Apr 16, 2014

Sorry, I Don't Work For Free!!

Assalamualaikum...




Kau dan aku...kita sama² tahu zaman sekarang ni semua benda pun perlukan duit....nak kencing kat public toilet pun pakai duit *ayat cliche*....apa lagi benda lain yang memerlukan usaha kan? even makcik cleaner yang duk melanguk depan pintu toilet pun dibayar gaji....


Ye...blogger macam aku ni memang hobi kami menulis...bercerita, merapu, meroyan dalam blog...kisah pergi toilet pun nak canang dalam blog *err ada ke kisah pi toilet?? kahkah*


Mohon jasa baik kalian, jangan ambil kesempatan dengan hobi/minat kami....daripada minat, kegilaan kami menulis, kami mampu naikkan status blog kami kepada satu tahap yang bukan semua orang mampu buat....ada usaha, pahit, getir di sebalik kejayaan kami yang kami tak ceritakan kat blog....bukan nak berlagak bila kami letakkan 'harga' untuk anda beriklan...kalau ko pi iklan kat majalah, panggil media bagai, pun kena bayar jugak kan?? lagi mahal and iklan tu bertahan berapa lama lah sangat compare di internet?? bukan lah nak berkira sangat....


eh memang berkira pon! tapi tak banyak...berkira sikit je....hikss~  >_<


Mohon fahami kuasa internet....kuasa pakcik Google...


Aku juga peniaga...walaupun kecil²an dan sambil²an....aku masih boleh faham perasaan seorang peniaga...memang mencabar usaha untuk lariskan perniagaan...so please be fair to each other...kalau orang lain boleh keluarkan modal untuk promosi produk mereka, kenapa anda tak boleh?? *especially kompeni besar² ni....suruh kita datang event, bawak pi holiday bagai tapi duit minyak tak bagi?? masa yang hilang bersama keluarga tu siapa nak bayar??? BUKAN semua gitu....tapi ada la few...*


Kau dan aku...kita sama² cari makan, duit poket dari internet...sama² cari rezeki yang halal....aku takde masalah untuk bertolak ansur....terutama dengan kawan² dan kenalan rapat....tapi biar lah berpada dan kena pada tempatnya...


"Majulah Blogger untuk Negara!!"


eh!


krik..krik...krik..krik  


(-_-")






p/s:  buku tu aku curik my asben punya...dia dapat masa pi event Sepetang Bersama Blogger anjuran denaihati.com....aku tak pi pun event tu sebab tu mampu pinjam je...ngeeee~  nice sangat notebook tu...comels! quote pun comels! ^_^

 Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Mimy Hamid said...

thumbs up...rasa nak pinjam quote...hehehe tu pasal mala nak publish iklan heheh

Nurzakiah Hanum said...

WOW

IeRA said...

salam singgah..

ira rara said...

jeng jeng jeng...heheh...salam kak yana sy bru jerk wat blog ni...jengah2 la yerk
http://ceritasanansini.blogspot.com/

HaFizaH aYu said...

Pedas ayat kat buku tu bhahaha..jgn amik ksmptan kat kami yg bernama blogger ni hah cubit kang

Umi Qi said...

Memang betul pun yana..mana ada dalam dunia ni benda free...melainkan kalo kita redhooo...hahahhaha...kalo hari2 jadi redhoooo nak makan apa? makan pasir? hahahha

husna yusof said...

nice one!

Aty_Fared said...

yes..exactly..!!! aku ni..kekadang orang soh jualkan tivi lah..jualkan hp la..alasan..blog ramai orang baca...biler mintak payment...bukan banyak pon..tau lak ko berkire..pastu nak cakap aku berkire..gggrrrr....
kalau bisnes kecik2 baru nak naik..aku pon tak sampai hati nak mintak lelebih..pon orang dah nak mengata..nak au tolong..tapi sendiri tak nak bukak minda menolong orang lain.. haaa..acaner tu... tu belum lagi kempeni2 besar selamber email soh buat iklan tu ini..biler mintak payment..buat2 tekujat..ciiiss... -eeaahh apesal aku luah kat sini macam tak de blog sendiri lak ni- hahaha

eima said...

wahhh blogger terkenal ni .. femes

Azian Elias said...

salam kenal..


i hanya baru berjinak2 dgn blog.. blog bagai tempat luahan hati.. kalau org suka baca dan kongsi i rasa suka gak..

Fazleyatul Aini said...

cool quote !!

hazman fadzil said...

yang penting advertiser pun kena pandai la nak deal dengan blogger ...

Syuhada Baharudin said...

seronok plak tgk notebook saya ni disini..

apapun terima kasih ye.

just nak inform blog saya syuhada1981.com tu telah bertukar ke syuhadabaharudin.com sebab dah tukar platform dari blogspot ke wordpress.

anyway, happy blogging.

::EIDA:: said...

betul2 betul2... ida menulis untuk long term tu. xkan nak berkira kan? aku update cincai boncai kang baru tahu! HAHHAHA

MissNadia said...

hidup blogging.. i like..

cantik notebook tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015