Apr 10, 2014

Sibuk nak Jadi Baby Balik!! -.-'

Assalamualaikum...


 Tiap kali lepas orang pulangkan buaian berendoi, aku lambakkan je buaian tu kat ruang tamu....sebab senang bebila orang lain nak sewa aku hangkut je buaian masuk kereta...tak payah susah² usung turun naik tangga...letih! unless bila ada tetamu datang aku sorokkan la buai tu naik atas...kalau family² je datang hehh tak kose nak sorok²...cantik pe buaian tu?? sila lah tatap! muahahaha~


Tiap kali tu jugak lah, Zafirah sibuk mintak nak masuk dalam buaian tu...perangai baru dia sekarang, mendodoi diri sendiri dalam buai.....oke la...sayang anak katanya....layannnnn!!  (-_-")


Sambil minum susu dia suruh ayun² buaian...amboihhh! ngada sangat ni!!


Aku pun tak pasti berapa maximum weight yang buaian ni boleh tampung....kahkahkah  sebagai langkah berjaga² aku letak buai ni atas playmat...and aku tak bagi Zafirah bangun, duduk or berdiri atas tu...baring je...lagipun tilam dalam tu tebal kemain...tilam kekabu....semua tilam, bantal, sarung, cadar segala custom made by my makcik...ko tak payah cari kat kedai...memang takde jual punya cadar macam ni  *eh yeke?*  :p


Bila tengok Zafirah baring dalam buai ni teringat zaman dia baby dulu....

















alolo...cepatnya anak mama membesar!!  *sobssss*  :')


Aku harap sangat dapat bagi kasih sayang and didikan yang sempurna buat permata syurga pinjaman Ilahi....semoga anak mama membesar dengan sihat dan cemerlang dalam hidup ye...mama papa lebiu sangat²! walaupun selalu geram² manja bila awak buat perangai...bahaha~ 


♥ ♥ ♥

:')



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

mOoN IzzaN said...

amboi...kemain zafirah yee...heheh...

Mila Ahmad said...

eh dah 2 tahun cepatnya zafirah membesar.

Fazleyatul Aini said...

time flies so fast
dulu ko datang rumah aku dia baby lagi kan

Aty_Fared said...

heheh...selagi tak ada ada..masih baby lagi tu...yer zafirah.. wink.. ;p

Ujang9897 said...

nyawaku

Mommy_Cha said...

ala cute zafirah.
sampai terjulur kaki eh?
hehehe :)

eima said...

jgn ckp anak ko dik oi .. alisha aku pun sama .. die banti tido dlm buai ..kecik2 fobia bila bubuh dlm buai la ni galak pulak ... heeeee

Yana Libra said...

hehe..best kot tdo dlm buaian ye.. :)

diana said...

comel nye sampai ke besar..dah besar panjang nanti jangan comel2 sangt ye Zafirah...nanti jenuh asyik kena kejar je..heheheh

Makcik Anak 3 said...

comel.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015