Jun 11, 2014

Lunch at Serai, Paradigm Mall

Assalamualaikum...


Sambung cerita pi Padini Group Sale semalam tu...time lunch mak ajak pi Serai....katanya ada kawan opis dia selalu makan pavlova kat sini...aku ikut je...biasa kalau makan dengan mak ayah, mesti dorang yang belanja...bahaha~  ai is anak manja ngada²...mujur somi iols faham perangai ai... :p


laju mak jalan...lapar sangat ler tew~   :p


Memang agak payah nak cari restoren ni....tah ceruk mana tah...berpusing cari...lagi la mak bertambah tak suka dengan layout mall ni...bahahaha~


seni kononnya  :p


mak order pavlova....takde main course...sebab pavlova is memuakkan....tapi sedapppp!!!! harga pun sedappppp!! mak bayar kan...enjoy je lah makan... :p


kelassss sangat Zafirah kecik² dah merasa pavlova...mama dulu makan lempeng pisang je tau...dia bukan makan 'kek' tu pun...dia duk ratah buah je...takpe lah...buah²an elok untuk dia...makan lah nak puas²...uwo belanja tuuu...kehkeh~


amboi pengaruh uwo sangat makan western² ni....kalau pi makan dengan uwo memang dia suka pilih restoren² gini....selesa barangkali...aku jenis tak kisah makan kat mana² pun...janji bersih dan halal dan sedap! :)


over sangat menikmati pavlova sampai pegang garfu kiri kanan...ni bakal mak mertua tengok ni mau kena potong duit hantaran ni kang! :p


ni air aku...milky bandung...pi kedai mahal² order bandung je kan....kahkah  nasib baik sedap dorang buat...  :)


ni air mak...passionate apa benda tah tak ingat aku....rasa dia more to nenas...masam² sikit...sedap...laju mak minum...barangkali dahaga sangat layan cucu pot pet pot pet...  :p


hiasan meja....saja aku snap sebab cantik! macam nak buat letak kat rumah...tapi tak tahu nak letak kat mana...huhu~


lunch aku...spaghetti carbonara...makan tak habis sebab muak gila...padahal sebelum tu lapar nak mam...hehh   -.-'


untuk Zafirah...mini burger with fries...dia makan fries je sebab boleh cicah cili sos...benda boleh cicah² memang feveret dia....kadang dia ratah sos je...huhu~  burger tu mak aku la tolong makan...tu pun tak habis jugak...memasing dah kembung perut....eh kecik prot kitorang ni ye...kahkah~


so kasi tapau je food yang tak habis tu...lepas tu tertinggal dalam kereta seharian...basi...ke tong sampah jugak akhirnya...deng! (-_-")


Banyak Zafirah makan hari tu...masa pi rumah makcik aku kat Ampang dia boleh belasah spaghetti...kejap mak aku suap...kejap kang aku menyuap...aku perasan Zafirah suka western food...tak pun soup²....nasi² ni dia boolayan je...terseksa nak bagi dia makan nasi...hehh~   mujur la susu banyak gak dia minum...susu je lah punca pipi tu tembam meloyot gitu...hikss


Overall aku suka food kat sini...sedap! tapi nak pergi selalu idok lerr...kopak wallet aku oiii....


k tu je nak cerita...


bye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Cik Asma BLuppy said...

kemain zafirah makan tu. kiri kanan garfu.

Allene said...

makan kat tempat2 macam ni memang best. tapi tu la.. macam ko ckp, kopak walet. =D

Fazleyatul Aini said...

kenyang zafirah

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
anyway anum dah url nie yang baru
http://anumkhairil.blogspot.com

Chekgu Azrine said...

Aish klu kabonara tu mau 3 pinggan dia.huhu..suka sgt

Nur Inani said...

zafirah minat makan western.. kelass :)

ecah khalili said...

besarnye mini burger dia..abis ke si tecik tu makan..

eima said...

untung la mak banjer ... tgk spegeti tu nampak muak cam berlemak sgt ..

hazman fadzil said...

Hurmm....pada aku pavlova kat Serai nie memang okey , nasib baik ko tak order pisang goreng....sedih sebab tepung rangup je yang lebih...huhuhu

Aty_Fared said...

ko ada jumpa laki aku tak..hahahaha..bajet laki aku retis sangat...;p die selalu makan lunch ngan bos die kat situ.. aku jer die tak pernah bawak..kejam betul..sob sob..

mrs kayrul said...

comel jer zafirah punya burger....nie sekali ngap maunya habis

Fariehan Ibrahim said...

tu yg best kuar ngn parents kann..sbb dorang yg akan byr! kihkih

Diana Rashid said...

pelik kan..kenapa budak2 tak suka nasik??kalau sup2 tu memang dia orang suka la..

Norliza Nordin said...

pavlova kat serai mmg best.. dah penah try.. ;)

Papa-NtiQ said...

Hi....cakap pasal restoren serai ni saya baru je upload gambar2 masa pegi sini baru2 ni di www.blogmakanbest.blogspot.com
Memang best makan sini. Senang2 tu singgah la yer blog saya topik pasal makan je 100% hehe...dan nanti jangan lupa follow yer TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015