Apr 30, 2014

DAPUR: Susun Atur Dalam Kitchen Cabinet #1

Assalamualaikum...


Kitchen cabinet rumah mak aku ada banyak pintu....sebab tu kena buat tajuk ada #1...hari ni cuma nak cerita untuk ruang di Island Cabinet....kecil je ruangnya...tapi mampu simpan banyakkkkkkkkkkkkkkk barang! pfftt~


 Awal² dulu macam ni lah susunan dalam kabinet island....serabut! main sumbat je barang² dalam tu...payah nak mencari barang, payah nak keluarkan, payah nak simpan balik barang lepas guna....senang cerita tak efficient lah susunan macam ni...hihi~  :)


 So aku beli benda alah ni...apa tah namanya...korang panggil benda ni apa ha??? aku beli kat Daiso...haha~ 


Untuk almari/kabinet yang ruangnya agak tinggi aku highly recommend korang beli menatang ni....sangat jimat ruang and boleh fully utilise ruang dalam almari/kabinet korang...percayalah!  ^_^


Selepas di make-over ruang tadi....





Lebih banyak barang boleh disumbat dalam ruang ni...dan lebih efficient....nak cari barang pun senang...nak keluarkan, nak simpan/susun balik pun senang....


Aku tengok macam ada lagi ruang² kosong, ku tambahkan lagi barang untuk disumbat dalam ni....hahaha~   aku cuma nak pastikan atas island cabinet tu kosong!! err kalau ada benda nak letak pun sikit je la....sebab fungsi island kabinet ni sebagai tempat membaking, memotong etc etc...banyak aktiviti boleh buat kat sini sebab tu tak boleh lambak barang atas dia...semua kena sorokkan dalam kabinet, susun kemas²! :)


selagi boleh sumbat....kita sumbat!!!! muahaha~  mungkin aku akan cari ruang lain untuk simpan barangan elektrik...lebih kemas rasanya kalau diasingkan bahan memasak and barangan elektrik....kan??


Akan datang...insyaAllah....roh rajin bukan sentiasa ada....mihmih~  :p


gini la gaya bila dah letak menatang daiso tu...hahaha~   untuk tin² susu or apa sahaja yang dalam tin, aku susun dalam bekas lain...pun beli kat Daiso...lebih efficient yaw!


oke tu je nak cerita...selamat menyusun kabinet! (^^,)







p/s:  adik ipar nikah hari ni....selamat pengantin baru in advance yien! ^_^

 Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

CikNaa said...

wah..banyak nye kitchen gadget yana oii

Nadt said...

nadt pun prefer barang letrik setempat, barang2 makanan setempat..tapi sebab dapur cinonet ni kena bertabah dulu. sikit masa je lagiiiii...

Ayu azmir said...

tersusun dan macam macam bole masuk lagi kan...

permatabiru said...

kemas dan teratur..klu masuk daiso rambang mata xtahu nak pilih apa..hehe

permatabiru said...

kemas dan teratur..klu masuk daiso rambang mata xtahu nak pilih apa..hehe

Lydia Miza said...

wah mmg lebih kemas dan letak byk barang.tq yana sudi share.nnt nk pi carik

SYANI said...

Good job! Nice

NS said...

kalau barang masakan tu letak tingkat atas, barang elektrik letak tingkat bawah, boleh kot? hihihihi...

IeRA said...

Salam..

Suka tengok!!!

Lea IsNawi said...

sopim kt daiso besttttt

eima said...

yien dah nikah ... tahniah ......

ko ni mmg seswai daiso amik sbg duta dah ni ....

ecah khalili said...

saya tak suke pergi daiso sebab en.suami selalu habiskan duit kat situ..rambang mata katanya..macam bawak dak kecik pegi kilang gula2 lak..semua die nak..tak tao nak pilih mana satu..

QasehSuci said...

Bagus .. ada improvement .. neway .. jom join contest ..

http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2014/04/qaseh-suci-giveaway-contest-1.html

Fizah said...

thorbaekk dah susun camni..nak amek guna pun sonang kan...=))

cenetos said...

senak memikiorkan dapurku yg dah x tersusun...nak juge mcm nie..;)

salam kenal~~

http://cenetos.blogspot.com

MissNadia said...

pernah tgk kat daiso tapi tak tahu apa kegunaan.. cantik susunan, nampak lagi kemas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015