Jan 4, 2013

Letih la Ngadap Software ni..adeyy~

dah jadi trend pulak duk update blog petang²...huhu~



Saje la aku nak cerita kan, keje aku kat opis sekarang ni duk mengadap software atas ni....software ni gunanya untuk tengok 'masa' untuk orang awam keluar dari bangunan bila berlakunya kebakaran...canggih kan?? ye memang canggih...otak aku pun jadi ting tong sebab melihat benda² canggih....hahaha~  O_o'



Paling stress bila software ni tiba² je shut down sendiri...error jadah apa tah...kalau aku lupa nak save awal²...lagi bertambah² ting tong kepala aku...rasa nak hempuk² pc kat makcik jiran sebelah *kesian makcik tu*  :p

Bila satu error dah settle, error lain pulak muncul...grrr~



Error yang ni pulak menunjukkan ada 'orang' yang tak jumpa jalan keluar...stuck dalam bangunan...grrr~   makanya aku terpaksa buat 'exercise mata' mencarik error yang tersembunyi ...selagi error tak dibetulkan, selagi tu model aku tak boleh nak run dengan jayanya... *nanges*



bila dah boleh run, tanpa error, legaaaaaaa sangat hati....bangunan ni keseluruhannya ada 10 tingkat termasuk basement...sekarang aku dah buat sampai level 7....ada lagi 3 tingkat untuk aku siapkan keseluruhan kerja...

"macam mana rupa kerja ko ni bila dah siap??"






ni lah hasilnya....comel kan 'manusia²' tu berlari² anak untuk keluar bangunan?? kekeke~  benda ni kena present ke authority....aku cakap kat mr. bos bagi aku masa sampai Jumaat depan untuk aku siapkan run software ni berserta report...ffuhhh!! mampu ke aku?? insyaAllah...yakin dengan diri sendiri! bos dah janji nak bagi bonus...pembakar semangat untuk berusaha dengan lebih gigih...weehuuu!! \(^___^)/







p/s:  mesti korang tak paham kan entry merapu aku ni?? hahaha  tak paham takpe lah...aku saje syok sendiri....rujukan hari tua giteww...kekeke~  v(^^,)"


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Rozita abd rahman said...

errr...(sambil ada bunyi cengkerik)....

kekunang said...

Apa nama software..cambest je nak explore

Cik Cammy Lia said...

canggih btl.....

Liyana said...

Mmg x paham..hehe tp cam best je. Cayok! Hehe

Eca Dwinky Asha said...

lagi pening dri AutoCAD.haha

Nurul Aini said...

software apa ye..tak pernah tengok..hehe..uhuh..betul nmpk lagi rumit dari autocad je.

Mira Adzlia said...

owh....mmg la xreti bab2 software ni..hihi.

Rozuan Ismail said...

pergh, guna software dgn gigih, tetiber hang. down jsp

PaPa Blogger said...

salam... sya komen bukan berkaitan dengan entry ni tapi berkaitan kes dera anak kat taska tu... nama taska tu permata bonda, kat presint 11 putrajaya... nama pengasuh yang lempang tu ain... minggu dpn sya bagi nama penuh dia... harap harap kes ni tak jadi kat zafirah juga... sedih sangat.. amirah sampai harini demam kesan dari lempang orang tu... geram je...

http://www.papablogger.my/2013/01/amirah-kembali-demam.html

UMIE SUE said...

Best plak tgk software ni.xde rezki nk blajr benda2 ni.hehe

diana said...

Garu2 kepala...

adza irdawati said...

perghh kalau bagi akk buat software ni sampai bebila tak dapat selesaikan takut2 last2 mau terus jadi lempeng atau karipap hahahahaha

Ninie said...

serabut betul tgk..

hazman fadzil said...

gempak siot... hasilnya tu dah macam game facebook je aku tengok....ekekekeke

Aty_Fared said...

Eeaarrrr...uuurrmmm...speechless..heheh...

eima said...

hebat ... org IT

Aida Effarina said...

software apa ni kak? akak keje apa eh? sy pun in IT field, tp student lg la. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015