Jan 22, 2013

Perak Riverside Resort yang Mahal tapi Tak Berbaloi...sobsob~

Tunggang langgang dah entry² aku...
kejap cite pasal anak...
kejap cite pasal kerja...
kejap kang cite pasal rumah...
pehtu cite pasal keje balik...hahahaha~
layan kan aje lah bebelan aku ni ye...  :')


 Masa pi site inspection kat Kuala Kangsar hari tu, aku stay hotel ni....gerak dari KL jam 2.30pm gitu, sampai sana jam 5.30pm...kurang lebih....naik sama² dengan big bos...big bos bawak kete laju gila...tapi aku sedap mentido dalam kereta...sakit kepala...lunch lambat sangat...prot dah masuk angin...angin tu pulak naik sampai ke kepala...adeyyy~  T__T

Sampai je hotel terus fikir nak nak baling badan atas katil...pheww~  letih wooo!



Superior room...aku kena share bilik dengan Diana...orang laki² semua sorang satu bilik...apesal eh orang laki tak boleh share bilik?? tetttttttttttt~  *sila jawab sendirik!*  :p


bilik air yang agak besar...


siap ada water heater...tapi TAK FUNCTION!! grrrrr~  nak komplen tak sempat....dah la dalam bilik takde telefon!! argh! receptionist/lobi pulak jauh....tak kose sangat nak menapak jalan kaki dari bilik pi receptionist semata² nak komplen pasal water heater...mandi je la air sejuk...sobsob~


toiletries yang disediakan....lupa nak curik sebotol shampoo ni...kikiki~


di sebalik pintu masuk ada built-in wardrobe...sejadah ada disediakan...bantal extra 2 ketul pun ado...tapi tuala nan ado!! kita kena mintak kat receptionist jugak!! haiyaaa! menyusahkan tahu??! -.-'


Dalam bilik ni juga disediakan TV (no astro)...channel biasa² je....peti ais pun ado...yang saiz kecik tu...tapi ada freezer sekali...syukur sangat ada peti ais...senang kerja aku nak menyimpan stok susu untuk Zafirah...huhu~

Kettle juga disediakan...ada la peket² kopi/teh 3 in 1 sekali...aku tak sempat nak membancuh air sepanjang stay sini...masuk bilik semata² untuk berehat / tido je...masa² lain banyak dihabiskan di luar...

"berapa harga bilik ni untuk satu malam??"

untuk Superior Room, which is yang palingggggg murah harganya RM135 per night....
NO BREAKFAST included...

mahal kannnnnnnnnnnnnnnnnn???

dah la dalam bilik takde telefon....
water heater tak function!!
tuala pun kena mintak sendiri kat room service!!
iron baju pulak kena turun lobi...
dorang tak bagi bawak iron dalam bilik...
kat lobi dah sediakan iron board dan iron untuk iron baju...
lecehhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

keesokan harinya laju² komplen kat big bos...
sebab tak dan nak komplen kat staff dorang,
so big bos la jadi mangsa dengar bebelan aku...hahaha~
big bos cakap,

"next time kita stay tempat lain lah..."

oke roger!
harapnya 'tempat lain' tu better lah sikit condition dan room service nya...  :)

Korang...tahu dak mana² hotel yang best kat Kuala Kangsar??
tempat makan yang best??
bagi link lagi bagus...
mekaseh!   :)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Anum said...

syok jalan2

eima said...

hmm seb baik tak byr sendrik kan klu tak lg sakit hati

diana said...

pi kuala tak pernah dok hotel.balik hari je..jadi tak tau la mana2 hotel yang bagus..

Cik Dania said...

makan x taula..selalu blk umh mak mentua kt kuala tu jrg la mkn kt luar/.sy pn tk prefer mkn luar sbb sy rsa smua x memenuhi selera sy..jd tk leh nk rekemen kt mn2

cha said...

ayoo tak berbaloi harga camtu tapi servis hampeh

D Yatie said...

tak pernah tdo kuala kangsar...hehehehe...tp sangat mahal la dgn service mcm tu dan d kuala..APTB... :(

aizamia3 said...

membayangkan dak Yana iron baju sambil muncung geram dengan service yang diterima..
lain kali bawak je iron sesenyap dari rumah.. sebab ai selalu buat.. hehehe..

