Jan 12, 2013

Nak Pakai Baju pun Payah! aigooo~

Semakin membesar,
semakin melasak,
semakin aktif,
semakin panjang akal...
segala²nya semakin...semakin...semakin...
bila taip perkataan 'semakin' banyak² kali,
aku jadi blur terus maksud perkataan tu apa...hahahahaha~  *deng!*  :p

Sekarang ni perangai Zafirah memang payah gila nak pakaikan baju lepas mandi...kadang² tu nak pakai pampers pun payah...elok je habis mandi, aku baringkan dia untuk pakaikan baju, terus dia berguling nak main²...grrrr! mama geget pipi tu tau laaaaa! *eh memang dah kena geget pun...kekeke~*



Salah satu cara nak bagi dia diam, bagi la dia pegang apa² toy or apa² barang yang menarik perhatian dia....bila dia leka main dengan satu² benda tu baru la aku boleh pakaikan pampers and baju, seluar dia...tapi kena buat laju² la sebab Zafirah cepat nau bosan! adaaaaa je la aktiviti dia nak buat nanti...

Bila dia dah mula bosan....~



ni lah jadinya...belum sempat pakai baju dah berguling², mengengsot larikan diri dari mama...adeyy~  aku lerr letih duk angkat² dia suruh baring diam²....bila aku nak amek dia lagi laju dia ngengsot...ingat aku main kejar² dengan dia agaknya....hahaha adoii~ sabo je lerr~




p/s:  semoga Zafirah terus membesar dengan cerdas, semakin cerdik dan paling penting, jadilah wanita solehah yang faham akan agamamu...amin~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

UniMeOw said...

alala...geramnya nengok...ni yg xsabar nak anak pmpuan ni...(^_^)

pdhal kawen pn blom!!haha

hazman fadzil said...

TAPI kan.... yang bestnya kalau cam jenuh nak pakaikan baju/pampers si Zafirah...sempat gak mak dia snap aksi budak debab nie...hehehe

myra yusreena said...

ahah comeynye beby akakkkk~!! ^_^

deno said...

olo comelnya... lasak betul!

Liyana said...

sama la dgn faiq pun.. lasak kemain.. mmg kena bg something kt tgn die bg die ralit sikit..huhu

Aty_Fared said...

Samaaaaaaa..!! Mmng susah giler..lg2 pampers..kalau pakai baju..sambil die merangkak or berdiri kat tmpt menan ai pakaikn...geram hokeh...huhu

eima said...

hahaha ok la tu aktif kang risau plak die dok dediam ...


tgu die boleh berjalan lagi la ligat

BlueiceButterfly said...

alala comelnya senyum..dia nak main ngan mama la tue :)

mrs kayrul said...

dah makin besar memang susah pun nak pakai baju..nak senang kita selalu bagi dia minum susu time nak pakai baju..so senang la kerja

aizamia3 said...

semakin aktif dan lepas ni semakin kreatif pulak.. mamanya pulak kenalah banyak bersabar.. ngeh2.. sama arr dengan yang bagi komen ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015