Jun 27, 2014

Favourite Sport Zafirah...

Assalamualaikum....


Orang kata anak sulung ni genetik dia lebih pada bapak...muka ikut muka bapak, taste, perangai semua lebih kurang bapak...kan?? tak pasti la kut ada beza anak sulung lelaki dan perempuan....sebab dalam family aku takde lagi yang anak sulung lelaki...semua anak sulung ialah gegurl....termasuk lah family adik beradik mak, ayah, kazen²....belah mertua je ada sulung lelaki....aku baru kahwin 3 tahun....so tak nampak pulak apa beza sulung lelaki dan perempuan...bahaha~ 


Macam Zafirah, aku perasan perangai dia lebih ikut papa....erm muka pun mirip papa...tapi tang comel² tu ikut mama tau! kahkah~  bagi la bonus kat aku sikit....penat beranak oiii! :p


Sejak umur dia cecah setahun memang terserlah segala 'perangai' papa dalam diri dia...kadang bila mertua aku tanya, "ikut siapa ni gelak macam ni??"  


laju je aku jawab, "ikut papa laa!!" bahahaha~   :p


Satu lagi perangai Zafirah dia macam tomboy sikit....kahkah~   dia lebih minat mainan² budak laki...kereta, bola, pistol, pedang...mungkin masa peknen aku duk berkenan nak anak laki kot??ngee~  (-_-")    kat rumah tu ada je teddy bear...barbie doll pun ada...tapi jarang lah dia nak main....kadang datang sifat 'keibuan' dia hadap jugak lah doll² tu...siap sikatkan rambut, susukan, dodoi kasi tidur....cute gila sifat 'keibuan' Zafirah....bahahahahaha! :')


Baru ni kitorang bawak Zafirah pi tengok futsal....err papa pun join main jugak...setiap Selasa papa ada game futsal dengan member² opis dia....area Bangi je...aku pernah je bawak Zafirah tengok papa main futsal sebelum ni...tapi masa tu dia just main lari² je dalam kawasan futsal...kali ni dia nak lebih! amboii~


 dia nak join main sepak² bola jugakkkk! iskisk~  nasib dorang memang ada bola spare...kasi la si kecik ni pinjam....kemain gaya tu...dah la baju pun macam boboy...nasib ikat tocang...kalau tak kang ada gak orang konpius ni gurl ke boy? ngeee~


Tak lama pun papa main futsal...dalam sejam kot...bila dah habis masa aku suruh papa bawak Zafirah masuk dalam kawasan jaring tu....sebab dia tengok papa main dalam tu dia sibuk nak join...hehh~



video

kemain seronok dia kejar, sepak bola...papa ajar skill² dia pun sibukkkkkk nak ikut! haihh~


Sok dah besar kita main boling lah...mama minat boling...sebab ada air cond....wakakaka~  :p


Anak korang minat sports apa?? (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy family

ida said...

aksi zafirah yg pijak bola tu membuatkan dia nmpak mcm mmg btol2 pandai main bola...haha

Allene said...

ni kalau boy, senang da lepas ikut bapak main futsal ni...

mOoN IzzaN said...

Hahaha..pndi zafirah main futsal kan.. Aisya suka main lari2.. Hahaha.. 100m bgi kat dia..

Fazleyatul Aini said...

ai pon minat boling je sebab ekon! hahaha

eima said...

alisha of course la football... sanggup tak nk tgk kartun klu ade game bola kat tv .... huhu

lg satu anak sulung pompuan je kot ikut ayah ... sbb fahim more to aku ...

MissNadia said...

geramnya tengok keletah dia

Aty_Fared said...

kemahen zafirah letak kaki atas bola..hahahaha....tak kene gaya rambut tocang pacak tu... ngeee.. ni kalau ngan qaleef ni besh ni main bola sama2.. anak aku ngah gila bola tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015