Jun 26, 2014

Jualan Gudang OKBaby!

Assalamualaikum...


 Semalam aku cuti...asalnya sebab tak cukup tidur sebab malam sebelum tu kawasan rumah aku blackout for 3 hours! kabel TNB terbakar...tak boleh tidur....panas + nyamuk...kitorang sampai kena round² taman naik kereta...dalam pukul 3am baru ada balik letrik...baru lah boleh tidur....


aa gitu la lebih kurang sinopsis kenapa tak cukup tidur sampai tak boleh bangun pi keje...kahkah~  memula plan nak amek half day je....pastu macam malas nak pi opis petang²...dah la parking susah....so cuti je la terus full day....alang² dah cuti aku ajak dak encem pi warehouse OK Baby...nampak tak permainan dia kat situ?? ngeh²~  :p


Aku memang nantikan warehouse OK Baby ni....antara warehouse yang aku suka nak pi....sebab baju² yang dijual memang sangat ohsem!! serius ohsem! sawan ko masuk dalam tu...tak silap aku OK Baby buat warehouse sale ni setahun sekali je kot...entah la...sebab last aku pi dulu tahun lepas...



Kitorang sampai² terus pi bahagian baju²....memang tu je motif utama datang sini...nak cari baju untuk Zafirah...tak kisah la baju raya ke, baju basahan ke...mana cantik aku rembat! weeeeee~


 ini BUKAN aku! aku nak tunjuk korang harga tu je...kehkeh~  walaupun dilonggok² gini tapi percayalah semuanya in very good condition...!


Ramai sangat orang masa ni....first day dah ramai orang....yelah gomen dah gaji kan?? huhu~  tapi still okay lah...idak la bersesak² sampai tak boleh jalan....  :)


 baju jenama ELLE...sepasang RM25...2 pasang RM40...aku borong 4 pasang terus! pfft!


 papa pun sawan! kahkah~   eh first time tau papa tak berkira shopping baju² anak...maksud aku dia tak kisah nak borong banyak mana....selama ni memang papa je yang belanja baju² anak...dia tak pernah berkira...cuma kalau beli banyak² dia tak suka....tapi kali niiii....dia lagi over dari aku okeh!!

"ni cantik tak?? nak beli yang ni??"

"Zafirah muat tak baju ni?? beli la yang ni..."

"apa lagi nak beli...? sana dah tengok?"


first time aku bahagia shopping dengan papa...wakakaka~  asal papa kata, "cantik tak yang ni...??"  laju je aku cakap cantikkkkkkkkkkkk....jom beli!! kahkahkah~


 untunggggggg Zafirah banyak dapat baju baru...huhuhu~


 test saiz baju...hihi~  maafkan lah rambut serabai Zafirah tu...panas oii dalam ni...musim El-Nino kannn....pasrah je lahhh....janji dapat baju baru! ^_^


 Selain baju² ada jugak jual benda lain macam botol air, towel, blanket, tilam baby, wipes tissue etc etc...aku tak tengok pun semua tu...sebab target memang nak beli bajuuuuu je...aku dah plan tahun ni takmo dah shopping baju raya time puasa...letih oii! huhuhu~


 time nak bayar agak hazabedah sikit....beratur kemain panjang....pfftt! ramai yang borong sampai 2-3 bakul....nak meniaga online ler tew...kehkeh~   nasib ada ruang menunggu...management sediakan seat tepi tu...aku duk situ je dengan Zafirah...papa beratur...ngee~


setelah sejam menanti baru dapat bayar...muka ada senyummmmmmmmmmmm! :p


Masuk kereta papa cakap, "macam sikit je kita beli....macam tak berbaloi beratur lama² tadi..."


amboi papa...mentang² dah gaji, duit blog lagi....kemain pemurah papa shopping untuk anak...hahaha~  paling best dengar papa cakap,


"nanti kita datang lah lagi...bawak mak ke...lagipun tempat ni tutup malam...senang nak ejas masa..."


Aku dengar sambil senyum meleret sampai telinga! wakakakaka~ 


ni lah hasil borongan kami di OK Baby...err aah la sikit je beli....bukan semua tu Zafirah punya...ada jugak aku belikan untuk anak buah dak encem...hihi~  oke nanti kita pi lagi ye papa...macehhhh!! ♥ ♥


Minggu ni jugak ada warehouse Baby Kiko (Puchong) and weekend ni My Dear Warehouse...kemain berderet warehouse sale! nak puasa dah kan? senang beli siap² sebelum puasa...


untuk mereka yang tak tahu lokasi...


Happy shopping korang! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

achiek anis said...

alamak...nampak baju pocoyo la...tp daku xleh poie dah...dh byk shopping...tgu nk bersalin plak ni...huhu

Nurzakiah Hanum said...

berbaloi-baloi

mOoN IzzaN said...

bestnya...tpi slalu bila ada sale mesti suami bz..mcm tau2 je sy nak paw duit dia.. hahaha..

Nurul Aziz said...

bestnya! kita plan nak pergi KIKO tu, tapi bila baca review ramai cakap tak best. dah berbelah bahagi nak pergi or tak.. ramai cakap better beli kat sogo ke terus.. huhu

sue zainun said...

woweeee ramainya org..huhu
cantik2 bajunya ;)haiii kalaulah ada sale kat tempat kite camni mau borong sakan jugak..hihi

safurara said...

huaaaa mmg panas.mcm xsanggup je nk pegi.huaaa.

aizamia3 said...

memang sawan sekejap time shopping macam ni.. tapi askar2 kena letak umah atoknya sekejap.. kalau tak.. mau hilang di celah orang ramai tu..

cik mah said...

ala..nk ke puchong tu yg payah tu..tp bestnyer..excited ayah zafirah ekl...

MissNadia said...

memang sikit la.. penatnya nak tunggu que sampai 1 jam.. patut kene amik sebakul, baru berbaloi.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015