Mar 21, 2010

Masalah Dalaman Sentiasa Ada di Mana-mana


Bila ada kisah-kisah yang hot and spicy yang boleh mengundang kontroversi haruslah ditaip during weekend sebab difahamkan tak ramai yang online on weekend....yeke??ish3..sangat mengharap ni (~_~)




Pada entry aku yang menceritakan kisah tragis dan sadis dan sangat kontroversi especially to my office mate lah pasal aku eksiden tu kan (sila klik di SINI)....memang ada one of my office mate yang baca. Kalau takat baca je aku tak kisah, tapi siap mintak entry tu di'PRINT' nak report kat bos gamaknya. Tapi takde orang yang sanggup print sebab macam no point...So entah apa dia pergi bawa mulut kat bos and manager aku sampai aku ni dicop "orang yang tak reti jaga maruah orang lain" *sigh*. Sangat terkezut oke bila dapat tahu. Memang nampak sangat hamba Allah sorang ni takde keje lain yang lebih menarik nak dibuat dalam hidup dia *sigh again*.




Dalam entry itu juga aku ada memarahi manager dan bos aku. Kat sini aku nak jelaskan, aku marah sebab nyawa aku terancam semasa eksiden. Kalau aku mati company nak tanggungjawab ke uruskan jenazah aku??ke nak roh aku kacau semua staff sampai 7 keturunan??!!
Even orang-orang POLITIK pun menggunakan blog atau forum untuk meluahkan perasaan tidak puas hati mereka kan...so apa bezanya aku???



Dan setahu aku tak pernah lagi aku bercerita tentang company tempat aku bekerja kat blog aku ni. Nama company pun aku tak pernah letak. So ofkos la orang takkan tahu siapa manager and bos aku kannnn...abes yang ko nak kecoh sangat tu pehallll??!! grrrrrrrrr~



Rasanya takde pula ayat aku memaki hamun orang. Aku cuma meluahkan rasa marah. Korang kalau ada anak atau adek beradek korang sendiri la kan, apa korang akan rasa bila tengok diorang tu eksiden dengan sangat dahsyat semasa menjalankan tugas?? RISAU??MARAH???SEDIH???TAKUT??? 



Mesti semua perasaan ada kannnnn....Tapi parents aku takde pula nak datang serang2 bos ke, manager ke apa sedangkan aku eksiden adalah disebabkan tayar tu dah botak. Kalau kitorang dapat duit awal, dapat tukar tayar awal mungkin takkan jadi eksiden tu..Tapi ada ke aku jaja cerita tu kat semua orang, KOSMO ke, TV3 ke??ada ke HUH??!! Tapi kenapa hamba Allah tu macam dengki sangat dengan aku maybe sebab aku jauh lebih cantik dari dia sampai kasi pressure kat aku suruh aku 'blah' cepat dari company tu.




Lagi satu aku nak minta maaf sekiranya ayat yang aku tulis agak kasar dan telah menyinggung hati yang berkenaan...bak kata orang tua2 siapa makan cili dia terasa pedasnya. So memang ada yang sudah terasa pedas...terima kasih kerana mengaku...huhuhu~





Aku telah dipanggil berbincang dengan manager aku face to face, 4 mata...walaupun dia pakai spek mata so jadi 6 mata...oke nonsense! (-_-")  hanya kerana entry aku yang hot and spicy tu! Dan daripada perbincangan itulah aku tahu memang ada duri dalam daging. Manager aku agak professional. Cara dia handle masalah dan berdepan dengan pekerja kejam macam aku ni pun sangat professional. Aku sangat menghormati cara dia menangani masalah. Terima Kasih en Z atas teguran dan nasihat anda....





Aku ni cuma budak hingusan je yang baru nak kenal dunia. Banyak benda yang perlu aku pelajari dan fahami. Jadi tolonglah beri tunjuk ajar. Sudah tentu aku akan buat silap dan mungkin kesilapan aku tu terlalu nonsense sehinggakan aku terasa seperti nak terbang pergi England je untuk menenangkan fikiran...(-_-")  Tapi tak perlu kut nak tegur dengan cara yang sangat keji macam kutuk belakang² ke, pergi gosip2 kat orang lain (macam mami jarum) sedangkan benda yang digosipkan adalah benda2 yang tidak benar sama sekali...hurmmm..macam ni agaknya perasaan artis2 yang digosip bukan2...mungkin tak lama lagi aku akan jadi artis kut...hek3...aminn (^_^)





Aku cuma tak puas hati je dengan hamba Allah yang busuk hati...kita sesama melayu seIslam weyyy..apa yang anda dapat dengan menjatuhkan saya???kalau saya berhenti kerja pun apa yang anda dapat???kepuasan hati??manusia tak pernah puas weyyyy!! hurmm...mungkin hari ni adalah hari anda menjatuhkan orang, mungkin akan datang hari anda pula akan jatuh. Ingatlah Allah tu Maha Adil, dia mendengar setiap doa hambaNya dan doa orang teraniaya itu mudah dimakbulkan..err aku ni kira golongan teraniaya ke??ehem2 (^_^)


Selingan-- Korang rasa orang yang kahwin lambat ni (especially pompuan) memang ada masalah jiwa ke?? jiwa kacau atau ringkasannya JK...huahuahuahua~ \/(^_^)





Sekarang ni aku redha dengan masalah yang menimpa. Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian. Mungkin aku akan jadi lebih kuat dan lebih matang lepas ni. Cuma perlu yakin pada yang SATU (Allah) dan yakin dengan pertolonganNya.



Selingan lagi-- sepatutnya orang yang dah pergi ke Mekah tunaikan Haji hati mereka sepatutnya lebih baik, lebih bersih kan??hmm....


Lagi dengan selingan-- tak salah kut merendah diri dan ngaku salah walaupun pangkat kita manager...kalau bodoh sombong lagiiii orang mencik! hilang respek hokay!! haktuihh~  @_@



10 comments:

embun d tengah malam said...

sabar k...blog kita hak kita..

meo_cubit_yana said...

erm... makcik mane yg jahat tue...

ape2 pun stiap tempat mmg ade org cenggitu... kite tak leh lari...

itulah cabran... tahan cikit my fren

u can do it! :D

POSH76 said...

tak tau nak cakap apa tp mende camni mmg bese terjadi...tu sbb hangen satu badan camna pun i try not to express sgt dlm blog nak Facebook lagi bahaya....so be cool sis

dRivEr said...

Sabo jer laa.kemsalam Mr Z tu ye...

dotblogspotdotkom said...

jiwa kacau?.. huhuhu.... biasa la tu.. seme org jiwa kacau.....cuma how to handle it, up 2 them....

"..Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian...".. bukan mungkin TAPI MEMANG ADA HIKAMH... tidak ada yg dijadikan ALLAH ini tanpa sebab dan tanpa hikmah....

ingat lah ALLAH MAHA MENGETAHUI dan MAHA PENYANYANG... jadi jangan risau lelebih sangat....

sabo yee fren... huhuhu

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
thanks =)

y@n@ M!B said...

:meo_cubit_yana:
ouch! =)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
internet mmg bahaya..huhu..

y@n@ M!B said...

:dRivEr :
haha..dia da fly gi sabah..tak dan nk kimkan slm..huuu..

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
skrg ni sy plak yg jiwa kacau..huhuhu..thanks 4 da advice pacek ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015