Apr 14, 2014

Bawa Stok Air Tadah ke Taska....

Assalamualaikum...


 notis dari pihak taska...dari hari pertama takde air lagi parents dah kena bawak bekalan air ke taska....tapi yuran bulanan idak pulak dikurangkan....KAHKAH~


oke la...demi anak...kang kata aku berkira pulak kan....lalalala~


oh ni air tadahan untuk basuh berak, kencing, mandikan anak....BUKAN air minum...tapi aku bawak jugak stok air minum....risau teacher pi masak air paip je kang....ngee~ 


Hari yang ada air aku simpan siap² dalam 2 bekas ni....sebab selang seli kan 2 hari ada air, 2 hari takde air....so hari yang takde air tu lah parents kena bawak air pi taska...


So far teacher cakap cukup² je la stok sebekas tu untuk Zafirah....waktu pagi Zafirah mandi kat rumah....petang² taska mandikan...tapi gitu² je....kalau dia memberak bagai johan memang tak cukup stok air tu untuk buat mandi petang...kihkih~   tang mandi aku tak kisah...balik rumah boleh mandi....  :)


Selalunya hari yang ada air pun aku bawak jugak air...sebab kadang tu nak tunggu air masuk lambat....contoh 2 hari ni kawasan rumah aku takde air...Rabu dah start ada air balik....bukannya bangun pagi dah terus masuk air...kena tunggu tengah hari or petang baru ada air...sementara tunggu air masuk, buatnya bebudak memberak berjemaah pening jugak kepala teacher nak cari air....gitu....ko paham ke idak apa aku cakap ni??? kehkeh~  :p


Cuma aku macam terkilan sikit la....kadang tu aku tengok ada je parents tak bawak air tadahan....tak pun bawak air dalam bekas kecik je...tapi anak berderet 2-3 orang...adeyy~  


Lagi aku macam agak simpati untuk mereka² yang naik motor...jarang la aku jumpa parents yang naik motor bawak air tadahan....kalau ada pun dorang bawak bekas kecik....


Aku rasa pihak taska patut aware dengan keadaan ni dan buat persediaan lebih awal....SYABAS dah keluarkan notis awal...bukan tiba² je takde air....hurmm entah la....aku ke yang berkira?? atau keadaan macam ni memang tak adil untuk mereka yang betul² mendengar arahan....? -.-


kbye!



 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SUSAH KAN X DE AIR

mOoN IzzaN said...

cadangkan kat taska tu suh parents sediakan bekas n diorang tadahkan air... lagi senang agaknya.. nak berangkut air ni agak susah gak... huhu

IeRA said...

salam singgah..

kesiannya... tempat anak saya setakat ni ada air lagi..

permatabiru said...

mcm berkira je taska tu..hurmm..

eima said...

pendapat aku sepatutnye taska yg kena uruskan bab air tu bknnye parent ... usaha la cam ne pun .. beli tangki besar ke ... itu urusan diorg ..diorg rugi ke tak tu fasiliti diorg kena sediakan .... isskkkhhh aku tak suka taska berkira cam ni sbb anak aku pun dok taska cam ni .. tiap kali event kami ni je kena buat pot luck .. tah pepe

farhana mohamad said...

pihak taska tu kna do something. beli bekas bnyak2 then tadahkan air. itu tanggungjawab dia, kita dah bayar yuran sume. bukanlah berkira, tapi pihak taska pun kena cari inisiatif lain jugak instead of mintak parents sediakan air.

Fazleyatul Aini said...

tu la supposedly taska pon amik tindakan awal, tadah air dulu kan

Zuraida Rahim said...

Taska anak saya pun macam tu.. Mula-mula dulu saya memang bawakkan.. tapi saya stop.. Bagi saya sepatutnya Taska minta parents sediakan botol je, so tak payah parent nak mengangkut air. Lagipun kena naik tangga.. Kesian pada parents nak angkut airkan..

hazman fadzil said...

tapi pada aku wajar la taska tu kasi kurang skit bil sepanjang catuan nie berlaku....

diana said...

pihak taska sampai tak tadah air langsung ke time air ada??mana boleh gitu kan??sepatutnya depa kena tadah jugak la.tak boleh nak harap seratus paratus pada parents

Zolbozo Shah said...

taska perlukan kelulusan daripada PBt sebelum beroperasi.

dzu amri said...

hmm.. memang tak patut kalau taska buat macam ni.. bukan takde air untuk seminggu kan.. selang sehari boleh la taska tadahkan air.. cuma cam yang lain cakap, minta la parents sediakan bekas untuk anak masing-masing..

MissNadia said...

bila takder air semua orang jadi mangsa.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015