Sep 1, 2010

Typo....Sesiapa Pun Boleh Mengalaminya




err korang rasa apa sebenarnya yang cuba disampaikan oleh pekerja tu?? huhuhu~    oh gambar ni aku ambil masa buat site inspection hari tu....^_^

'Kontol' = control.....atau jika dieja dalam bahasa melayu akan jadi, 'kontrol'.....erm biasanya bila berdepan dengan pekerja buruh yang rata² memang buta huruf, dalam otak kita cuma akan fikir, "dorang ni tak reti eja kut..."   ish tak baik tak baik...bulan² puasa ni kena sentiasa berfikiran positif...mungkin dia terlupa nak letak huruf 'r'....typo/typing error...oke la tu kan, janji dorang faham...sebab dorang yang buat kerja...tee hee~ 

Alah korang pun mesti pernah buat...kalau time berchatting ke kan, bila tangan laju nak taip atau sambil menaip otak duk pikir ke lain, mesti jadi typo...lepas tu malu sendiri...kan....kan.....kan... ngaku je la wehhh...bwahahahaha~   Cuma kalau blogging mungkin boleh cover sebab boleh edit²...lalalala~  =P

Meh aku tunjuk versi² typo, dak encem ai semangat print scrin letak kat facebook lagi kaooo...aku pulak upload kat sini untuk tatapan umum...ngee~ 






 ::  'biak'....?? atau 'baik'?? kuang...kuang...kuang.. :: 




::  'tume'....??  atau 'time'...??  huahuahua...  ::




Cukup lah dua ni je aku share....kalau si typo ni baca entry aku mamtik aku jadi daging salai untuk juadah berbuka beramai²....miahahaha~  *lalalalalarikkksss~*  \/(^_^)











P/S::   Esok pergi buat site inspection lagi...kali ni wakil dari Bomba pun ada...hurm...terpaksa berkorban tekak menahan dahaga, tabahkan hati tahan dugaan bila ternampak pekerja² buruh minum air sirap ais..pehhh mengancam kaler merah tu kaooo   -_______-'


33 comments:

POSH76 said...

rosak bahasa I pun kekadang terlibat gak kene baiki ni hehe

lionteen said...

kontol tu ade mkne ke?

lionteen pun slalu jugak silap..malu je..hehe

manggosteen said...

tangan terlalu laju menaip..

y@n@ M!B said...

:POSH76:
b4 publish post mesti baca ulang² xmo ada typo..huhu~

y@n@ M!B said...

:lionteen:
hehe xde kot..=p

y@n@ M!B said...

:manggosteen:
seronok taip laju² ^_^

syirakhalid said...

kontol...haha

Puan aiNa Rahman said...

hehe...tp kdg2 klo typo boleh lari dari maksud sebenar..jadi maksud lain. itu yg bahaya..kan.

nabilah_2908 said...

hmm..mmg biasa sngt...dlm komen mcm ni pun..kdg kala ada typo..hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
29 OGOS YANG LEPAS

Lya Colours said...

haha
kadang2 typo ni pon klaka kan
nak2 bila yg typo tuh jadi perkataan yg agak2 sengal

DuniakuAbstrak said...

paham2 sndiri je bila dah tertypo..kalau tak paham baru tanya..haha

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
kon-tr-ol..heee~

y@n@ M!B said...

:Puan aiNa Rahman :
erk yg tu mmg bahye la..klu chat dgn kwn² xpe, klu org xkenal??ish malu nyahh~ -___-

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908 :
btol btol =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
tu lah...rs nk ghelak kuat² je..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
saje nk nyakat kwn..best! heee~ =p

Along Tapa said...

bapak kurang ajor ayat yang dia tulis tu...memang dia saje nak tujukan kat ko kot~~~hahahaha

Gorengbaek - Cerita rumah baru lagi..

d_tieah said...

Hehe..
Masalah nak cpt..
Sebab tu sekarang aku menaip agak slow sebab xnak ade kesalahan..
~lalalala..

sahromnasrudin said...

salam ziarah..kenal blog ini dr blog lya colours..nice blog wz nice temphlate..keep it up & selamat berpuasa

makdara TERDIVA said...

bahaya tul silap2 tulis ni..agaknye org tu memang x tau eja kot..

kita bersangka baik jerla ye dibulan2 pose ni..haha!

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
jadahnye tuju kt aku..bkn aku kenal pon org kt c2..haha~

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
taip slow² rs xpuas plak..mcm xsbr nk tau gosip..ngee~

y@n@ M!B said...

:sahromnasrudin:
salam...thanks for visiting =)

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
btol sis..baik sangka je la hehe~

syahira ariff said...

kdg2 bila tjumpa perkataan typo
rasa mcm kelakar plak bila baca kan
hee~
selalu gak typo dan rasa malas nk tekan backspace
=D

ribena.illina said...

hahahha..kdg2 zra pon cm ni jugak..pstu kne nganjen sampai 2 3 hari..hahah~

Rinna said...

hahahah skrg nie mcm2 gaya bahasa yg pendek2 dah jumpa.. layan kan aje laa.. :)

Kap said...

awak....

kontol itu dalam bahasa orang di seberang sana bermaksud...

"sesuatu yang tergantung dan berada di celah kangkang seorang lelaki".

ianya bukan typo.

tapi insultation yang sangat kurang ajar.

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
hehe smpi mls tekan backspace tu..ngee~

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
hehe sis idak lerr smpi kena gitu kn.. ^_^

y@n@ M!B said...

:Rinna:
yang short form tu sy mmg payah nk phm..tensen je bc..hehe~

y@n@ M!B said...

:Kap:
oh yeahh??!! adeh la..nape la sy x check dlu kat gugel kan..isk...

thanks ya.. -___-

Mr Noble said...

jgn typo kat surat rasmi sudah :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015