Jun 12, 2014

Tahniah Farah...Empat dah Anak ko! ^_^

Assalamualaikum...


Rasanya jarang betul aku nak bercerita pasal kawan² aku...especially yang besfren forever...selalu cerita pasal kawan² blog je kan....? kihkih~  


oke hari ni nak cerita pasal salah sorang bestie aku...aku ada ramai besties...kitorang berkawan since form 1....satu sekolah, satu kelas lagi....sampai sekarang, majoriti dah berkahwin, beranak pinak, silaturrahim masih utuh terjalin....Alhamdulillah...terima kasih Allah kurniakan aku kawan² yang begitu penyayang dan prihatin... *hugs*  :')


Bagus hidup zaman penuh teknologi ni...ada wassap gorup, facebook, instagram...walaupun tak jumpa selalu, tapi tetap boleh update perkembangan kawan² hanya di alam maya...  *feeling blessed!*


Last week salah sorang bestie aku bersalin....anak nombor 4...dalam geng aku dia lah kaklong...sebab lahir 2 januari (tua dari segi tarikh lahir), dia lah yang paling awal kahwin (umur 21 kut dia kahwin) and dia jugak lah johan anak paling ramai....huahua~  tahniah Farah!!!  ^_^


So aku pi visit Farah hari Ahad baru ni....masa ni dak encem still kat Indonesia...kemain ligat aku berjalan hulu hilir time laki takde kat rumah....bahaha~  boring bhai! Zafirah lagi boring duk rumah....tu kena angkut dia jalan².. .. :p


 Assalamualaikum Muhammad....Farah cakap panggil Muhammad je dulu....sebab tak fikir lagi nak bagi nama apa...ngee~  kemain Muhammad jeling² aunty gitu kan....gigit tau la...huhu~


Aku sampai rumah Farah pukul 10.30am...saja datang pagi....lambat² kang panas....pastu Zafirah nak tido lah bagai....kena pulak tengok drama air mata....hehh~  time aku sampai ni Farah tengah berurut...aku duk tepi baby Muhammad....


Dalam 15 minit gitu kot tetibe Muhammad nangis...gulp!  takde orang nak dukung baby...adik² Farah semua tengah sibuk mandi...aku nak dukung, Zafirah pulak tak bagi....asal aku pegang baby Muhammad dia panggil "mama...mama....mamaaaa...."  suara kemain mendayu² sedih sangat jangan la aku dukung baby Muhammad....ate macam mana lah nak ada adik ni Zafirah oiii....  -.-'


Tapi sebab dah takde orang sangat nak dukung aku gigih jugak dukung...! hahaha~   kesian la pulak dengar baby nangis lama²...walaupun comel...ngee~ 


 nasib baik kejap je Zafirah jeles...kihkih~   Muhammad nangis nak susu rupanya....Farah dah siapkan susu dalam botol...canggih woo Muhammad umur tak sampai seminggu dah pandai minum pakai botol...pfftt! Zafirah tu lagi seminggu mama nak masuk kerja, baru dia reti minum pakai botol...huhu~


 aku suruh kiss baby pun dia oke....padahal dalam hati dah bergelora jeles tu...tinggal nak meletop je...muahaha~  :p


 amek aura...mudah²an ada rezeki Zafirah nak dapat adik....  ^_^


 wajah ahli syurga....subhanallah! suka sangat cium baby...wangiiiiiiiiiiiii!! ^_^


Dalam pukul 11 lebih gitu 2 orang lagi besties aku sampai...


ni anak Dayah...Raihan....bulat sangat! tak puas gomol pipi dia....masa aku cium² pipi Raihan Zafirah dah tak tahan sebak....terus nangis melalak²! kahkah~  lamanya awak pendam perasaan Zafirahhhhh!!! -.-'


Bila Zafirah dah menangis tu maknanya warning suruh balik cepat ler tew! hehh~  saja tak bagi mama gosip lama² dengan best friends mama... :(


Before balik wajib ada gambar kenangan...best friend forever katanya...walaupun jarang jumpa sebab masing² ada komitmen nak kena jaga...


dari kiri: Puan Farah (yang berpantang), Dayah (ibu Raihan) dan cik Farah (dia je belum kahwin lagi...hewhew)


ouh ada lagi few besties takde dalam gambar...tak dapat nak berkumpul serentak sebab ada yang tengah pantang, ada yang duk Miri (laki kerja kat sana), ada yang ada hal lain...giteww~ 


Selamat berpantang Farah! doakan rezeki aku pulak lepas ni ye....amin~ (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Cik Asma BLuppy said...

debabnye pipi. comell baby.

Chekgu Azrine said...

Alahai sedapnya bau baby..
Suka sngt bb..
Cuma rasanya dh tak mampu dah nak jaga bb..hahaha

Tahniah utk farah

PetakBunga said...

lama x pegang bby.. padahal br 10 bulan..dah kekok

Fazleyatul Aini said...

comelnya baby lebat rambut

Diana Rashid said...

bestnya bila baru2 dapat baby..rumah bau bedak baby,minyak baby..heheh..

Julia Johari said...

sedap bau baby....bagus yana berhubung dgn rakan baik...best punya sahabat mcm ni

msredcheesecake said...

pipi gebus bby camni memang stok buat geget ni...geram...

aizamia3 said...

Moga ibu dan baby sihat hendakNYA.. ;)

MissNadia said...

seronok jumpa kawan-kawan lama.. dah lama tak jumpa boleh lepas rindu.. Bau baby baru lahir memang wangi.. agaknya macam tu la bau wangi syurga :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015