Jun 10, 2014

Bawak Uwo Jalan² | Padini Group Fair 3 June - 15 June 2014

Assalamualaikum...


Kalau korang follow blog aku rasanya korang tahu kot uwo tu siapa? hehe~   Zafirah panggil mak aku UWO...kalau orang Perak biasa dengar panggil Opah, kat Melaka panggil Nenek, Negeri Sembilan Wan dan sebagainya lah....bila tak tahu kita mention je as 'sebagainya'...kang konfiden sangat tetibe salah sendiri jugak  malu...kahkah~  mak aku asal Perak jugak tapi kat kampung mak, panggilan untuk nenek ialah Uwo...


oke sekian mukadimah mentafsirkan apa itu 'uwo'...bahaha~  :p


Ahad lepas aku ajak mak pi Paradigm Mall...kawan FB aku bagitau ada Padini Group Sale...tang sale tu aku tak heran sangat...tapi bila dia mention ada baju budak lawa², boleh buat baju raya....i was like what??!!! seriously!!! pelik sangat bila dah jadi mak ni meroyan tahap apa tah tengok sale baju bebudak....aku tak shopping baju baru setahun pun tak kisah lah janji baju anak aku beli setiap bulan! boleh?? oke menipu la kan shopping baju sendiri setahun sekali...tambah sekarang banyak butik online...tangan ni laju je klik add to cart, klik meybengtoyu, cimbklik...lepas tu bila parcel sampai sorok² dari laki takut kena bebel membazir duit sukahati...bahahahahaha! :p


Aku keluar rumah pukul 11am gitu...sampai sana dalam pukul 12pm...jalan lengang heavennya!!!! boleh tekan pedal minyak kuat²...  ^__^


 Sampai awal, parking pun banyak yang kosong...kitorang park kat B2...beria je aku snap gambar parking takut sesat tak jumpa kereta kekdahnya...padahal bukan besar sangat pun mall ni...ni kira kali kedua aku datang Paradigm...bila takde dak encem aku macam tak konfiden sikit sebab dah banyak sangat putus urat...hilang ingatan tu normal sangat! so sebagai langkah berjaga² snap je lah gambar parking...hehe~


 Zafirah sekarang eksyen naik escalator, travelator takmo pimpin tangan...nak naik sendiri...pastu tak reti balance macam nak tergolek...hehh~   kang betul² tergolek meraung cari mama jugak! -.-'


 FYI...ikutkan plan asal nak tunggu papa balik dari Indonesia, nak pergi sekali....tapi bila ada kawan ni cakap kalau pi lambat² takut banyak stok habis...tinggal saki baki je haa tang tu aku lomah...tak suka la kan datang jauh² tapi macam tak berbaloi je shopping...tu aku gigih ajak mak teman sekali....pasrah je mak...aku cakap nak beli baju raya Zafirah baru dia redhoooo....amboi cucu punya pasal sanggup je kan...cubit kang!


 gila kau tak sawan tengok harga ni??? FROM RM9 and RM13....ko paham kan betul² marketing dorang ni...aku dah highlightkan perkataan 'FROM' tu....pandai la korang pilih ye...pilih sampai lebam!! baju untuk orang dewasa (women and mens) juga ada...semuanya starts from RM9 and RM13...berbaloi sangat!  *senyum sampai telinga*


 Masa aku tengah sawan pilih² baju, rasa macam nak rembat semua!! mak aku bawak Zafirah jalan² tempat lain...aku tak heran pun mak nak pi jalan mana...aku tengah seronok sangat memilih baju²...huishh  shopping is the best therapy ever!!! padan la mak suka angkut kitorang adik beradik pi shopping masa kekecik dulu...mak buat terapi minda rupanya ye mak? LOL~   >_< 


Rasanya aku spend dalam sejam je kot memilih² baju...semuanya baju untuk anak aku and anak² sedara...untuk diri sendiri tak beli pun...aku prefer shopping baju aku dengan papa...sebab aku suka mintak pendapat dia....aku akan pakai apa yang dia suka tengok...pedulik ah orang lain tak suka...janji laki aku suka pahala lagi aku dapat...huhu~


