Jun 13, 2014

Sampai Masa untuk Tukar yang Lain

Assalamualaikum...


Perempuan dan shopping memang tak dapat dipisahkan....setengah perempuan suka shopping kasut....ada yang suka shopping handbags....setengah lagi suka shopping baju²an....tak pun accessoris....paling hard core, jenis yang semua benda pun dia suka shooping....benda² tak perlu sangat pun dia beli jugak....ni golongan duit berlebih² la ni...huhu~


Aku?? golongan yang hanya suka shopping baju²an....kalau boleh setiap bulan nak beli baju baru....cepat betul rasa boring pakai baju² yang sedia ada....more, shopping² ni sebenanrnya terapi buat wanita....kami rasa bahagiaaaaaaaaaaaa sangat lepas shopping....betul tak ladies??!! ^_^


Kalau kasut or handbags, aku akan pakai sejenis je....pakai sampai lunyai....dah lunyai baru beli kasut or handbags baru...haha~   sebab aku tak minat kumpul kasut or handbags...minat kumpul baju je...ngee~  


Kadang time raya beli la jugak kasut baru....high heels gitu...kalau pi opis or jalan² pi mall aku selesa pakai sandals je....aku suka pakai benda yang aku selesa untuk bergerak...tapi kalau sekali sekala nak bergaya apa salahnya ye dak? kadang pi kenduri kendara pun aku sarung jugak heels...kadang² la...ikut mood....aku kurang gemar lah orang bagi alasan, ada anak tak sempat bergaya...dak encem selalu cakap, "orang dah mati je yang takde masa..."   so please jangan bagi alasan sibuk jaga anak sampai tak sempat bergaya kat aku....ko tu yang pemalas, tak reti manage masa pi salahkan anak pulak...giteww~  garang pulak tiba² kan! bahaha~


Kalau nak shopping barang² aku (kasut, baju or handbags) jarang sangat mintak somi belikan....especially baju la....sebab aku suka beli online...kehkeh~  tapi kasut and handbags aku tak pernah lagi beli online...prefer beli kat kedai...boleh pegang, rasa material dia, boleh test pakai tengok sesuai ke tak....gitu~  Kalau ikut sebetul²nya, makan pakai bini tanggungjawab suami untuk sediakan kan? tapi dah aku pun bekerja...ada duit sendiri...so aku prefer beli sendiri je....boleh borong banyak²! muahahaha~  nampak tak permainan dia kat situ??  :p   kadang² kalau time jalan² dengan dak encem tetibe nampak ada baju cantik dia la belikan...tapi jarang la aku berkenan baju dalam mall...sekarang ni mata duk berkenan baju budakkkkk je....hehh~  -.-'


Untuk segala keperluan anak, makan pakai dia memang papa lerr beli semua....terima kasih Allah jodohkan aku dengan lelaki yang faham tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga, yang tak pernah berkira untuk berbelanja keperluan anak...berkira nak belanja aku tak kisah lagi....aku pun kadang suka mintak benda pelik²...memang ler kena bebel...kahkah~   untuk anak aku rasa mana² bapak pun sanggup je korbankan duit , tenaga dan masa dorang kan?? hehe~  syabas untuk ayah² macam ni!!  :)


CUMA...


kali ni...


alang² nak puasa, bulan depan dah raya....baju raya aku, mak mertua dah belikan hari tu...tinggal nak jahit je....baju raya Zafirah pun tak payah fikir sangat....senang je beli baju raya dia...kehkeh~   


Tahun ni aku macam nak bergaya dengan hadbag baru laaaaaaaaaa....


errr~


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**





Handbag yang aku beli kat Parkson, Alamanda tahun lepas dah putus talinya...err ekceli bukan la putus apa, skru dia macam dah longgar, tercabut...kadang² elok je bila sambung balik, kadang² putus sendiri....risau je bawak handbag ni hulu hilir...kalau tetibe terjatuh time tengah melintas jalan macam mana?? bahaya tu.... T_T


Dear papa, sudilah kiranya u belanja i beli handbag baru tahun ni....I macam nak beli jenama lain and saiz yang besar sikit...senang sumbat botol susu, pampers, wipes Zafirah...u pun pernah jugak sumbat wallet and handphones u dalam bag I kan?? banyak jasa handbag I kat kita sekeluarga tau... :p


First time ni mintak laki belikan handbag...hari tu dah hint²....menyengih je dia....ingat aku memain agaknya....ceh!


Ini serius lah papa!! nanti kita shopping handbag ehhhh...kalau boleh before puasa la...time puasa malas nak jalan² sangat....letih! huhuhu~


Sudilah kiranya papa mempertimbangkan permintaan I....u are ze bezz azben ever! love u to the moon and back! ♥


kbye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!


15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

skrg tgh sale kan

msredcheesecake said...

cantik...memang taste akk yg camni...

Nurul Aziz said...

okay la dah setahun, berbaloi gak pakai.. ni pernah beli beg jenama yang sama macam tu, tak sampai 3bulan dah macam terkopek2. -__-

Fazleyatul Aini said...

aku lagi jarang shopping
golongan marhaen
bila perlu, beli la
takde la asal masuk shopping je macam kene rasuk haha
biasa shopping time nak raya je la
tak pun kalau kebetulan masuk jusco, p scarlet, baju murah2, sambar je lah sehelai dua

Liyana said...

hehehhe
mampu sengih je baca entri ni :)

PetakBunga said...

kita x leh beli bag brand sikit.. x reti jg..jap pkai tergelupas kulit dia.. kena air dn pnas x lap kot..

DYatie said...

Yatie ni entah. Tak tahu shopping apa. Duit abis kat makan je rasanya. Huhuhu. yg lain semua pakai sampai lunyai. Hahaha. Even baju kurung, ada yang dari form 6 tau. Bahahaha.

Chekgu Azrine said...

Sekarang banyak mall tgh sales..meh..meh kita rembat sesama..eh??

CikNaa said...

kemain..masing2 update pasal soping..daku jgak kat rumah dengan anak2..sobsss!

umie shahidah said...

wahh cntek la handbag tu....
kite nk soping jgk.. tp blm bkesempatan... harap2 leh la soping sblm puasa... hehe..

ieza ashaari said...

Org kerja sng nk beli pe2..za xkeje ni kdg pk 60x nk beli ke x..huhu..

Ritu dpt voucher zalora,merasalah handbag baru..hihi..

Cik Asma BLuppy said...

kemainnn ayat tu. kahkah. sure ujang cairrr. haha

Fariehan Ibrahim said...

I'olls plak golongan yg suka shopping beg2..
xleh tgk beg cantik2 sket..terus berair mulut. hahaha

MissNadia said...

bestnya kalau dapat handbag baru.. untung la badan :D.. memang menyengih sampai telinga

eima said...

ptt la dok puji2 dr awal entry .. rupanye ade mende nk kat hjg entry kikiki
ko cam aku xsuka hanbeg ngan kasut ... tp bj pun aku jrg sopin hihi ...kedekut ..tp utk ank2 tak amak kate org johorsempadanpahang ...hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015