May 26, 2014

Swimming @De Baron Resort

Assalamualaikum..


ye tak habis lagi entry Langkawi aku...ada lagi 2 ke 3 entry tah....tak ingat dah...bahahaha~  selamat membaca!  :p


Saja aku tak combine entry swimming pool dengan entry pasal bilik hotel...sebab entry pasal bilik je pun dah berjela²...entry ni pun boleh la nak kata berjela sebab banyak gambar...kalau combine...??? pfftt! pitam nak scroll banyak kali...so kita asingkan je lah jadi 2 entry...aku pun senang nak menaip...korang pun seronok membaca...kan?? kihkih~


ni lah rupa swimming pool kat De Baron Resort...lebih kurang la...takde besar sangat, tak kecik sangat...aku lupa nak amek gambar keseluruhan pool...hahaha~  sowie! slides tu yang menarik! ^_^


memasing muka tak mandi pagi....bangun je tido terus bawak mandi pool...hahaha~


Aku tak join mandi...malas nak bertukar² baju sebenarnya....aku mandi siap² dalam bilik hotel...ikutkan arahan pihak hotel nak mandi pool kena pakai swim suit...tak boleh pakai t-shirt...tapi takde pun orang jaga....ramai je aku tengok selamba mandi dengan t-shirt...hihi~  nasib² kot..  :)


ouh ekceli sebelum turun pool kitorang dah breakfast kat bilik...adik ipar aku tapaukan roti canai...lepas makan baru terjun pool...gitu....saja cerita kang orang tanya pulak tak breakfast ke? takkan nak kena buat entry lain pulak menjawab soklan dorang kan? bahaha~  :p


dah macam pi kelas swimming...padahal instructor tak bertauliah je pon! bahahaha~


Pool ni ada 3 bahagian...belah slides tu khas untuk bebudak...cetek je air...macam gambar atas ni bahagian dalam sikit...lebih kurang paras pinggang dak encem (rujuk gambar yang menonyoh mata...haha). ada lagi satu bahagian belah hujung belakang nun....dalam jugak...err lebih kurang kot paras pinggang orang dewasa...tak ingat pulak aku.... :p


Kitorang turun swimming nak dekat tengah hari sebenarnya...memasing bangun lambat...kepenatan kekdahnya...panas terik oii!!! berpinar mata aku...dah la tak banyak pokok tepi² pool ni...payah nak berteduh....pastu kerja aku duk amek gambar papa and Zafirah mandi...memang terpaksa berpanas la kan...eh nak update blog kan?? jangan la banyak bunyik!! huhuhu~


gaya kena ada...goggles tu dah lama terperap kat rumah...siapa beli pun tak tahu...goggles orang dewasa...tapi elok pulak Zafirah pakai...hihi


gedebush!! penakut naik slide...tapi dia seronok naik banyak kali...tapi penakut...acaner?? (-_-")


yang belah bebudak macam ni...paras dada Zafirah je...huhuhu~  seronok dak kecit tu berjalan² dalam air....siap main lompat²....boleh tengok aksi Zafirah melompat dalam pool kat instagram aku....klik >SINI<


Dalam sejam je kot berendam...sebab check-out time pukul 12pm...kitorang mintak extend masa...dorang bagi sampai 12.30pm je...lahaiii kedek sangat...biasa aku pi hotel lain paling cikai pun mesti sampai jam 1pm....paling ohsem 2pm....De Baron Resort bagi extra 30 minit jew?? T_T


Nasib baik tak banyak barang untuk packing...barang shopping pun tak banyak sebab tak plan pun nak shopping kat sini...aku tak reti shopping pinggan mangkuk, kuali, sudu garpu segala...lagipun hadiah kahwin dulu banyak lagi yang belum bukak...so tak payah membazir...beli coklat pun untuk diri sendiri and family je...takde beli untuk orang pun...alahh takat Langkawi ko boleh datang sendiri lahhh...hahaha~


oke habis cerita De Baron Resort...aku bagi rate 7/10 untuk hotel ni...


Entry seterusnya pasal Langkawi menyusul kemudian ye...insyaAllah..  :)



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Chekgu Azrine said...

Tgok kolam tu pun nmpk best jugak..

My Aisy said...

kemain pool dia siap dengan slide lagi...zafirah pon kemain happy muka...mandi siap dengan cermin mata lagi...

Diana Rashid said...

eh!!tu ayah zafirah ke?/ya Ampun..awat sihat sangt nih..heheheh...

Zafirah boleh dihantar ke kelas renang ni yana..nampak dia suka berenang..:)

mrs kayrul said...

kitorg masak duduk de baron tue x mandi pun..yg mandi bebudak jer..g ngan bebudak opis maklum la family day malu la plak jadinya..hhehehe

Cik Umie Artoqiemie said...

rasa nak terjun haha

Fazleyatul Aini said...

puas zafirah berenang2 tu

Wawa said...

de baron memey terbaek! :D

MissNadia said...

menarik.. budak-budak suka lah nak mandi kolam ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015