

cepat2 bagi zafirah adik...hehehe

mesti comel gaya zafirah jaga adik nanti

aizamia3 said...

lepas ni countdown pulak.. ;)
dak Zafirah nak dapat adik.. hehehe..

nabilah_2908 said...

genap setahun...dah pandai jalan dah ni...habis la 1 rumah dia pusing... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015