Jun 16, 2014

Perjalanan ke Kedah...

Assalamualaikum...


Last minute plan sebenarnya nak ke Kedah....ikutkan dak encem malas nak pi...sebab dia baru balik dari Indonesia weekend sebelum tu...tapi macam serba salah lak tak pi...hahaha~  banyak kali dia tanya aku nak pi ke tak...nak pi ke tak? mungkin dia mengharapkan aku jawab "taknak pi"....tapi lain pulak yang aku jawab...kahkah~   ate iols ni kaki berjalan...lagi jauh perjalanan lagi bahagia hidup iols...giteww~  :p


Hari Khamis baru dia confirmkan dia nak pergi Kedah....so aku dengan bangganya hantar borang cuti half day hari Jumaat...sebab kitorang plan nak gerak lepas solat Jumaat...aku kedekut sikit nak amek cuti full day...sebab dah kata nak gerak petang...so lepas lunch baru aku balik....tapi biasa lah orang fomfuan bersiap...tak sampai 2 jam memang tak sah! hahaha~  hari Jumaat tu jugak la baru sibuk² nak packing back segala memang lerr lambat! 


More, aku ni bangsa rajin membasuh kain...sebelum keluar rumah aku memang kena pastikan ada kain yang berbasuh dan bersidai....aku rimas tengok kain berlonggok²....sekarang pun dah jadi bukit kain baju kotor sebab aku tengah demam...iskisk~  bertabahlahhh~  T_T   so nak tunggu basuh baju, sidai baju dulu....make sure dapur kemas, bilik kemas, segala benda kemas dan tersusun...dah setel semua, baru boleh tinggalkan rumah dengan tenangnya...pukul 4pm baru gerak...bahaha~   stress dak encem...dia duk risau jalan jem...jalan jem...hehh~


Tapi Alhamdulillah, perjalanan kami dipermudahkan....ada la tempuh jem sikit sebelum susur masuk Jalan Duta...dah masuk highway utara-selatan tu oke je...lancarrrrr! ^_^


 Masa ni pukul 5.30pm...singgah sini untuk makan dan solat...boleh pulak dak encem kata dia tak lunch lagi...adoyaii...aku baru ingat nak round² Mydin dalam ni...dak encem malas lama²...dia asyik la fikir jem....bahaha~  so makan cepat², solat...dan sambung perjalanan...


Ada pulak mini playground nearby surau...haruslah Zafirah sawan nak main slides! so kena la gilir² solat...poyo je muka tu vangga nak main slides...


Tapi bila aku suruh turun...



 dia pusing belakang turun ikut tangga...ceh! (-_-")


Dah lama², lepas kena paksa baru dia oke turun slides sendiri...hahaha~  sabo je lerr~  :p


 Kitorang sampai Serdang, Kedah pukul 8.30pm....dalam 4-5 jam jugak la perjalanan...pfftt! Syahir ajak dinner kat rumah dia...aku ni pantang orang ajak makan....memang sudi manjang! bahaha~  :p


 ni lah dia encik pengantin...ecece~  kat Kedah ni kenduri belah lelaki....belah perempuan kat Seremban...seminggu sebelum tak silap...dak encem kat Indonesia masa tu so tak dapat attend belah pompuan....kena lah pi belah laki....hihi~


 kemain garang muka anak dara aku...tapi hati tisu! :p


Ramai betul anak buah Syahir...seronok Zafirah tengok dorang main²...dia nak join tapi malu²...apadaaa!!


Lepas makan laju² dak encem ajak balik homestay...dia dah penat sangat²! tak biasa driving jauh² gitu lerr kekdahnya...dia tau nak landing je! huhu~   homestay tu dekat je dengan rumah pengantin...dalam 5 minit driving...kitorang stay ramai²....ada 9 orang semuanya termasuk Zafirah....semuanya bloggers! err kecuali Zafirah lah....kuikui~


Next entry lah aku cerita hari bahagia pak Syahir...sekarang nak rehat...iols mc hari ni...domam! T_T


kbye!



 Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Julia Johari said...

wau pi ramai2 dgn blogger...syokkkkk

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

Fazleyatul Aini said...

tak biasa jalan jauh memang penat weyh

aku kalau drive balik teganu, sampai teganu terus condemn. tidoooo haha

aDisH.sHidA said...

yana n ujang tak gerak sekali ek dgn qaseh,sue, eddy n najeeb...

ieza ashaari said...

Sampai jugak yana ye. Singgah rumah syahir plak tu. Wife dia ada tak? Hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015