Jul 23, 2014

Minggu yang Sibuk!

Assalamualaikum...


Lagi seminggu nak raya....minggu terakhir ni sibuk kemain....ekceli dari minggu lepas sibuk...nak kena kejar dateline untuk presentation....client nak cepat sebab kalau tunggu lepas raya alamatnya memang lambat lah nak present dengan bomba....laju² siapkan simulation, report...sekali pc hang...tak boleh nak siapkan on time....terpaksa jugak postponed presentation lepas raya....duh! (-_-")


Khamis lepas pulak salah seorang pakcik aku, Baba meninggal dunia sebab strok...Baba is abang ipar mak aku....3 tahun Baba suffer strok...Alhamdulillah dia 'pergi' dengan tenang, dalam bulan yang mulia....semoga roh baba tenang di sana bersama orang² yang beriman....seluruh family Baba, anak² and isteri dapat tengok sendiri saat Baba hembuskan nafas terakhir...ayah aku pun sama ada kat sebelah Baba masa Baba meninggal....Subhanallah...Baba meninggal kat rumah pukul 2.15am....tapi aku dapat tau Baba dah takde lepas sahur...aku baca mesej dalam group wassap...mulanya oksigen Baba drop (hari Rabu tengah hari), so hantar ICU...then family panggil sorang ustaz dari Darul Syifa tak silap...ustaz cakap banyak dah 'tanda²' Baba ni...suruh bawak balik je...that's why Baba meninggal kat rumah dikelilingi ahli keluarganya...turn kita nanti tak tahu lah macam mana kan? Allah! T_T


Aku EL hari Khamis tu, tengok pengurusan jenazah Baba...Zafirah pun ikut...aku bagi dia tengok wajah tok Ba buat kali terakhir...explain kat dia, "Tok Ba jumpa Allah..."  dia faham la sikit....pastu masa kat kubur, time nak kambus tanah dia asyik menjerit, "nak tengok tok ba!! nak tok ba!!"  nasib baik makcik aku tak dengar dia jerit gitu...lagi sebak dorang nanti...hehh~  -.-'


Setiap hari aku ulang alik pi rumah makcik aku kat Ampang...buka puasa kat sana, tahlil....bagi semangat kat dia jangan sedih sangat....bak kata kazen aku, awal² je terasa sunyi rumah tu....lama² oke la...pastu dia suruh mak dia main game untuk hilangkan rasa sunyi and elakkan fikir benda bukan²....kahkah! :p


Start hari Isnin, sibuk kerja² opis pulak.... T_T


 Minggu ni ada site inspection....semalam and esok (khamis)....semalam pre-inspection....means check² apa yang kurang, planning untuk actual inspection Khamis ni....nama site ni Dpulze Shopping Mall...depan restoren Saba kat Cyberjaya tuuu....kompeni aku tolong dorang dapatkan CCC....


Masuk site bulan puasa adalah hazabedah ai tell yu!! aku ingat site dah siap! sebab ni kira inspection Phase 2...rupa²nya....................!! 


krik krik krik krik....


Habuk super banyak....tak bawak pulak face mask...biasa pi inspection mana ada habuk teruk macam ni....dengan air cond takde...habis inspection tekak kering sangat....sampai nak telan air liur pun....dah takde air liur nak ditelan...  T_T   salute lah mereka² yang memang hari² turun naik site...tapi masih mampu berpuasa....now I know, kenapa takde gegurl dalam site....kehkeh~


Minggu ni jugak minggu pindah opis...so masing² dah start packing² file, barang² semua dalam kotak...tapi aku start packing barang aku hari ni...nasib baik tak banyak file² aku....bahaha~    


ni meja aku...kotoq baq hang!! banyak betul kertas² tak pakai....semua tu nak hantar recycle....kat opis aku tak amalkan sistem 5s pun....sebab time aku masuk kerja sini memang dah bersepah kertas² kat almari tu...kertas A4, A3, A1...pemalas pulak nak ngemas....pastu dapat tau nak pindah opis...lagi malas nak kemas...wakaka~   nanti kat opis baru kita amalkan 5s yeeee...ngee~  v(^_^)"


Movers datang esok pagi...so sebelum balik petang nanti kena make sure semua dah berpacking termasuk pc, laptop etc...kiranya esok lepas habis inspection aku terus pi opis baru....tak sabar sebenarnya nak masuk opis baru....yeyy! ^_^


oke tu je nak cerita...nak sambung kemas work-station masuk dalam kotak...nanti dah pindah kita cerita susun atur opis baru...giteww~


kbye! (^^,)




 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

BZ BETUL

mOoN IzzaN said...

haaaa kan... sama la.. tem2 nak cuti raya ni bz manjang.. ada je nak siapkan.. nyway,, ari ni last day keje utk bln ni.. semangat betul nak cuti kan.. hahaha...

selamat hari raya yana!

Julia Johari said...

Fuh....dah merasa dulu pindah opis...mmg gitu lah rupenya...biarkan...nanti mood baru deco opis mai bila duk opis baru yeeeee

aizamia3 said...

bagi semangat lepas raya masuk office semua baru..
jangan tersilap pergi ke office lama sudah.. hehehe..

eima said...

takziah utk korg sekeluarga semoga arwah ditempatkan disamping org beriman ...


wahh pindah opis br ... cam penat je .. hew hew

Fazleyatul Aini said...

ye aku pon busy gila
tapi kebanyakan nya postponed lepas raya
sebab minggu ni ramai dah takde mood nak kerja. boleh gitu ? hahhaa

alfatihah buat baba

Chekgu Azrine said...

bizi ye sis
takpe nanti raya blh fefeling relax n holiday plak..
selamat hari raya sis

Amoi Farah said...

Takziah buat awak sekeluarga

kehilangan orang yang tersayang di bulan mulia nie sangat sangat terasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015