Apr 18, 2014

DAPUR: Bekas Simpan Bawang AVON

Assalamualaikum...


 Kepada yang tak tahu, Avon juga ada keluarkan bekas simpanan bawang ala² Tupperware...design semua sebijik...eh! tak sebijik sebab Avon ada saiz kecik and besar....kaler pun lebih comel (fink!!) dan harga murah sikit....


Aku tak tahu berapa Avon punya harga....sebab bukan aku yang beli....kahkahhhhhhhh~!! tapi aku pasti harga Avon lebih murah...lebih mampu milik....Ciknaa cakap! v(^_^)"


Yang aku punya ni mak aku yang beli...dia members...err sebenarnya lama dah mak aku beli....biasa la iols kan suka update cerita dah basi....lalalala~  :p


TAPI kitorang tak letak bawang pung!! mak cakap rugi, sayang je bekas cantik² tapi letak bawang....kehkeh~   betul jugak apa mak cakap tu...ngeeee~


So kitorang letak benda lain....  :)



yang bekas saiz kekecik tu ada 2...satu kitorang letak peket² cili sos dapat kat segala mak nenek fast food...biasa pi fast food mesti mintak extra cili sos...seronok pulak main kumpul² peket sos....boleh?? bahaha~  lagi satu bekas kecik letak peket² minuman 3 in 1 yang dicilok dari hotel²....mak aku selalu betul berkursus, outstation tido hotel...dia balik je mesti bawak 'souvenir' dari hotel....hehh if ya know what i mean! :p


Untuk bekas besar tak tau nak letak apa....kahkah~   beli je dulu tapi nak letak apa tu fikir kemudian...hehh pun bolehhhh lahhh! >_<


"besar mana saiz bekas bawang ni??"


err...aku tak pernah ukur....kuikui  tapi aku boleh bagi anggaran saiz...



Semua orang tahu saiz tin susu pekat F&N kan???? tak tahu pi Giant sekarang!! kahkah~   tu aku letak tin f&n sebelah bekas fink...sekarang korang boleh bayangkan tak saiz bekas² bawang tu???  (^^,)


oh untuk simpan bawang aku letak dalam bekas lain...boleh refer entry 'Tempat Simpan Bawang"


Korang ada bekas gini?? letak apa? ce share sikit kot boleh kongsi idea  :)







p/s:  makin penuh ciken pox Zafirah...dah naik sampai ke muka~  get well soon sayang!  T_T

 Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

dah lama cari bekas nie
dgr2 avon ada buat promo

Delimasari said...

cantik jugak - berapa harga tu

juls julie said...

berkenan jugak dengan bekas ni...tp entah bile nak beli...member Avon yg hidup segan..mati x mau..x renew2 pun keahlian..hewhewheww :p

Mommy_Cha said...

hamboi comey ngat kaler pink gittew.
:)

Mimy Hamid said...

nak nak..tapi avon bulan ni dh takde benda alah ni

Chekgu Azrine said...

Wow..lawa sgt!!

Fazleyatul Aini said...

aku kalau p avon beli bra je weh ! haha tak tau plak ada jual ni. dah lama tak menjengah ke avon. katalog pon ntah mana2 letak

::EIDA:: said...

ohoii pinkkkk! tak lehnampak benda benda warna pinkk. ni WAJIB ada ! HAHA

cik hani said...

boleh la kami rembat ni kat avon, murah sikit dari tuppperware walaupun tahu tupprware mmg bagus quality.

Rapi kalau setakat nak letak barang macam bawang, takpe jer kan..

cik hani said...

boleh la kami rembat ni kat avon, murah sikit dari tuppperware walaupun tahu tupprware mmg bagus quality.

Rapi kalau setakat nak letak barang macam bawang, takpe jer kan..

aizamia3 said...

Jangan kata Avon.. tupperware pun xdak.. bawang akak simpan dalam raga je..

Moga dak Zafirah cepat sembuh hendakNYA..

Cik Puan Eka said...

cantik le pulokk baru tahu ni.
Harap ade lagi. nak beli hehehehe...


eima said...

DA BW ZAFIRAH PI PAKAR KANAK² KE ....TP KLU DAH PENUH TAK PE LA ... TGU KERING JE LA .... GET WELL SOON ZAFIRAH .. KESIAN BUDAK KENA CP NI ...

DATIN NI SUKA TAU BELI MENDE BESH2 KAN

Diana Rashid said...

Eh..bukan dulu dia dah kena ke ??ni kena lagi??sian Zafirah..

CikNaa said...

haha..kan? ku mampu beli yg ni aje yana oiii..eh same, ciknaa pun tak letak bawang..letak stok sup bunjut :P

Cik Puan Rara said...

banyak nya sos kak.bak sket! mst suka kumpul ni.

MissNadia said...

waa menarik.. kalau letak socks or panty boleh kann..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015