Love Razila said...

loh...pestime dengar crite hotel cenggih. haru lah kalau i with my choosy asben stay di sini maunyer terus check-uot dan2 tu gak ^-^ then sepanjang jalan mencari port baru...harus+wajib dengar bebelan from asben...

thanks for sharing.

UMIE SUE said...

takpenah lg sampai sane ..

Liyana said...

seronoknye kalo bos adalah bapak sendirik..hehehe

IdaShazana said...

Resort tu tk jauh dr rumah mak, sepelaung je. Skrg mngmt dia ada prob, semua pn lintang pukang

halina said...

Kuala Kangsar bandar kecik je. So, xyah la mengharap yg terbaek sgt. Tapi mmg xdinafikan harga hotel tu mahal.

Klu lain kali ke Kuala, ada hotel lain lagi yg leh try mcm Hotel Kuala Kangsar (ada dua caw.), Rest House KK, Ezi Inn KK, Double Lion Hotel..

Klu awak bekerja kerajaan, kat rest house leh dapat potongan..

hazman fadzil said...

memang fail sangat2x laaa.... confirm SERIK kan....

key-one said...

hahaha. resort tu mmg cikai pun. better duk kat rest house. bilik cantik. pastu ade gov rate. tmpat mkn best dekat pesisiran sayong tu.

aDisH.sHidA said...

mhal la kan..huhuhu..

IDJ said...

Hari ini 28 Mac 2013 (hari ke 2) saya bermalam di bilik Superior RM135. Ini cerita saya:
(1) Saya dan isteri ditempatkan di bilik yg dikunci dari dalam. Tak boleh masuk w/pun reception kaunter yg arrange tu!
(2) Depa tukarkan ke bilik superior yg kedua. TV out dan tak berpongsi! Tukar lagi...
(3) Depa tukarkan ke bilik yg ketiga. TV okay. Sache banyak tapi kettle letrik tak ada. Mintak punya mintak...last-last dapat. Malangnya tandas tak leh guna. MEMBUAK-BUAK bila flush!!! Tersangat geli...last2 amek keputusan balik rumah pusaka berhampiran (agak usang dan uzur) dan lepak kat situ jer.
(4) Mlm ni (21:54) masuk bilik konon-konon nak check tandas....pergggh!!! dibiarkan bergelimpangan bilik air yg dibaiki tu...on TV jer...amek kaw....! TV out, rosak!!! Akhirnya kami sepakat tido tros...esok awal pagi kami blah! RM270 untuk pengalaman hidup sekali...memang berbaloi duduk kat Riverside nie....ha ha ha! Tiada kedua kalinya!!!!

IDJ said...

Hari ini 28 Mac 2013 (hari ke 2) saya bermalam di bilik Superior RM135. Ini cerita saya:
(1) Saya dan isteri ditempatkan di bilik yg dikunci dari dalam. Tak boleh masuk w/pun reception kaunter yg arrange tu!
(2) Depa tukarkan ke bilik superior yg kedua. TV out dan tak berpongsi! Tukar lagi...
(3) Depa tukarkan ke bilik yg ketiga. TV okay. Sache banyak tapi kettle letrik tak ada. Mintak punya mintak...last-last dapat. Malangnya tandas tak leh guna. MEMBUAK-BUAK bila flush!!! Tersangat geli...last2 amek keputusan balik rumah pusaka berhampiran (agak usang dan uzur) dan lepak kat situ jer.
(4) Mlm ni (21:54) masuk bilik konon-konon nak check tandas....pergggh!!! dibiarkan bergelimpangan bilik air yg dibaiki tu...on TV jer...amek kaw....! TV out, rosak!!! Akhirnya kami sepakat tido tros...esok awal pagi kami blah! RM270 untuk pengalaman hidup sekali...memang berbaloi duduk kat Riverside nie....ha ha ha! Tiada kedua kalinya!!!!

narn said...

Rest House Kuala Kangsar pun lebih kurang je, walaupun baru renovate, xda tuala, xda toilettries (teruk lg dr riverside), xda telephone n tandas rosak...lebih baik ambil budget hotel sekitar kuala, lg complete cuma xda breakfast je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015