Lepas shopping kitorang pi round² mall...mak aku tak suka tempat ni...mak cakap layout plan dia tak tersusun...pening...kahkah~  dah mak biasa pi Alamanda je...layout simple sesangat! hahaha~  kitorang suka jeeeee Paradigm Mall...  :p


 dalam tak suka tu sempat jugak mak beli lipstik Shizens...made from Japan, tahan lama katanya...amboi kemain taste mak! ni mak beli masa aku tengah syok shopping ler nih...


 pesen baru sekarang, asal posing nak amek gambar mesti julur lidah macam tu...jentik lidah tu nak?? :p


 First time suruh mak snap kan gambar...bergegar lah mak! angle tak cantik so lighting nampak malap...kemain komplen...mujur mak nak jugak layan amek kan gambar...hahaha~


Jalan² sekejap then pi lunch kat Serai...ni aku cerita lain entry lah macam panjang dah entry ni...


Lepas lunch kitorang pi Ampang pulak, nak tempah baju raya...kemain jauh tempah baju...bahaha~  yang ni pun cerita lain entry...kuikui~   nak Maghrib baru balik...


Sampai rumah mandikan Zafirah laju²....dia dah mengantuk tahap dewa...sepanjang hari tak tidur...ralat main² dengan makcik² dia kat Ampang *rumah makcik aku*


Lepas mandikan Zafirah aku bagi dia susu...sementara dia nyusu aku pi mandi...


elok je aku keluar bilik air tengok dia dah lelap macam ni....siap peluk botol susu...lahaiii cute sangat!! terharu pulak aku tengok dia tidur sendiri....tak payah tunggu aku dodoi² tepuk² punggung pun...letih sangat lettew~   :')


eh lupa nak show off baju² yang aku beli...hakhak


idak la banyak sangat kan...hahaha  aku pening pilih baju² dia...kejap nak amek, kejap tak jadi amek...last² ni je lah yang aku berkenan...ngee~  yang aku belikan untuk anak² sedara dah selamat bagi kat dorang pun...so takde dalam gambar ye...  :)


oke tu je lah kisah mencari baju raya untuk Zafirah...err ye kot baju² ni pakai time raya...tah tah sebelum raya dah rasmikan dulu...kahkah~   :p







p/s: papa dah selamat sampai rumah tengah malam tadi...yeyy! Alhamdulillah...tak sempat beramah mesra lagi dengan papa..pagi² memasing dah keluar pi kerja, Zafirah pi school...malam nanti lah ye...tak sabar selongkar beg papa! muahaha~

 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya dia

Cik Asma BLuppy said...

sukanyee zafirah tu. sume baju comel tau. yg warna biru gelap tu cantikkk!

CikNaa said...

kemain bergambor macam dah besar sangat..huhu

Chekgu Azrine said...

Bestnya..dh 2 orang dh meroyan dlm.blog tulis psl sales ni..ahkak jugak tak dapek nak gi .uhuk

eima said...

paradigm ni kat mana ek .. hahaha nama nye dok belah sini tp aku tak penah pegi .. hahaha

ujang kompom byk shopping utk yana kot kan

achiek anis said...

pegi jugak...tp airis kecik benau...sume baju besor2 utk dia...so tak jadi beli...ngeeee

Nurul Aziz said...

Dua minggu lepas kat Sogo kan padini ni buat sales, tapi takdela tahap sampai rm9. Ada beli gak tshirt rm belas2, seluar jeans budak pun 70%.. dah siap pakai dah. Memang konon jela nak buat baju raya. Hahaha.. baju raya cuma boleh beli time puasa je.. yang tu baru betul2 baju raya.

Mohd Azfar said...

dlm beg byk baju kotor je pun

Diana Rashid said...

walaupun dia kata dalam beg ada baju kotor je,check jugak tau yana..bukan boleh caya tu..ekekekek

Cik Puan Fairul said...

wahhh,,,xsabo nya tggu wiken..nak terjah paradigm....salam kenal yer...

Aty_Fared said...

eh apesal aku tak tau padini buat sales...huwaaarrggg....kalau tak ley beli baju raya anak aku..dan..errr..kasut raya aku...ngeee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015