Jun 3, 2014

Swimming Suit Murah!

Assalamualaikum...


Setelah beberapa kali bawak Zafirah mandi swimming pool baru aku decide untuk belikan dia swimsuit...tu pun sebab aku dah jumpa tempat jual swimsuit murahhhhhhhhhhhhh!! well iols memang kedek sikit beli benda mahal² ni...lagipun bukan hari² aku angkut Zafirah pi swimming pool...so tak payah membazir sangat...giteww~   :)


 Aku beli kat Mr. DIY...banyak pilihan warna dan size...size orang dewasa pun ada...masa ni aku pi Mr. DIY Giant Ulu Klang...kebetulan ada meeting kat situ...on the way to bilik meeting nampak Mr. DIY baru bukak lagi kaooo...bahagia sangat aku sepanjang meeting sebab dah tau lepas meeting boleh shopping kat Mr. DIY...bahahaha~


Aku pernah jugak tengok kat Mr. DIY Bangi and Equine tak banyak stok swimsuit....pilihan tak banyak and takde saiz Zafirah...tu yang jadi bertangguh² je nak beli swimsuit untuk dia...ni bila dah jumpa aku terus rembat lerr selai....weeeeeeeeeee~   ^_^


Design gegirl pun ada...tapi seksi seksa kemain....aku tak berapa gemar bagi anak aku pakai seksi² gini....biarpun orang kata comel....kat mata aku tak comel pung! kohkoh~  lantak la orang nak kata aku kolot....mata aku...bukan mata kau....ada jugak la design yang agak sopan...skirt labuh tu...tapi macam tak berkenan kat mata aku...  :)


So aku belikan dia yang design orang laki....erm papa lah kata tu design orang laki...  >_<



 aku tengok okayyyyy je Zafirah pakai...tak nampak kejantanan kat mana² pun...  ^_^


sopan dan comel je aku tengok...kihkih~  lama dah aku beli swimsuit ni sebenarnya...lama sangat...beberapa bulan lepas kut...tak ingat dah aku....tapi baru dirasmikan masa pi Langkawi baru ni...nasib baik muat lagi!  :p


ouh aku cuma bayar RM12.90 sahaja untuk selai swimsuit saiz M...err ye kot M...tak ingat pulak...harga swimsuit kat Mr. DIY berbeza mengikut saiz ye...harap maklum...tapi saiz L pun tak sampai la RM20...still murah compare to Jusco or kedai² menjual swimsuit...  :)


Masa pi Island Hopping hari tu, kat Beras Basah aku ada terdengar perbualan 3 orang akak bercerita mana nak beli swimsuit anak...memasing cakap pi Jusco or memana mall...paling murah kata deme RM35...huii bagi aku mahalllllllllll!!!! nak je aku menyampuk masa tu, "ahkak saya beli swimsuit anak saya tak sampai 15 hengget pun kakkk..."  tapi aku menyampuk dalam hati je lerr...standard la orang melayu kannnn....femalu! kihkih~


Sok Zafirah dah tak muat pakai swimsuit ni, aku tak rasa ralat pun nak belikan dia swimsuit baru...sebab dah tahu tak perlu spend duit yang banyak untuk beli swimsuit dia... ^__^


Korang beli swimsuit kat mana? (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Mama Safiy Arfan said...

a ah elok je zafirah pakai tu.sy pon x kenan gak jns budak2 pakai baju swim yg seksi2 ni....zmn skrg bukan boleh mcm tu kanak2 pn dorg bedal

achiek anis said...

daku beli kt tepi pantai cherating terus...sbb tk prepare awal2...tp kena ketuk la...rm45...mahal giler rasa...huhu

Norma NML said...

Murahnya...dulu masa anak akak umur mcm Zafirah tu akak beli kat Giant..since dia dh besar sshnya nak cari swim suit...if ada pun kat Parkson..brand Arena @ Ogival..Kat DIY Bangi x byk..kt Klang byk saiz yg bsr x dear..dlm umur 12 thun :-)

Aida Azryn said...

comelnya dia.. :D

Makcik Anak 3 said...

sama gak..D.I.Y murah dan berbaloi..bukan nak pakai hari2 pun kan..hihihiiii

Mohd Lokman Bin Ramli said...

nampak comel je.. ^_^

Fazleyatul Aini said...

melentur buluh biar dari rebungnya ye dak
nanti dari kecik dah ajar pakai seksi, terbiasa pulak budak tu

msredcheesecake said...

ok je swimsuit zafirah tu...sopan comel je

Rizziela said...

saya pun dok rancang nak beli swimming suit utk 3 boy sy...dah tgk kat DIY..tmpat lain mahal..beratus2 pun ada..sorry la yer..nak mandi ajer pun kan :D

eima said...

mesti nk cari ni ..anak2 aku pun tak swimsuit lagi pun ....

Nurul Aziz said...

tak de swimsuit lagi.. mandi belasah je pakai baju apa-apa pun. kehkeh.. nanti nak try usha jugak la kat diy..

comel je zafirah pakai camtu.. takde nampak boy pun. sy pun tak berapa suka bebudak kecik pakai bikini walaupun orang cakap comel.. hehe.. tapi tula, lain orang lain lah pulak cara dorang.. kan. :)

ira_violet_bee said...

saya pun baru beli untuk anak sedara saya kt MR DIY nie..RM18 size 3-4 tahun,padahal dia baru 2 tahun jea...nak cari untuk anak buah perempuan masa tue xde lak design untuk gegirl...

MissNadia said...

wahh serius murah ni.. tak tau pula Mr diy ada jual baju mandi

ieza ashaari said...

Pergghhhh..rasa nk nangis baca entry ni!! Darwish pny 70+++.. tu pn lps diskaun..arghhhh..

mrs kayrul said...

sebelum nie nampak kat mr DIY bukit mahkota cheras tapi x beli pun sebab diorg punya dulu dah terbeli masa mandi kat PD

Aty_Fared said...

anak aku tak suka mandi laut..jadi aku takde mud nak tengok apetah lagi nak beli..hahaha..ada selai jer saiz 1 lama giler dah beli.. tak ley pakai..tercepit nanti...ngeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015