Apr 3, 2014

Kena Paksa Pakai Inai :p

Assalamualaikum...


Pertama kali ku tepek inai kat jari² comel Zafirah....masa wedding kak Yani hari tuuu *macam orang kesah pulak kan...ngee*  malam sebelum kenduri tu, ada sesi menepek inai...bukan pengantin je berinai...makcik, pakcik, kazen² semua menyebok nak berinai jugak...hahaha~  standard kan mana² kenduri kahwin kumpul ramai² tepek² inai...suasana tu yang seronok! :)


Zafirah pun tak ketinggalan nak berinai...cik Yong dia lerr rajin melayan...aku pun memang teringin tengok Zafirah pakai inai...tahun lepas kazen aku yang lain kahwin, dia kecik lagi...dia nampak kotak inai terus masuk mulut je...hahaha~  sekarang dia dah besar, dah pandai dengar kata, so konfiden sikit nak tepek inai kat jari dia...hihi~


see! behave sangat! aku cakap kena duduk diam² nanti comot! aku siap ajar letak tangan macam mana supaya inai tak kena baju dia....hahahaha~  comel sangat tengok Zafirah pasrah mendengar arahan orang ramai~   :p


time ni kazen dia duk main doll apa tah...siap ada bath tub bagai...tu muka Zafirah teringinnnnnnnnnnnnnnn nak join...tapi mama kata DUDUK DIAM²!! dia pun tengok je lah kan kawan tu main...wakakaka~


ada jugak comot tu haa...tapi sikit je...bebudak 2 tahun apa lah sangat dia faham bila disuruh duduk diam...apatah lagi nak suruh dia faham apa itu inai....hahaha~  nasib aku pakaikan Zafirah baju kaler gelap...takde la nampak sangat comot inai tu kat baju...  :)


oh kitorang guna inai dalam tube tu je...senang...zaman sekarang ramai guna inai tube je kan? aku dulu guna inai daun...makcik aku bawak dari Mekah kaooo...lama betul tahan inai tu kat jari aku...especially tang kaki...aku tengah sarat mengandungkan Zafirah pun still ada lagi inai kaki...pfftt!


Dalam 5 minit gitu je Zafirah mampu tahan...muka dia makin gelisah bila sepupu dia siap panggil², "Japiyah mai la main....mai laaa...."


Pastu tangan Zafirah asyik nak menggaru kepala la, telinga la...gelisah sangat kekdahnya!!


oke la fine...mama takmo bertindak kejam...jom la basuh tangan...  :)

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

err aku lupa nak snap gambar jari dia lepas basuh inai....kahkah~  cantik! idak la merah sangat...dah kata 5 minit je dia tunggu...inai tak sempat kering sepenuhnya dah basuh...tapi nampak la kaler oren²....kemain seronok dia tengok kuku² dia bertukar jadi kaler oren...kadang tu dia terlupa dia pakai inai, tak sudah² mintak basuh tangan....Zafirah ni penggeli sikit...pantang tangan kotor mesti mintak nak basuh tangan...kehkeh~


Kat rumah aku ada jugak stok inai....inai jenis tube jugak...tah zaman bila punya inai tak tahu la...err inai ada expired date ke?? ngeee~  ingat nanti bebila free nak tepek lagi inai kat jari Zafirah...suka pulak aku tengok anak dara aku berinai...nampak dah besar sangat dia...huuu~  :')


Ada setengah orang memang hobi memakai inai...mak aku cerita ada one of dia punya opismet memang sentiasa berinai...so kuku² dia nampak cantikkkkkk sangat! tak tahu la sejauh mana kebenaran fakta tu...sebab aku tak pernah jumpa kawan mak aku tu...bahahaha~   moh la kita eksperimen sama²...tepek inai sentiasa...tengok dalam masa 2-3 bulan cantik tak kuku² kita?? :p



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ANUM PUN SUKA PAKAI INAI
TERINGAT MASA KECIK HARI2 PAKAI

aznor ibrahim said...

penat scroll nak tgk jari zafirah..choiii~ hahaha

Fazleyatul Aini said...

bagus mendengar kata zafirah ni haha

mOoN IzzaN said...

Hahaha..ingat nak suh aisya pkai inai gak tapiiiiiiiiii...

Umi Qi said...

Arghhhhhhhhhh gila comel muka zafirah bila serius....ngapppp cium sekali hehehhe

Zuraida Rahim said...

Dulu-dulu saya memang sentiasa je berinai.. Memang terasa ceria je jari jemari setiap hari

diana said...

akak masa kecik suka betul pakai inai.pokok inai depan tangga je.hari2 la menumbuk inai ..tumbuk sendiri pakai pun sendiri..hehehhe

Dkna Abza said...

comey zafirah bersila..hehehe

kaklong dkna suka pakai inai..memang kuku jari dia x pernah nampak putih..merah jer memanjang :)

eima said...

aku kenai opismet mak ko tu .. hihi
anak dara lagi wei die ... tp inai tak penah putus ....hihihi PT sektor mak ko dulu ....

kira zafirah mampu bersabar utk 5 minit tu kire hebat la wei ..mana de budak besar tu ade tahap kesabaran gitu

msredcheesecake said...

cepatnya anak dara ni beinai...hhee

mrs kayrul said...

dulu kecik2 asal nak raya mesti pakai inai..dah besar nie suka lg jari kuku warna putih jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015