Jan 25, 2013

Anak Dara Duduk Bersepah!

Sejak² dah pandai melasak ni aku tengok Zafirah memang tak reti nak duduk sopan²! hahahaha~  sabo je lerr statement mama ni kannnn...  :p



Kalau pi kedai makan, memang aku akan mintak baby chair...tapi tengok la tu....kaki tu tak reti duk dendiam! dah la Zafirah ni jenis suka tengok / perhati gelagat orang....kalah mak jenon yang busy body tu *siapa tah mak jenon tu main sebut je nama..ahaks!*  bila nampak orang lalu lalang, even lalu belakang dia mesti nak kena berpusing kepala, badan....kalau lah kepala tu boleh pusing 360 darjah lama dah dia buat gitu...wakakakaka~  :p



Kalau kerusi jenis takde lobang tepi² tu pun tetap jugak nak melasak! kat rumah aku ada jugak baby chair...IKEA mari...jenis macam atas ni laaa...takde lobang tepi² tu...tapi elok je dia duduk sopan²....bila pi kedai apesal tah tabiat terus berubah jadi tunggang langgang...hahahaha~  comel anak mama ni! ^_^



perhatikan tang kaki tu...haihh~  aku sungguh la tak paham perangai Zafirah ni...ikut perangai siapa pun tak tahu....hohoho~  letih tau mulut aku ni membebel,

"Zafirah ni anak dara...kena duduk kepit²...sopan²..."

tak sampai seminit aku betulkan kaki dia, jadi bersepah balik....lagi satu kaki dia tu suka nau menyepak²...adakah sebab masa mengandung papa pulun layan tengok bola so jadi kenan kat anak?? haaa gitewww~  :p



duk dalam stroller pun gitu?? haiyaa~ *oh abaikan kertas pamphlet kat belakang tu...aku nak bagi Zafirah main sebenarnya...kalau tak dia asyik la nak melasak...huhu~*  memang dia tak sabar sangat nak dapat 'kaki' ler tu....sekarang ni kalau pi jenjalan memang dia mintak bertateh je...lepas ni kalau betul² dah dapat 'kaki' aku ghase stroller tu boleh simpan dalam stor je kot...jenuh main kejar² la pulak dalam mall....huwawawa!

eh anak uols suka malasak gini jugak ke??
meh share meh  (^^,)







p/s:  korang keje eh hari ni?? kekeke~  *ayat bakar line*  :p


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

careno said...

ank aku bile dah dpt kaki mmg stroller masuk store... huhuhu..

aizamia3 said...

stroller tak penahnya guna time g jenjalan sebab dia bukan nak duduk kat dalam tu.. sudahnya yang jadi mangsa kena dukung babah dialah.. hehehe.. stroller tu simpan baik punya dalam bilik..

budak cenggini memang nak melasak je kejenya..
macam dak Nuha.. kalau dah bawak keluar rumah (tak kisah walau hanya sampai kat pagar rumah), bila bawak masuk balik confirm menangis.. hehehe.. nak berjalan le tu.. ;)

azza said...

confirm simpan store lah stroller tu nti..like my princess mse umur baya2 zafirah ni pun melasak jugak..skang dh pndai jln...tak mau kite pegang tgn dia..1 mall tu dia jelajah..huhuhu..anak2 mmg begitu..

Anum said...

ala cutenya
nie memnag x duduk diam

mrs kayrul said...

tunggu besar sikit kompem dia berdiri atas kerusi tu plak

nabilah_2908 said...

aktif betul budak comel ni... :)

adza irdawati said...

alololo tomeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Saya Disini said...

comei2

e k i n ♥ y u s r i said...

zara pon same
hehehe

Nurul Aziz said...

Ha, sama la.. anak i pun camtu, duduk tak reti diam, kita yang risau dia terjatuh. Pastu kalau orng lalu, berpusing-pusing nak nengok.. HAHA ingatkan anak i sorang je camtu, so ni dah tahu, takde la rasa mcm apahal la anak dara i camtu.. normal la tu rupanya.. kikiki..

diana said...

maisara lak dapat2 kaki sampai sekrang tak reti dok diam..dia dok diam time tidur je..orang pun pelik apasal dia tak boleh duduk lebih dari 2 minit..

Semut Senyum said...

alaa.... aktif zafirah ni.. budak cerdik mmg aktif.. saya belum ada baby lagi la.. doakan saya ek...
geram tengok zafirah tu... senyum je... pipi bam2! hehehe

Nyamuk Terbang said...

zafirah rock.....

FarhanahAdzlan said...

comellah anak akak walaupun duduk bersepah hehehe :)

mama ila said...

hihihi..samalah ngan anak saya..kaki mmg xleh duk diam..kalau duk lam stroller..boleh pulak dia berdiri..
xleh brenti tau..kalau brenti mulalah..hok hek..hok hek..oastu sibuk nk berdiri..kalau stroller jalan..baru senyap..hihi..kalau baby chair kat kedai..mmg 2 minit jer kot..pastu mulalah nk kluar

Aty_Fared said...

Qaleef merangkak dlm stroller...biase tu..ni br dpt kaki..lg ar..haaiihh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015