Jan 8, 2013

Tiada apa yang Aku Harapkan Selain Sebuah Keluarga yang Bahagia~

8 JANUARI 1986...
bermula lah kisah hidup aku...
Hospital besar Seremban, Negeri Sembilan menjadi saksi kelahiran aku...
aku pernah tanya mak aku apesal aku lahir kat Seremban??
sedangkan dua² parents aku duk Selangor...
ayah aku orang KL, mak asal Perak...
lain benar cabangnya...hahaha~

Menurut mak aku, masa dia tengah sarat mengandungkan aku,
ayah aku kena pi outstation ke Johor...
masa tu pulak ada sorang makcik aku (kakak pada mak aku) stay area Seremban...
so mak aku melepak la rumah kakak dia kat Seremban
sementara ayah aku pi settlekan keje dia kat Johor...
maklum lah anak first....bila doc kata due lambat lagi, konfiden je lah berjalan merata...
sekaliikkkkkkkkkkkkkk~
aku nak jugak keluar awal....wakakaka~



tu cerita 27 tahun lepas laa...hihi...
tiba² je den jadi anak negori haaa...
dijodohkan pulak dengan dak encem den yang memang ada keturunan negori tu...
tapi nak suruh den cakap negori memang kelaut wehhh!
jahanam bahasa orang...hihi~  :p

genap 27 tahun aku hidup di bumi Allah...syukur Alhamdulillah~
tahun ke 27 ni dapat sambut birthday ber-tiga...
tak putus² rezeki dan nikmat dunia yang Allah bagi...syukur! syukur! syukur!
Zafirah semakin membesar...
aku pulak makin men-tua (-_-")



nak jugak sweet 27 kannnn... v(^^,)"
sebab ramai ingat aku muda remaja...
tu boleh nak cakap 'sweet 27'...kekeke~
dak encem cakap muka aku tak matang  *dengki ler tu...huhu~*



bila pandang muka suami, pandang muka anak,
rasa dah cukup sempurna hidup ni...
rasa macam jutawan bak kata kak Diana...hikss~
tinggal nak menambah² koroum je lagi ni haaa...EH!
jangan gatal tanya bila nak bagi 'adik' kat Zafirah...sepuk kang!
semuanya masih dalam perancangan...
manusia hanya mampu merancang...
Allah lah yang menentukan segala²nya...  :)

Terima kasih semua yang wish di FB...
oh tak lupa juga blogger tegar yang sambut birthday hari ni,
abang Mat Gebu!! dan semua yang menyambut hari lahir hari ni...
dan juga semua peminat nombor LAPAN (8) *tiba²*
Semoga hidup kalian sentiasa dirahmati Allah,
terus berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi dan
semoga kalian berbahagia dengan keluarga tercinta til jannah!
JAZAKALLAHU KHAIR~!









p/s: bila la bos nak bagi 'hadiah' besday niiii...aihh~

p/s: dak encem cayang! ai nak mini cooper sebijik!! muahahaha~  ^___^

p/s: nak paw samsung galaxy kat ayah...aci tak?? :p

p/s: macam nak buat list hadiah...kahkahkah~  *materialistik!*


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Saya Disini said...

cmeinye

cha said...

happy birthday yana. semoga bahagia di samping family tersayang. amin.

p/s : i pun lahir kat hospital seremban gak hihi :p

Anum said...

hapy b'day yana
amin..

Rina Ellisa said...

happy birthday sis!!~ :D

Cik Eka said...

happy bday akak yana..


hehehehe

wish lagi kat blog

Rozita said...

buat list..jangan tak buat...hihi..

fatin amalina husna said...

hehe..happy birthday kak..=)

aDisH.sHidA said...

happy birthday yana...

permatabiru said...

happy birthday

Myra Jay said...

Happy besday Yana, moga panjang umo dan dimurahkan rezeki sentiasa ;D

nabila azmi said...

happy birthday kak yana=)=)

special tuk kak yana

http://nabilaazmi.blogspot.com/2013/01/hepi-beday-kak-yana.html

aizamia3 said...

tak hagak mintak hadiah bagai.. hahaha..

apa-apapun selamat hari lahir Yana..
Moga sentiasa di bawah lindunganNYA dan sihat dalam menjalani kehidupan seharian..

psstt: kita di bulan yang sama.. ai pulak 28.. janji ada 8.. ye dak.. hahaha..

diana said...

ye la..baru perasan yang yana punya birthday sama dengan CMG...heheh..

dzafira said...

Assalamualaikum Kak Yana... Hepi bufday... Semoga Kak Yana sekeluarga sentiasa dirahmati Illahi.. :)

sisR said...

Hepi besdey Yana...

Nuriesya Nadia said...

Happy Birthday Sis Yana. May Allah bless you with joy and happiness. Peluk cium untuk Zafirah eh. :)

Liyana said...

happy birthday yana. smg pjg umo mrh rezeki... :)

PaPa Blogger said...

Ni taska dan nama empunya taska tu...

http://www.papablogger.my/2013/01/taska-puaka.html

mynameismy said...

Happy Befday yana... semoga pjg umur, murah rezeki n menjadi mama dan isteri yang sempurna... Amin... :)

mc laa said...

hepi besday kak yana .. semoga bahgia dismaping abang ujang tercinta ,, hahah dan semoga dimurahkan rejeki untuk dapat adik buat zafirah ,, muahahha

Aty_Fared said...

yer ar...kesah kite hampir seruper...!!! ai pon tak reti langsung cakap nogori walau lahir n kampung asal tok nenek kat sane..huhu..

neway...heppi besday yana..ai doakan ape saje yang u nak dan harapkan dalam hidup akan tercapai...ape yang u doakan..ai akan aminkan...insyaallah..:)

hazman fadzil said...

semoga lebih sukses dan bahagia dunia akhirat....

BaiYah said...

selamat hari lahir kak yana..
semoga berjaya dunia akhirat
..first time komen*wink2*

http://indahsutera0605.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015