Jun 5, 2014

Kemeriahan Bulatan Dataran Masjid Putra, Putrajaya

Assalamualaikum...


Weekend lepas aku ada perjumpaan dengan kengkawan blogger untuk amek stok susu kambing...err idak la perjumpaan sangat...jumpa amek stok susu je lepas tu memasing buat hal memasing...giteww~  


Dah lama sangat aku tak datang dataran masjid ni...dulu time study selalu la lepak sini...sejak dah kerja takde masa pulak nak melepak²...huhuhu~


and guess what??


sangat banyak perubahan yang aku nampak!


perubahan positif laa...hikss~


 terkejut aku bila tengok punya ramai umat manusia berpiknik kat dataran ni!! ofkos rata² nya with families...angkut semua anak² baik babies, toddlers, sekolah rendah, sekolah menengah, tok nenek, semua ado!!


Nak masuk kawasan ni kena redah jem bagai...nak cari parking pun payah! dasat kan? tak sangka aku tempat ni boleh jadi family outing area yang super happening!! bagi aku happening la....tengok bebudak lari sana sini, main remote car, roller blade, naik basikal, main bubble ballon, picnic sambil makan kfc siap bawak tikar dari rumah etc etc...ffuhh eksaited sangat tengok kemeriahan tempat ni...  ^_^


 Semua permainan kat sini macam remote car, basikal, roller blade and macam² lagi boleh DISEWA....banyak sangat peniaga buat sewa menan² kat sini...pandai dorang cari duit...walaupun dah malam...tapi happening sangat²!! tambah sekarang musim cuti sekolah...apa ada hal kan anak² tidur lambat...aku je tak sanggup tidur lambat....kang pi opis dengan mata panda...kehkeh~  :p


 kitorang saja bagi Zaifrah test naik remote car...RM10 untuk 20 minit...oke la kan? kitorang nak try bagi dia naik 10 minit je...so brader tu cas RM5...Zafirah ni bangsa pemalu tak bertempat...time ni la dia malu nak naik remote car...padahal masa aku duk tunggu kengkawan lain sampai untuk amek stok susu kemain lagi dia mendayu² mintak nak naik car....dah bagi naik malu....tapi mahu! haihh  (-_-")


Bila papa tekan remote gerakkan kereta dia takut pulak!! ayoyoyo nasib baik papa tak beli kereta ni dulu...memang pernah berniat nak beli tapi takut membazir tu asyik bertangguh...haa sekarang kitorang rasa bersyukur tak beli awal² dulu sebab baru nampak Zafirah takut naik remote car...hahahaha~  senyum lebar papa selamat duit dia....  :p


Last² kereta tu tak bergerak pi memana pun...statik je kat situ...dia duk main pusing² stering je...nasib la brader situ sempoi je...dia bagi test sikit², lepas tu dah anak aku penakut dia bagi je Zafirah duduk dalam tu...tapi kitorang la segan takkan nak biar je dia duduk dalam car tu lama²....dah la brader tu tak cas apa pun tu yang lagi segan tu....hahaha~  *kalau dia cas jugak memang melampau la kan bukan anak aku main sangat pun remote car tu...kihkih*  so papa terus dukung dia bawak pi tengok benda lain...nasib baik jugak Zafirah ni bangsa senang dipujuk...susah nak tantrum especially kat tempat awam gini....biasa kat rumah je dia buat perangai tantrum~  :)


meriah kan?? (^^,)


Maybe next time nak bawak lagi Zafirah datang sini....ajak kawan² lain sekali biar ramai sikit bebudak boleh geng dengan Zafirah...bila ada geng kurang sikit sifat pemalu Zafirah tu...bahaha~  :p


Korang biasa lepak dataran masjid?? (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

achiek anis said...

slu jugak lepas sini petang2...bawak airis main giant bubble ngan kereta control tu....mmg happening....

My Aisy said...

aah happening jek kat sana kan...mmg best klu bawak anak2 lepak camni...

Ayu azmir said...

Meriahnyaa... beriadah dimlm hari...

ienalina ismail said...

Siap berkelah makan rangka ayam dari pasar malam bawa dtg sini time study dulu dengan kawan2...huhu

Allene said...

wah.. best. lama dah tak datang sini. soon tunggu kami... =D

eima said...

dedulu rajin skrg ni mls sbb byk sgt org jual2 brg .. mencik2

mrs kayrul said...

dulu x macam nie..sejak dah macam2 berniaga kat situ makin ramai jadinya

Aty_Fared said...

uuiitt..memang meriah..siang2 panai ooi kat sini..huhu

Aiman Syafiq said...

Nak tanya rollerblade ni tutup pukul berapa eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015