Apr 4, 2014

Goodies Bag Birthday Zafirah

Assalamualaikum...


err macam dah basi je cerita ni sebenarnya....

tapi....

nak jugak share...! muahaha~

kot la ada yang tengah planning untuk buat majlis birthday anak ke siapa²...boleh la amek idea daku yang tak seberapa ni...hihi~  :p


Masa birthday Zafirah hari tu, aku beli goodies bag kat Kip Mart, Senawang....kemain jauh cari goodies bag...kahkah~  kebetulan time tu memang aku ada event kat sana...pastu tengok tempat tu memang jual barang harga borong...even kedai baju pun jual harga borong...ko bayangkan harga palazo pelbagai saiz paling mahal pun RM18 sahaja!!!! paling murah ko boleh dapat RM13...kain tebal okeh! plain kaler je...pehhh~   nyesal tak borong banyak² hari tu....  >_<



ni la rupa goodies bag tu...kemain gambar nak senget²....kahkah~  erm aku saja beli kaler biru...sebab aku bosan asal nama gegirl je nak kaler pink...hahaha~ 


Tapi masa kat Senawang aku tak beli barang untuk isi dalam beg...sebab masa tu tak tau nak bagi apa untuk door gift...so KIV dulu lah...beli beg je...10 pcs cuma RM2.50! aku beli 40 pcs...aku spend RM10 untuk beg sahaja....aku borong jugak gula² untuk letak kat candy corner...total aku spend kat kedai tu dalam RM60 gitu...pfftt! demimu anak! mama pejam mata je bayar...


eh bukan mama yang bayar pung!! kahkah~  :p


oh beg ni senang koyak daa...masa nak isi² barang dalam tu kena extra careful...tangan kena lemah gemalai je...time aku masukkan barang oke lagi...bila laki aku tolong ...haaa kemain banyak koyak! kahkahkah~  tangan jantan kekdahnya...tak boleh nak gemalai sangat~   :p


Lagi seminggu sebelum majlis baru aku decide nak letak apa dalam goodies bag...aku mintak tolong makcik aku belikan sebab dia kata kedai borong dekat dengan rumah dia....area Bangi pun ada kedai borong...tapi masa tu aku macam tak boleh berfikir dengan baik...macam blur blur je....tak teringat pasal kedai borong area Bangi...terus mintak makcik aku belikan je....ngeeee~


Ni lah isi goodies bag Zafirah....








air kotak mango and TORA datang lagi!! weeeee~  aku pun tak tahu kenapa aku nak bagi Tora...eh mainan dalam tu tak best macam dulu!! dah la isi sikit...mainan pun tah pape! hehh tak berbaloi....  -.-'


err air kotak tu beli 2 katon gitu dapat la sekotak RM1 kot...tak ingat pulak...Tora tu RM0.95 sekotak...so total satu goodies bag dalam RM2.20...ffuhhh mahal! hahaha~  sekarang baru rasa mahal...masa beli² dulu tak fikir pulak kan....janji ado je...LOLzz! nasib aku beli 40 beg je...so untuk goodies sahaja aku dah spend dalam RM88....what??!!!!! eh serius sekarang baru aku kira balik berapa aku belanja untuk goodies bag...masa beli tak kira pun...dengg!!  (-_-")


Papa dah pesan, next birthday party bila umur Zafirah 12 tahun! ngeee~  takpe lah...next year tak payah buat majlis lah....kita celebrate makan kek kita² je lah ye...hihi  ^_^


k tu je nak cerita...cantik tarikh hari ni kan...4/4/14...sebab tu gigih jugak update walaupun cerita basi...lulz! :p








p/s:  ada game baru kat fb...Criminal Case...macam nak ketagih je main ni...grrrr~

 Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tora tue teringat zaman kecik2

Pearl Kaz said...

itu pun nasib baik beli tora dgn air kotak je. kira masih berjimat lagi lah... kalau bubuh segala mcm gula2 dkat kedai borong tu, lg membazir plak.. ye tak? hehehe

mOoN IzzaN said...

hehehe...dulu siap nangis guling2 kat lantai kedai nak beli tora tuuu...

2 benda tu kira ok la... pas ni nak beli coco crunch then repacking as doorgift boleh... hahahaha...

eima said...

aku slalu bg gula2 sumi kek london ...cekelat ..wafer ..jelly tah ape yg panjang tu ... aku beli kat kedai RM2 je .. hahaha mcm isi boleh bubuh tp stok budak kena gosok gigi ...

Ujang9897 said...

bazir

hazman fadzil said...

Hurmmm....patutnya ko bukak satu TORA tu barulah nampak camner rupa isi dalam...

Yana Libra said...

mahal gak...nasib baik xbyk buat ye :)

criminal case lama dah kat fb.. :)

Fazleyatul Aini said...

wey kat melaka baru je bukak kipmart !
tu je nak bgtau. excited plak haha

diana said...

akak dulu masa harijadi maisara umur 2 tahun tak de bagi goodies bag..bagi bunga telur je kat semua orang..masuk umur dia 3 tahun,bagi cekak rambut untuk dak pompuan,dak laki2 bagi tali pinggang.umur 4 tahun bagi buku lukisan dan kaler air.umur 5 tahun,bagi set alat tulis.umur 6 tahun bagi bekas pensil.tapi yang pasti setiap tahun tu dalam beg selit kan kek apollo tu..hehehe..itu je..beli yang murah2 je.agak2 dalam satu bag tu jatuh harga tak sampai 6,7 ringgit.kalau jajan2 ni memang tak bagi.sebab fikir depa bukan makan pun.:p

Nurul Aziz said...

air kotak tu beli borong pun rm1 eh? ni kat kedai runcit depan umah ni beli satu baru rm0.80. kekeke..

aizamia3 said...

dulu cukup suka tora2.. sekarang ntah apa2 mainan dalamnya.. ;)
air tu sedap.. ;)

Afidah Azmi said...

Hai semua jom usya blog Fida pulak

http://norafidahazmi.blogspot.com/

NOR ROSZANA RAHIM said...

hihi.. semo brg naik kan.. xmcm dulu2.. byk je isinye..

Fariehan Ibrahim said...

comel nye pegi burfday bebudak dpt goodies bag! hihi :P

::EIDA:: said...

muahahaha gasak aa basi tak basiii. better late than never! kekekkeke

msredcheesecake said...

kalau mak budak dapat goodie bag ni pun best ni...hheee

careno said...

Tahun lps aku buat birrthday party Akiff kat kg... kos die mcm buat kenduri arwah kooo... budak2 dpt belon bagai... ade mkn mak nenek smua ada... sbb tu thn ni takde party2... hahaha... duit berparty tu baek bawak g jenjalan...

mrs kayrul said...

mahal jugak erk....anak dah request birthday nanti nak sambut ngan kengkawan kat tadika...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015