Jun 17, 2014

Bila tah nak Redeem Tiket Wayang Free ni...? hehh~

Assalamualaikum...


Bulan lepas aku ada pi E-Curve untuk tengok premiere screening Animasi Supersquad...err aku tak pernah cerita pun pasal tu kan? hahaha~   pandai suruh orang lain update tapi diri sendiri pemalas nak update! choi~! nanti lah kita cerita...nanti ye...heee~  v(^_^)"


Sementara tunggu nak masuk panggung, kat tingkat bawah wayang tu ada satu kaunter daripada Private Retirement Scheme (PRS)....aku tak familiar dengan kompeni tu so kitorang jalan je la laju²...tapi mata duk pandang banner dorang....pastu nampak staff dorang panggil² sambil cakap, "nak free tiket wayang tak?? mai la jawab soalan...mudah jeee..."


Kitorang ni pantang dengar perkataan "FREE", sanggup patah balik nak tengok macam mana kekdah nak dapatkan tiket wayang free tu....mihmihmih~


 banner ni lah yang menarik perhatian kitorang...masa ni tak ramai orang kat sini....tu staff tu seronok panggil² suruh jawab soklan....huhu~


 Kalau ko tak pernah dengar apa itu PRS, PPA memang ko rasa soklan ni susah nak mamp! serius! aku dah gelabah tengok soalan dia...hahahaha~   tapi dorang memang nak sangat bagi tiket free kat orang ramai....amal jariah kekdahnya....relek je dorang bagi hint²....tapi hint dorang tu lebih pada memberi jawapan kat kitorang...kohkoh~


 nampak pamphlet tu?? aa semua jawapan bagi setiap soalan ada dalam setiap pamphlet dorang...bila ko macam menggagau tak jumpa jawapan dorang bagitau je muka surat mana nak selak...senang bukan??muahahaha~


Setiap orang boleh jawab 1 soalan and dapatkan 1 tiket free...no cheating haa...so aku and dak encem masing² dapat 1 tiket free...weeeeeeeeeeeeee!! \(^___^)/


ni lah ghope tiket free tu...boleh di redeem di mana² Cathay Cineplexes seluruh Malaysia...T&C applied!


Valid sampai bulan 8 ni...lagi 2 bulan je...aku masih tak tahu nak tengok wayang apa...hahaha~   kalau boleh nak tengok cerita kartun je...senang bawak Zafirah sekali....dia dah besar ni takde maknanya dia nak duk diam dalam wayang...dulu time baby boleh la sua nenen pastu terus mentido je dia dalam wayang....


Ingat lagi hari tu pi premiere screening under MIG cerita "Awak nak Kahwin Dengan Saya?", dah hujung² wayang dia boleh memberak dalam tu...lepas berak dengan bangganya dia jalan turun naik tangga wayang...semerbak kaooo bau taik!! malu aku....sampai ada yang spray perfume sebab busuk sangat...iskk~ T__T   tapi Zafirah tak kacau orang....tak memekik, menjerit² (err ada la sekali dua dia memekik...huhu)...tapi dia nak merayau² dalam tu...bosan kot duk setempat....dah dia bukan faham cerita cinta cintun orang tua....tu aku nak tengok cerita kartun....dia pun boleh faham....giteww~


Tau tak movie kartun apa best sekarang?? hihi~  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

mOoN IzzaN said...

ikut sy pun haruslah cerita katun... hehehe... skang ada crita katun train your dragon tu kan... eh,, gitu ke tajuknya ea? hahaha...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

sue zainun said...

weee bestnya..eh cite kartun how to train dragon sedang tayang kan..bolehla kot tengok..hihi

My Aisy said...

hehehe...citer dragon tu kot...klu best gi gan suami tengok la citer ceo...hik hik...

My Aisy said...

hehehe...citer dragon tu kot...klu best gi gan suami tengok la citer ceo...hik hik...

husna yusof said...

wahhh best best

Firdaus Redscarz said...

macam kenal je tiket..hehe.. sy pun blm claim lagi... hehe

Diana Rashid said...

bagus la tak menjerit,anak akak si Mikhail ni suka betul menjerit..kadang2 buat muka tebal je kami laki bini..hahhah..bukan menjerit menangis tapi saja2 menjerit..

CikLily Putih said...

senang2 ko buat wayang jelah yana... abis citer hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015